• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Edremitspor Efsanesi Geri Döndü..

Edremitspor Efsanesi Geri Döndü..
Edremit’te futbolun efsane takımı Edremitspor ilk kuruluş tarihi olan olan 1966 ruhu ile yeniden kuruldu

Edremit’te futbolun efsane takımı Edremitspor ilk kuruluş tarihi olan olan 1966 ruhu ile yeniden kuruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’in Kulüp Başkanlığını üstlendiği 1966 Edremitspor Kulübü yeşil sarılı renkleri ile sahalarda mücadelesine başlayacak.  
 
Balıkesir’in Edremit ilçesinde sporseverlerin merakla beklediği Edremitspor yeniden hayata geçirildi. Eski Edremitspor ve devamında ki Edremit Belediyespor’’un önceki dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle liglerden çekilmesi ve kapanma sürecine girmesinden sonra, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatları, yeniden 1966 Edremitspor Kulübü kuruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’in kulüp başkanlığını üstelendiği “1966 Edremitspor” düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.  

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediyesi’ni devir aldıklarında Edremitspor’un enkaz yığını haline gelmiş, 5 milyona yaklaşan borcu ile karşılaştıklarını, Edremit’in tüm yeşil alanlarında ki büfe, kafe gibi işletmelerin Edremitspor’a verildiğini ama karşılığında, futbolcusundan, basketbolcusuna, esnafına kadar borç içinde bir kurumla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Başkan Saka, “Böyle bir durumda devam ettirmek benim belediyecilik anlayışıma ters bir durumdu. Çünkü bir şeye kaynak aktarabilmek için getirisinin olması gerekirdi. Elde Edremitspor ile ilgili hiçbir getiri yok, futbol takımı yerlerde sürünen alt düzeyde bir yapıda, ne bayanlarda ne erkeklerde voleybol, basketbol, bisiklet, atletizm, güreş diye bir branş kalmamış. Ama Edremit’in parkında ki kafeler, yeşil alanlarda ki kafeler, birçok yerde büfeler tahsis edilmiş, buna rağmen de borç batağı içine girmiş bir kulüp bulduk. Bunun kapatılması için 2,5 yıl uğraştık, çünkü belediye olarak bu borcu 20-30 lira emlak vergisi, su parası 

ödeyen Ahmet amcanın, Fatma teyzenin parasından ödeyip bazılarının keyif yapsın diye harcadıkları bu borcu kapatmak benim ahlak anlayışıma çok ters birim durum idi. Bu borcu yaratanların, borcu ödemesi şekline dönüştürülüp, kulübün kapatılmasını tercih ettik. Yakın zamanda da eski kulüp kayyum aracılığı ile kapatılcak” dedi.

Edremit’te futbolda yepyeni bir sayfa açtıklarını da kaydeden Başkan Kamil Saka, “Yeni baştan Edremitspor’u 1966 Edremitspor olarak, bir kolej takımı havasında, örnek aldığımız Altınordu yapısında bir kulüp olarak adına bu yola girdik. Dışarından yüksel bedellerle 20 futbolcu alınıp 1. Lige kadar çıkarabiliriz. Ancak anlık başarılar yerine 500 çocuğu çok daha iyi tesislerde, çok iyi daha iyi imkanlarla futbol sahalarında görmek asıl amacımız” dedi. Saka, futbol şubesinin Edremit ağırlıklı, basketbolun Güre, voleybolun altınoluk, güreşin Kadıköy’de devam edeceğini, eski beldelerin altyapıda yarışan üst yapıda Edremitspor’a sporcu yetiştiren kaynaklar haline geleceğini söyledi.

1966 Edremitspor Kulübü Başkanı Metin Tunçer, Edremitspor’un kurulduğu 1966 yılının spor adına Edremit’e yakışan bir ruh olduğunu ifade ederek, “Bugün o ruhu yaşamış Faruk Tülemiş hocamız ve eski futbolcu büyüklerimiz aramızdalar. Onların yaşadığı duygular bugün yeniden ayağa kalkıyor. Büyük Edremit’e, Başkanımız Kamil Saka’nın talimatları ile 1966 ruhunu canlandırıyoruz. Edremitspor’u yeniden kurduk. Futbol Federasyonu’ndan tescilini aldık. Yeşil Sarı renkleri ile Şubat ayında sahalarda olacağız. Hepimize hayırlı olsun, Allah utandırmasın” dedi.

Edremitspor’un eski kuruluşunda yer almış, eski antrenörlerinden Faruk Tülemiş ise Edremitspor’un yeniden ayağa kaldırılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün burada duygulanmamak elde değil. Çocuklarımız çok değerlidir” dedi. Toplantıya katılan eski futbolcularda Edremitspor’un yeniden faaliyete geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

1966 Edremitspor, tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Kamil Saka’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, Metin Tunçer, Edremit Belediyesi Altınolukspor Başkanı Şengül Sönmez, Edremitspor’da geçmiş yıllarda görev yapmış Faruk Tülemiş ve Edremitspor’da forma giymiş eski futbolcular katıldı. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894