• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Dijitalleşme Teknoloji Yeteneği İhtiyacını Artırıyor

Dijitalleşme Teknoloji Yeteneği İhtiyacını Artırıyor
Dijitalleşme stratejilerinin tüm şirketleri etkisi altına almasıyla gelecek 5 yıl içerisinde teknolojiyle ilgili pozisyonlarda

Dijitalleşme stratejilerinin tüm şirketleri etkisi altına almasıyla gelecek 5 yıl içerisinde teknolojiyle ilgili pozisyonlarda yüzbinlerce “ek” yeteneğe ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Bununla birlikte Great Place to Work Enstitüsü’nün “European HR Survey 2018: Outlook of the Future” araştırmasına katılan İK profesyonellerinin yüzde 52’sine göre yetenek havuzları da giderek küçülüyor. Özellikle konu Yazılımcı, IT uzmanı ya da Dijital Pazarlamacı gibi teknolojik yetenekleri bulmak olunca süreçler daha da zorlaşıyor. Türkiye'nin ve dünyanın en iyi şirketlerini en doğru yeteneklerle buluşturan toptalent.co, teknolojik yetenek kıtlığı sorununu gidermek üzere yepyeni bir bölümle karşımıza çıkıyor. Web sitesinde açtığı techtalent bölümü ile dijitalleşen dünyada şirketlerin yazılım mühendislerinden proje yöneticilerine, IT uzmanlarından mobil geliştiricilere kadar, teknoloji alanında aranan en iyi yeteneklere hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak. Şirketlerin iş ilanları yayınlayabilecekleri, teknolojik becerilere sahip yeteneklerle buluşabilecekleri ve hackathon düzenleyebilecekleri techtalent bölümüne www.toptalent.co/techtalent adresinden ulaşılabiliyor.

Teknoloji her alana giderek daha fazla nüfuz etmeye başlıyor. Tarımdan perakendeye kadar her noktada teknolojik gelişmelerin etkisi açıkça görülüyor. Durum böyle olunca bu teknolojileri geliştirecek ve kullanacak yetenek ihtiyacı da artıyor. Türkiye’nin yetenek kıtlığı sorununu çözmek üzere yola çıkan toptalent.co, web sitesi üzerinde yeni açtığı techtalent bölümü ile İK profesyonellerinin şirketleri için en uygun teknolojik yetenekleri bulmalarını kolaylaştırıyor.

techtalent’ın agresif bir şekilde büyüyeceğini aktaran toptalent.co kurucu ortağı Mehmet Aksu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Köşedeki bakkal artık stok takibini SaaS bir yazılım üzerinden yapıyor, çiftçi akıllı sulama sistemi kullanıyor, akıllı fabrikalarda tüm süreçler otonom hale geliyor. Bu durum bize teknolojinin her alana girdiğini ve etkisini daha da artıracağını gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye’nin yetenek kıtlığını çözmek üzere çalıştığımız gibi şimdi de teknolojik yetenek ihtiyacının giderek daha da artacağını öngörerek teknoloji alanındaki en iyi yetenekleri şirketlere kazandırma görevini üstleniyoruz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde techtalent’ın alanında en etkili platform olmasını sağlamak. Tıpkı toptalent.cogibi bu platformumuzun da yetenek arayışlarında şirketlerin bir numaralı tercihi olacağını düşünüyoruz. Şimdiden Türkiye İş Bankası, Anadolu Sigorta, sahibinden.com, AvivaSA gibi önemli şirketlerin Yazılım, IT ya da Dijital Pazarlama alanındaki işe alım süreçlerinde destek olmaya başladık.”

techtalent’ın hem yeteneklere hem de şirketlere önemli avantajlar sunacağını vurgulayan toptalent.co kurucu ortağı Ahmet Yüce ise sözlerine şöyle devam ediyor: “Teknoloji yeteneği konusunda yaşanan kıtlık zamanla şirketlerin eğitim programlarıyla giderilecektir. Bizim platform olarak bu konuda şirketlere sunduğumuz en önemli avantaj ise odaklı yapımız ve yeteneklerin detaylı profilleri sayesinde en doğru yetenek eşleşmesini yapabilmek. techtalent yetenek havuzundaki adaylar da kendi becerilerini arka plandan kolayca sisteme girebilecekler. Şirketler de detaylı filtreleme özellikleriyle başvurular arasından çok hızlı değerlendirme yapabilecekler. techtalent’ın küçülen yetenek havuzlarını güçlendireceğine ve ülkemizdeki bu kıtlığın çözüme kavuşmasında önemli bir rol üstleneceğimizden eminiz.” EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894