• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Ege Üniversitesi Çocukların da Üniversitesi

Ege Üniversitesi Çocukların da Üniversitesi
Ege Üniversitesi Çocukların da Üniversitesi

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “Çocuk Üniversitesi” projesi kapsamında ilkokul öğrencileriyle birlikte  çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İzmir’de  6 pilot okul öğrencileriyle birlikte yapılan “Çocuk Üniversitesi” etkinleri  2 gün sürecek.  İlkokul öğrencileri fen bilimleri, mühendislik bilimleri, matematik, kendini tanıma ve ifade edebilme, duygularını kullanma ve iletişim kurabilme becerileri üzerinde çalışma yapacak. 

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinatörlüğünde, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü  ortaklığında Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 4. Bileşeni IPA 4 kapsamında “ Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Bölgelerdeki Dezavantajlı Bireylerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu” projesi yürütülüyor.

İZMİR’DE 6 PİLOT OKUL SEÇİLDİ
Proje kapsamındaki seçilen 12 pilot ilde bulunan 44 ilkokul ve ortaokulda yapılan etkinliklerde  eğitimin önemi, öğrencilerin gelecek için hedef koymalarını sağlanması, öğrencilerin yeni ortamlarla bulunmalarının sağlanarak kişisel gelişimlerine destek verilmesi, rol modellerle karşılaşarak zor koşullarda bile eğitimine devam edilebileceği hedefiyle bilim merkezi etkinlikleri, çocuk üniversiteleri etkinlikleri, müze ziyaretleri, spor faaliyetleri, konserler ve  tiyatro faaliyetleri  gerçekleştirildi. Bu kapsamda İzmir’de 6 pilot okulda; Şehit Üsteğmen Sadullah Sever İlkokulu, Vasıf Çınar İlkokulu, Gaziosmanpaşa İlkokulu, Hüseyin A. Ateşoğlu ilkokulu, Lamia Karer İlkokulu, Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Ege Üniversite EGEÇEM etkinlikleri yapılıyor.

ÖĞRENCİLER BİR ÇOK ALANI TANIYACAK
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Dekan Vekili  Prof. Dr. Hülya Yılmaz desteği ile pilot okul öğrencilerinin Çocuk Üniversitesi (EGECEM)  eğitim faaliyetlerine katılımı organize edildi. Pilot okulların 4. ve 5. sınıfında okuyan 355 öğrenciye eğitim programı hazırlandı. Öğrenciler  2 gün sürecek etkinlikler süresince fen bilimleri, mühendislik bilimleri, matematik, kendini tanıma ve ifade edebilme, duygularını kullanma ve iletişim kurabilme becerileri üzerinde çalışma yapacak. Ayrıca Ege Üniversitesi içinde bulunan Tabiat Tarihi Müzesi ziyareti ve Kızılay ile işbirliği yapılarak Okulda Afet Eğitimi programları uygulanacak.

Etkinlik, Milli Eğitim Sosyal Hizmetler Koordinasyon Birimi (SHKB) öğretmenleri Rüya Müştak, Deniz Uçar, Nagehan Baykan, Burcu İçaçan, Meryem Tırpancıoğlu, Şule Sayın ve  Birim Koordinatörü Özge Kutay gözetiminde düzenlendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894