• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ege’de Fotoğraf Günleri Devam Ediyor

Ege’de Fotoğraf Günleri Devam Ediyor
Ege Üniversitesi EFOT (Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu) tarafından düzenlenen “Fotoğraf Günleri” kapsamında

Ege Üniversitesi EFOT (Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu) tarafından düzenlenen “Fotoğraf Günleri” kapsamında fotoğraf sanatçıları Egeli sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program kapsamında fotoğrafçı Ufuk Akari,  öğrencilerle bir araya gelip fotoğraf sanatının ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi. Akari, “Fotoğrafçı, fotoğrafı paylaşmak için çeker. Biz de kolektif olarak bu amacımızı daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Sosyal medya üzerinden gönüllü üyelerimizin girişimleriyle buradayız. Dolayısıyla yaptığımız işleri onlarla paylaşmak hepimiz için zevkli ve heyecanlı. Böyle bir atmosfer yaratmak bizim için mutluluk verici” diye konuştu. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Etkinlik kapsamında fotoğrafçılar Mehmet Can ve Can Tanrıseven, “Pinhole Atölyesi” adlı bir söyleşiye katıldı. Can ve Tanrıseven, öğrencilere “Pinhole” çekim tekniği ile ilgili bilgi verdiler.

Söyleşide konuşan Mehmet Can, Pinhole tekniğinin tarihsel gelişiminden bahsederek, “Milattan önce 5’inci yüzyılda insanlar iğne deliğinden geçen ışığın yansıtıcı bir yüzeyde bir görüntü oluşturduğunu fark ettiler. Öncellikle bunu Çinlilerin bulduğunu söylüyorlar. Bununla beraber insanlar görüntünün kopyalanabileceğini, mekanik olarak yeniden üretebileceğini fark ettiler ve bu görüntünün kendisini anlamlı kıldı” diye konuştu.

Can Tanrıseven ise “Ben kişisel olarak yeni bir şeyler yapmayı seviyorum. Pinhole benim için farklı bir teknik. Görüntüyü yeni bir açıdan çekmek için Pinhole tekniği kullanmaya başladım ve bu teknik, çekimleri en doğal şekliyle yapıyor. O yüzden Pinhole tercih ettim” dedi.

Etkinliğin devamında fotoğrafçılar, öğrencilerle bir araya gelip programın uygulama kısmına geçtiler. Uygulama sırasında öğrenciler, öğrendiklerini deneyimleme fırsatı buldular./EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-1-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894