• BIST 9524.59
  • Altın 2491.091
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Diş İmplantı Artık En Etkin Çözüm

Diş İmplantı Artık En Etkin Çözüm
Diş Hekimi Dr. Burak Büyüktürk, diş implantlarıyla kendi doğal dişleriniz gibi fonksiyon sağlayan “All On 4” tekniği ile ilgili resmi internet sitesinde bir yazı yayınladı.

Diş Hekimi Dr. Burak Büyüktürk, diş implantlarıyla kendi doğal dişleriniz gibi fonksiyon sağlayan “All On 4” tekniği ile ilgili resmi internet sitesinde bir yazı yayınladı. Yazısında tekniğin fonksiyonlarından bahseden Büyüktürk, işlemin “kimlere?”, “nasıl?” ve “ne şekilde?” uygulandığını anlattı.

“All On 4” tam dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir teknik olup, tedavi günü planlandığı şekilde hastaya 4 adet dental implant yerleştirildikten sonra, aynı gün, geçici diş protezi diş implantların üzerine sabitlenerek yapılır diye anlatan Diş Hekimi Dr Burak Büyüktürk’ün verdiği bilgiler ise şöyle;

İŞLEM NASIL UYGULANIR?

Dişlerin çekildiği gün implantlarınız yerleştiriliyor ve daha önceden hazırlanan dişler bu implantlar üzerine vidalanarak tedavi tamamlanıyor. Bu sayede 1 gün içerisinde hem fonksiyon hem estetik hem de konfor olarak rahat edeceğiniz sabit dişlerinize kavuşuyorsunuz. Dişleri daha önceden çekilmiş hastalarda da aynı işlem uygulanabilir.

HERKESE UYGULANABİLİR Mİ?

Genel sağlığı iyi olan ve çekilen diş bölgesinde ciddi bir enfeksiyonu olmayan her vakaya uygulanabilir.

İŞLEMİN AVANTAJI NE?

Bir gün içerisinde dişlerinize kavuşmak bu yöntemin en büyük avantajı. Daha önceleri implantlar yapıldıktan sonra 2-3 ay kadar protez için bekleniyordu. Bu sürede hastalar ya dişsiz geziyor ya da geçici hareketli protez kullanıyordu. Bu yöntem sayesinde bu zor dönem bir an önce atlatılıyor. Diğer bir avantajı ise başka cerrahi bir işleme gerek duyulmaması.

DEZAVANTAJLARI NE?

Cerrahi ve protez aşaması aynı gün yapıldığı için işlem biraz uzun sürüyor. Yoğun sigara kullananlarda, kontrolsüz diyabeti olanlarda, son 6 ay içerisinde kalp rahatsızlığı geçirenlerde, damar içi bifosfonat kullanan hastalarda uygulanması riskli. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894