• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Dünyanın En İyi Meslek Hastanesi Aliağa’da Olacak

Dünyanın En İyi Meslek Hastanesi Aliağa’da Olacak
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (GEMİSANDER) ziyaret etti

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (GEMİSANDER) ziyaret etti.

GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önal ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Serkan Acar’ı kapıda karşıladı. Dernek binasında gerçekleşen ziyarette sektörün sorunlarına ilişkin fikir alış verişinde bulunulurken GEMİSANDER Başkanı Kamil Önal, yerel seçimler öncesinde Başkan Serkan Acar’a başarılar diledi. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

“DERNEK YÖNETİMİNİN SEKTÖRÜN GELİŞMESİNDE BÜYÜK KATKISI VAR”

Aliağa’daki gemi geri dönüşüm tesislerinin Avrupa’da tek dünyada ise öncü tesislerden olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, “Gemi geri dönüşüm tesisleri her geçen gün daha iyiye giden ve Aliağa ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlayan bir sektör. Dernek yönetiminin de bu sektörün gelişmesinde büyük katkısı var” dedi.

YENİ DEVLET HASTANESİ İKİ YILDA TAMAMLANACAK

Dernek yönetiminin iş güvenliği konusunda büyük gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Serkan Acar, “Aliağamızda sağlık konusunda önemli projeler gerçekleştirilecek. Yeni Mahalle’ye 301 yataklı A sınıfı tam teşekküllü yeni bir devlet hastanesi kazandırılacak. Yer tahsisleri yapıldı. İmar plan tadilatları devam ediyor. Bu yıl içerisinde ihalesi yapılarak iki yıl gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor. 

DÜNYANIN EN İYİ MESLEK HASTANESİ ALİAĞA’DA OLACAK 

Aliağa’ya devlet hastanesinin yanı sıra bir de meslek hastalıkları hastanesinin yapılacağını belirten Başkan Serkan Acar, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi’nin organizasyonu ile İzmir’de meslek hastalıkları konusunda çalıştay yapıldı. Çalıştayda Türkiye’deki meslek hastalıkları konusunda bazı yetersizliklerin olduğu gündeme geldi. Bunun sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir’de çok kapsamlı bir meslek hastalıkları hastanesi yapma kararı aldı. Meslek hastalıkları hastanesinin sanayi kenti olan Aliağa’ya yapılması konusunda talebimizi ilettik. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar da talebimize sıcak baktı. Biz de belediye olarak arsa tahsisinde bulunduk. Türkiye’nin İstanbul, Ankara ve Zonguldak’tan sonra dördüncü meslek hastalıkları hastanesi olacak olan hastanenin içerisinde mikrocerrahi, yanık ünitesi ve tanı merkezi yer alacak. Meslek hastalıkları hastanesi konusunda dünyanın en iyisi Almanya’da bulunuyor. Aliağa’ya yapılacak olan hastanenin Almanya’dakinden daha iyi ve daha üst düzeyde olması hedefleniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi temeli yakın bir zamanda atarak hastaneyi yıl sonuna doğru hizmete açmayı istiyor” dedi.

SU SORUNU TARİH OLUYOR

Gemi geri dönüşüm tesislerinin yıllardır var olan su sorununa da çözüm ürettiklerinin altını çizen Başkan Serkan Acar, “Gemi geri dönüşüm tesislerine su bağlatılması konusunda ruhsatımızı aldı. Yakın bir zamanda su bağlantıları da yapılarak su sorunu tamamen ortadan kalkacak” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-gemisander-ziyaret-3.jpg

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-gemisander-ziyaret-5.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-2-004.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894