• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Ege Milli Tarım İle Zirveye Yerleşecek

Ege Milli Tarım İle Zirveye Yerleşecek
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Hüseyin Canpolat, artan Türkiye nüfusuyla birlikte gıda ihtiyacının da giderek büyüdüğünü, Ege bölgesinin ise bu ihtiyacı karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Hüseyin Canpolat,  artan Türkiye nüfusuyla birlikte gıda ihtiyacının da giderek büyüdüğünü, Ege bölgesinin ise bu ihtiyacı karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 24 milyon hektarlık tarım alanında 115 milyon ton bitkisel, 24 milyon ton da hayvansal üretim gerçekleştirdiğini, tarımsal hasılada ise son 12 yıldır Avrupa'da birinci sırada yer aldığını belirten Canpolat, son 15 yılda ihükümetin tarıma yönelik desteğin 90 milyar lirayı aştığına dikkat çekti. Ege’de 30 havzanın tarımsal SİT alanı ilan edilmesinin 2017 yılı için tarımda “devrim” niteliği taşıyan gelişmeler olduğunu ifade eden Canpolat, “Tarımda artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Ege nüfusu artıyor. Bu nüfusa yetecek tarım ve hayvansal üretimi gerçekleştirmek, tarım ve hayvancılık ekonomisinde küresel rekabette hak ettiğimiz yeri almak zorundayız” dedi.

Endüstri 4.0 teknolojisinin tarımı da etkilemesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Canpolat, Milli Tarım Projesi uygulamalarını “umutla” beklediklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Tarım da hayata geçecek milli politikayla stratejik ve arz açığı olan tarım ürünlerinin öncelikle ülke kaynaklarından karşılanması öncelikli olmalı. Bu stratejik yaklaşım tarım üretimi hem miktar hem de değer olarak artıracaktır. Bunun sonuçları ise Ege ekonomisine, hem istihdam hem de büyüme olarak geri dönecektir”

Tarım girişimcileri iş başı yapacak
Havza bazlı destekleme modelinde ise Ege’de hangi ürünün nerede ve ne kadar üretileceğinin bilimsel veriler ve ekonomik gerçeklere göre hesaplanacağını söyleyen Canpolat, “Güçlenen tarım üreticileri, aynı zamanda tarımsal sanayinin yeni girişimcileri olacak. Hepimizin yakındığı tarımla uğraşan insanların, daha iyi iş umuduyla şehirlere göç etmesi tarih olacak. Tarımsal ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara sunulması zinciri daha adil ve verimli olacak. ” diye konuştu.

Ege’de tarımın yol haritası tarım panelinde belirlenecek
Ege Bölgesi’nin tüm bu gelişmeler ışığında tarımda yakalayacağı olumlu çıkışın yerli ve yabancı yatırımcıların da dikkatini çekeceğini söyleyen Canpolat, “Tarım ürünlerini üreten, geliştiren, katma değer yaratan ürünleri piyasaya süren,  pazarlama ve rekabet gücüne sahip bir bölge tarımı hayal ediyoruz” dedi. Buna katkıda bulunmak için İzmir 2030 Platformu çalışmaları kapsamında, tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenleyecekleri tarım panelinin bir yol haritasını ortaya koyacağını belirten Canpolat, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da desteğiyle Ege’de geleceğin tarım politikasını, sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla, ortak akılla bu panelde tartışacağız. Hazırlanacak raporu bakanlığımıza sunacağız. Hedefimiz Ege’nin milli tarım politikasıyla üretim ve ihracatta zirveye yerleşmesine katkıda bulunmak” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894