• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ege Üniversitesi Güzelhisar’da

Ege Üniversitesi Güzelhisar’da
“Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi kapsamındaki ilk buluşma Aliağa’nın Güzelhisar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen programda; Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Emel Akın Meslek Yüksek Okulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Astronomi ve Uzay Bilimlerinden akademisyenler yer aldı. Akademisyenler Güzelhisar ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlara madde bağımlılığı, ağız ve diş sağlığı ile zirai konularda bilgilendirmeler yaptı. Geleneksel giysi sergisinin yanı sıra teleskop ile gökyüzü incelemesine de yoğun ilgi gösteren vatandaşlara tıp fakültesi doktorları tarafından sağlık taraması yapıldı.

Güzelhisar Mahallesi Çamlık Tepe’de organize edilen programa; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kurum müdürleri, STK’lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “EGE ÜNİVERSİTESİ AİLESİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yoğun ilgi gören program Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuşması ile başladı. Sanayi ve liman şehri olmasına rağmen Aliağa’nın verimli topraklara sahip olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa’nın su kaynakları, jeotermali, denizi, doğası ve tarihi değerleri var. Bizler Allah’ın verdiği bu nimetlere sahip çıkmalıyız. Aliağa sadece bir sanayi şehri değil. Aliağa aynı zamanda bir tarım şehri. Aliağa turizm şehri de olmalı. Bu yolda bizlere kılavuzluk eden başta Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak olmak üzere tüm Ege Üniversitesi ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “TARIMSAL KALKINMAYI HEP BİRLİKTE SAĞLAYABİLİRİZ”

Başkan Serkan Acar ayrıca, Aliağa Belediyesi olarak Aliağalı çiftçilerin ürettiği kaliteli ve sertifikalı ürünleri satın almaya talip olduklarını söyledi. Başkan Serkan Acar, “Aliağa Belediyesi çatısı altında bir kooperatif kurmak ve bu kooperatif sayesinde üretilen ürünlerin pazarlanması gibi bir hedefimiz var. Aliağa olarak ürettiğimizi tüketebiliriz. Bu konuda ciddi bir potansiyele sahibiz. Bu sayede tarımsal kalkınmayı hep birlikte sağlayabiliriz” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NECDET BUDAK: “KATMA DEĞER OLUŞTURMAK ADINA BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ”

“Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise şunları söyledi: “Aliağa bölgesinin sanayi ve turizm alanındaki atılımların yanı sıra tarımsal alanda ciddi bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Türkiye kolay bir ülke değil, bedelli bir ülke. Bunun temeli de ekonomik rekabetten geçer. Bu ülkenin her karış toprağı daha fazla ürün, kalite ve katma değer oluşturması adına birlikte çalışmalıyız”

Açılış konuşmalarının ardından hediye takdimleri gerçekleştirildi. TÜHAD Türk Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisi beğeniyle izlendi. Stant ve tarama alanlarını ziyaret eden protokol üyeleri vatandaşlarla bol bol sohbet ettiler. Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri Güzelhisar bölgesinde yapılabilecek tarımsal faaliyetler konusunda sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Program protokol üyelerinin Güzelhisar Muhtarlığı ile köy meydanı ziyaretleri ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894