• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

DEÜ’de Aziz Sancarlar Yetiştiriliyor

DEÜ’de Aziz Sancarlar Yetiştiriliyor
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, 2018-2019 eğitim öğretim yılına kurumsal ve yapısal değişikliklerle hızlı başladı. Tınaztepe Kampüs Yerleşkesi içinde bulunan okulun başta spor salonu olmak üzere çatı, dış cephe boyası ve elektrik sistemlerinin baştan sona yenilenmesi, öğrencileri ve velileri sevindirdi. Yatırımların hız kesmeden süreceğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kurumsal ve akademik yapılanma çalışmalarını içeren projelerimizle üniversitemiz, sadece yükseköğretime değil aynı zamanda temel eğitime de yatırım yaparak nitelikli ve sosyal bireyler yetiştirmeyi hedefliyor” dedi. 

Türkiye’nin yükseköğretimdeki marka kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi çatısı altında hizmet veren Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, bina ve fiziki altyapısını güçlendirerek yeni eğitim öğretim yılına başladı. 

Okuldaki yapısal değişikliklerin öğrenci motivasyon ve başarısına katkı sağlayacağına inandıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Çocuklarımızın konfor ve rahatlığı, onların daha sağlıklı ortamlarda bulunmaları ve fiziki şartların sürekli iyileştirilmesi, bizlerin öncelikleri arasında yer alıyor. Bu noktada göreve gelir gelmez, okulumuzun fiziki altyapısını güçlendirmeye ve yenilemeye karar verdik. Hızlı bir planlamanın ardından gerekli çalışmaları başlattık ve binamızı yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdik. Daha da modernleştirilmiş ve konforu arttırılmış binamızı gören öğrencilerimizden, velilerimizden ve öğretmenlerimizden aldığımız olumlu dönüşler ise bizleri mutlu etti. Bu başarıda payı olan üniversitemiz yönetim kuruluna, okul yönetimimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

AZİZ SANCARLAR YETİŞECEK

İzmir’in en gözde kurumlarından biri olarak DEÜ’nün Tınaztepe Yerleşkesi içinde eğitim veren okullarının 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade eden Rektör Hotar, üniversite olarak sadece yükseköğretimde değil; aynı zamanda temel eğitimde de yatırım yaptıklarını ifade etti. 

Rektör Hotar, “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli, temeli sağlam ve donanımlı bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu sorumluluk ve bilinçle Türkiye’nin geleceği için evrensel değerleri özümsemiş, milli kültürden beslenmiş Aziz Sancarlar yetiştirme hedefliyoruz. Güçlü akademik alt yapımızı Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’nın nitelikli eğitimine adapte ederek projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

REKTÖR HOTAR’DAN SANAL MÜZE MÜJDESİ

Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’ndaki kurumsal yapılaşmanın yanında planlanan projelerle katma değeri yüksek çalışmalara imza atmak için çalıştıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi ile Edebiyat ve Eğitim Fakültelerimizin işbirliğinde kurulacak Sanal Müze ile öğrenciler, arkeolojik ve tarihi değeri olan objeleri interaktif şekilde bilgisayarlarını kullanarak gezebilecekler. Böylece öğrencilerin hem tarihe ve arkeolojiye olan ilgisinin artırılması hem de analitik zekalarının geliştirilmesini hedefleniyoruz.” dedi. 

Rektör Hotar, son derece kapsamlı şekilde hazırladıkları Sanal Müze Projesini kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Dünyanın neresine giderseniz gidin; temel eğitimde kullanılan bütün argümanlar, yöntemler veya hizmetler ciddi anlamda değişiyor. Geleneksel eğitim anlayışının yerini bilgisayar temelli öğrenme, analitik düşünmeye yönlendiren, akılcı ve sorgulayıcı eğitim modelleri ve interaktif eğitim programları Z kuşağı ile birlikte hızlı bir yükselişe geçti. Çağı yakalayan, evrensel gelişmeleri takip eden bir üniversite olarak öğrencilerimizin alt yapısını oluşturuyoruz. Bu düşüncelerden hareketle bir çalışma başlattık ve öğrencilerimizin tarihe ve arkeolojiye olan ilgisini Sanal Müze kurarak artırmayı hedefledik. Bu sayede öğrencilerimizin ders içi motivasyonları da yükselecek” diye konuştu. 

Projenin birkaç ayağı bulunduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Öncelikle bunu projemizde aktif olarak yer alacak birimleri oluşturacağız. Sonuçta bu girişim, sadece görsel olarak objeleri kayıt altına almayı içermiyor. Bunun ötesinde yazılımından son kullanıcının taleplerine kadar kapsamlı aşamaları gerektiriyor. Dolaysıyla yazılım uygulaması gerektiren noktada Mühendislik Fakültemizden; estetik görünmesini arzu ettiğimiz hususlarda ise Güzel Sanatlar Fakültemizden destek alabileceğiz” dedi. 

HIZLI ŞEKİLDE TAMAMLANACAK

Projeyi kısa sürede hayata geçireceklerini açıklayan Rektör Hotar, “Bu süreci olabildiğince hızlı şekilde tamamlamaya gayret ediyoruz. Kolay bir proje değil bu çünkü yaptığınız bütün süreçleri ya da uygulamaları, sisteme entegre etmeniz gerekiyor. Ancak üniversitemiz, temel eğitimdeki farkını da ortaya koyarak, bunun da üstesinden rahatlıkla gelecektir. Bu konuda bizlere destek olan hocalarımıza, yöneticilerimize, öğrencilerimize ve tabi ki velilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu. 

BLUE HELMET PROJESİ’NDE PİLOT OKUL 

Dünyanın en saygın ödülleri arasında olan yer alan Blue Helmet Projesi’nde pilot okul seçilen Özel 75. Yıl Eğitim Kurumlarının nitelikli eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceğini açıklayan Rektör Hotar, temel eğitimde öğrencilerin dünyayı takip etmesinin ve uluslararası sosyal projelere ilgisinin artırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Rektör Hotar, “Eğitim kurumumuz, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS)’nun yürüttüğü Blue Helmet Projesi’nde pilot okul olarak yer alacak. Deniz kirliliğinin önlenmesi ve ekosistemlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu proje,  bu alanda öncü olacak” şeklinde konuştu. 

GÜVENİN ADI DOKUZ EYLÜL

Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’nın 1999 yılından bu yana üst seviye eğitim verdiğini hatırlatan Rektör Hotar, “Bizler, üniversite olarak her zaman daha iyisini yapma misyonuyla hareket ettik. Bu yüzden sadece yükseköğretim ve bilimsel faaliyetlerde değil; aynı zamanda adımızın yer aldığı bütün süreçlere de özen gösterdik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü ailelerimiz evlatlarını bizlere güvenle emanet ediyorlar. Bizler de onları milli ve manevi değerleri yüksek; akıl, mantık ve vicdanıyla hareket edebilen insanlar olarak toplumumuza kazandırmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle okulumuzdaki fiziki yatırımların ya da iyileştirmelerin maddi bedellerinden de çekinmiyoruz. Sonuçta bizler insana yatırım yapan bir üniversite ve eğitim kurumuyuz” dedi. Rektör Hotar, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere ve öğretmenlere başarı getirmesi dileklerinde bulundu.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894