• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Dünyada Her 113 İnsandan 1’i Çatışma Ve Şiddetten Kaçmak İçin Evini Terk Etmek Zorunda Kalıyor

Dünyada Her 113 İnsandan 1’i Çatışma Ve Şiddetten Kaçmak İçin Evini Terk Etmek Zorunda Kalıyor
20 Haziran Dünya Mülteci Günü’nde, tüm dünyada 65 milyonu aşkın mültecinin yaşadığı gerçeği, büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor.

20 Haziran Dünya Mülteci Günü’nde, tüm dünyada 65 milyonu aşkın mültecinin yaşadığı gerçeği, büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor. Mültecilerin yaşadığı krizler konusunda sorumluluk ve paylaşımın gerekliliğine dikkat çeken Yeryüzü Doktorları, Suriyeli mültecilerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Kurulduğu günden bugüne 16 yıldır, 46’dan fazla ülkede 15 bin gönüllü kadrosuyla sağlık alanında ihtiyaç sahibi insanların yanında olan Yeryüzü Doktorları, mültecilerin yaşadığı sıkıntılara da kayıtsız kalmıyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre tüm dünyada 65 milyonu aşkın mültecinin yaşadığı gerçeğinden endişe duyan Yeryüzü Doktorları, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü’nde, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik yürüttüğü sağlık hizmetleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.

MÜLTECİLER BİR ÜLKE OLUŞTURSAYDI, BU ÜLKE DÜNYANIN EN BÜYÜK 21’İNCİ ÜLKESİ OLURDU”

Mülteci meselesinde herkesin sorumluluk sahibi şekilde davranması gerektiğinin altını çizen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yahyahan Güney, “Dünya her geçen gün susuzluk, açlık, savaşlar, afetler vb. afetlerle mücadele ederken, iç savaşların acı bilançosu olan ciddi boyutta bir mülteci meselesiyle de boğuşuyor. Dünyada 65 milyonu aşkın kişi çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Eğer mülteciler bir ülke oluştursaydı, bu ülke, dünyanın en büyük 21’inci ülkesi olurdu. Dünyanın pek çok kriz yaşayan bölgesinde faaliyet gösteren bir insani yardım kuruluşu olarak, Dünya Mülteci Günü’nde mülteci meselesinin, özellikle son yıllarda oldukça önemle ve ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğunun bilincindeyiz.

“GÖNÜLLÜ SAĞLIK MERKEZLERİMİZDE SURİYELİ MÜLTECİLERİN YARALARINI SARIYORUZ”

Mülteci meselesinde attıkları adımlara değinen Güney, “Yeryüzü Doktorları olarak Suriye içerisindeki hastane ve kliniklere ilaç, medikal malzeme ve ekipman desteği, hekimlere maaş desteği sağladık. Mültecilerin durak noktalarında ve Türkiye’de gönüllü sağlık merkezleri kurarak muayene ve psikososyal destek hizmeti sunarak krizin ilk yılından beri Suriyelilere destek olmaya devam ettik. Geçici koruma altında olan Suriyelilerle birlikte tüm ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz olarak sağlık hizmetleri verdiğimiz Sultangazi, Fatih ve İzmir’de bulunan gönüllü sağlık merkezlerimiz, sorunların çözümüne katkı sağlamak için, ana dili Arapça olan personeli ile hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

DÜNYADA EN FAZLA MÜLTECİ TÜRKİYE’DE

Dünyada mülteci sayısında en çok artışın yaşandığı bu dönemde, ülkesinden en fazla ayrılmak zorunda kalanlar Suriyeliler, Afganlar ve Somalililer. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’nin 2016 yılı sonu tespitine göre ise dünyada en fazla mülteci Türkiye’de bulunuyor.

SURİYELİLERİN TÜRKİYE’DE SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMİ

Türkiye, dört yıldan bu yana, 10 şehirde kurulan 25 geçici barınma merkezinde, 269 bin 150 Suriyeli yabancıya ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında, geçici barınma merkezleri dışındaki 2 milyon 313 bin 450 Suriyeliye sağlık, eğitim ve gıda yardımı sağlanıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde kurulan mülteci kamplarında, mülteciler sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerden ücretsiz faydalanabiliyor.

Türkiye’de geçici koruma altında olan, kayıtlı-kayıtsız tüm Suriyeliler acil sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bununla birlikte, kayıtlı olan Suriyeliler tüm sağlık merkezlerinden ücretsiz olarak hizmet alabiliyor. Suriyeliler dil sıkıntısı nedeniyle hastanelerde dertlerini anlatamadıkları için doktorlarla iletişim kurmakta da zorlanıyorlar.

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894