• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Dikili Halkı Alçak Saldırıya Karşı Tek Yürek Oldu

Dikili Halkı Alçak Saldırıya Karşı Tek Yürek Oldu
İzmir'in Dikili ilçesi Atatürk Meydanı'nda, çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere kurulan sahnede yer alan Atatürk portresine yapılan bıçaklı saldırı Dikililer tarafından lanetlendi

İzmir'in Dikili ilçesi Atatürk Meydanı'nda, çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere kurulan sahnede yer alan Atatürk portresine yapılan bıçaklı saldırı Dikililer tarafından lanetlendi. Olayın ardından Dikili Belediyesi zabıta ekiplerince ilçe merkezinde ve Salı Pazarı’nda dağıtılan Atatürk posterli Türk bayraklarını ev ve işyerlerine asan Dikilililer, yaşanan alçak saldırıyı kınayarak, Atatürk’e ve Cumhuriyete sonsuz bağlılık mesajı verdi.
 
Dikili Belediyesi’nin, etkinliklerde kullanmak üzere Atatürk Meydanı'na kurduğu sahnede yer alan Atatürk portresine geçtiğimiz gün H.S isimli şahıs tarafından yapılan bıçaklı saldırıya karşı kentte geniş katılımlı tepki göstermek amacıyla örnek bir girişime imza atıldı. Dikili Belediyesi zabıta ekipleri tarafından dağıtılan binlerce Atatürk posterli Türk Bayrağı’nın ev ve işyerlerine asılmasıyla birlikte ilçe merkezi adeta gelincik tarlasına dönüştü.
 
“BU SALDIRIYI LOKAL VE KİŞİSEL SALDIRI OLARAK KABUL EDEMEYİZ”
 
Atatürk Meydanı'nda, çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere kurulan sahnede yer alan Atatürk portresine yapılan bıçaklı saldırıyı kalleşlik ve alçaklık olarak değerlendiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “İlçemizde gerçekleşen bu alçak ve adi saldırıyı, lokal ve kişisel saldırı olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Dikili ilçesi Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıların yaşadığı bir kenttir. Gerçekleşen bu alçak saldırıya karşı tepkimizi ve Dikili halkının birliğini ortaya koymak için ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnafımız ile vatandaşlarımıza Atatürk posterli Türk bayrağı dağıttık. Hemşerilerimizin de ay-yıldızlı, Atatürk posterli bayrakları evlerine, işyerlerine asarken verdikleri destek çok anlamlıydı. Buradan bir kez daha söylüyorum, üzerimize oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olup, kurucu değerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetimize, bayrağımıza ve vatanımıza daha fazla çıkacağız’ dedi.
 
“DİKİLİ HALKI ATATÜRK’ BAĞLILIĞINDAN ASLA VAZGEÇMEZ”
 
Dikili Belediyesi’nin de tek yürek olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına yapılmış bu kalleşliği şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Başkan Tosun açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
“Dikili Belediyesi olarak olayın yaşanmasının ardından ivedilikle şikâyette ve suç duyurusunda bulunarak saldırının tüm noktalarının aydınlatılması için hukuki çalışma başlattık. Çünkü bu olay, basit bir olay değildir. Tüm detaylarının araştırılması ve varsa azmettiricileri ile bu saldırıyı gerçekleştiren zanlının en ağır cezayı alması en öncelikli temennimizdir. Çünkü ülkemizin kurucusunun, ebedi başkomutanımızın, Atatürk’ümüzün pankartına yapılan bu saldırı, vatana ihanetle eş değerdedir. Ayrıca bu olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılıp, gerekli cezaların verilmesi kamu vicdanının rahatlatılması açısından da önemlidir. Üstüne basa basa söylüyorum; bizler asla ve asla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevdasından ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerine olan bağlılığından vazgeçmeyeceğiz. Ağzı salyalı üç-beş mahlukta bizleri bu yoldan asla geri çeviremez. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Mustafa Kemal’in askeri de olmaya devam edeceğiz. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet. Kahrolsun Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları”   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894