• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

DEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Yılı Açıldı

DEÜ Devlet Konservatuvarı Akademik Yılı Açıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarının açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarının açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin yükseköğretimdeki marka kurumlarından biri olarak, nitelikli ve evrensel eğitim anlayışıyla sanatın ve sanatçının gelişimine destek olduklarını söyledi. Hotar, “Bilimi ve bilgiyi harmanlayarak kendi dünyasına katan sanatçı, nesiller boyu ayakta kalacak eserler ortaya çıkartır. Üniversite olarak bizler, milli ve manevi değerlere sahip; özgüveni yüksek ve sorumluluk alabilen bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2018-2019 eğitim-öğretim yılı, Orhan Barlas Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. DEÜ Konservatuvarı sanatçıları tarafından seslendirilen İstiklal Marşı’nın ardından Orkestra Konservatuvar Marşı seslendirildi. Eğitim-öğretim yılı açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Himmet Konuk, DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ümit İşgörür, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Öztuna, Devlet Sanatçısı Suna Kan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Devlet Konservatuvarı’nın, değişimi ve dönüşümü özümseyen, akademik doygunluğa sahip, özgün ve yetenekli bireyler yetiştirmeye özen gösteren bir kurum olduğunu söyledi. Hotar, “Türkiye’nin yükseköğretimdeki marka kurumlarından biri olarak ortaya koyduğumuz gayret, nitelikli ve evrensel eğitim anlayışımızla birlikte sanatın ve sanatçının gelişimine destek oluyor. Bu bakış açısı toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak aydın ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme misyonumuzla da bütünleşiyor. Bu yüzden bizler, sadece bilimsel çalışmalar üretmekle yetinmiyor; bilimi, sanatın her alanına dahil ediyoruz” dedi.

SANAT ULAŞILABİLİR OLMALI

“İç paydaşlarımızla olan iletişimi artırmayı; konser, oyun, gösteri veya etkinliklerle sanatı, sanatseverlerle daha fazla buluşturmayı arzuluyoruz” diyen Rektör Hotar, şu ifadeleri kullandı:

“Konservatuvarımız gerek Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası DESO, güzel çalışmalara imza atıyor. Bunun devam etmesini planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hep birlikte aldığımız bir kararla konservatuvarımızda ‘Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı’nın kurulmasına karar verdik. Bu hepimiz için sadece bir başlangıç teşkil ediyor. Yine önümüzdeki dönemde engelli öğrencilerimize yönelik kontenjanları da tekrardan gözden geçirmeyi hedefliyoruz. Sanat dostu üniversitemiz, sanatı, toplumun her kesimi için daha ulaşılabilir hale getirmesi gerekiyor. Bu yaklaşımımızın halkımız ve ülkemiz adına yapacağımız en ciddi girişimlerden biri olacağını düşünüyoruz.”

SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sanatçı olabilmek için üstün yetenek ve tutkuya sahip olunması gerektiğini vurgulayarak, “Hayatın olağan akışı içinde herkes üniversiteden mezun olabilir. Hatta meslek sahibi olup, çok ciddi maddi kazanımlar da elde edebilir. Ancak herkes sanatçı olamaz. Sahip olduğunuz özellikleriniz sizin en büyük kazanımlarınızdır. Üniversitemiz, sizlerin bu yeteneklerini derinlemesine keşfetmenizde yardımcı olacaktır. O yüzden içiniz rahat olsun. Konservatuvarımızda eğitim almak hem ayrıcalık hem de büyük bir şanstır. Bunu iyi değerlendirmek ise sizin elinizdedir.  Bilimi ve bilgiyi harmanlayarak kendi dünyasına katan sanatçı, nesiller boyu ayakta kalacak eserler ortaya çıkartır. Sizler; zarif duruşunuza, estetik kaygınıza ve yeteneklerinize her zaman sahip çıkın. Üniversite olarak bizler, bugüne kadar milli ve manevi değerlere sahip; özgüveni yüksek ve sorumluluk alabilen bireyler yetiştirdik. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğiz. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

TINAZTEPE’YE TAŞINIYOR

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarının geçici bir süreliğine İnciraltı yerleşkesinden taşınacağını kaydederek, “Buca Tınaztepe kampüsündeki rektörlük hizmet binasını, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarına tahsis edeceğiz. Mevcut binada güçlendirme ve altyapı yenileme çalışmaları yapacağız. Ardından sizleri buraya, daha iyi ve modern imkanlarla tekrar taşıyacağız” şeklinde konuştu. 

DEVLET SANATÇISI SUNA KAN AÇILIŞA KATILDI

DEÜ Rektörü Hotar, törene onur konuğu olarak davet edilen Devlet Sanatçısı Suna Kan’ın dünya tarafından saygı gören ve gençlere ilham kaynağı olan önemli bir kişilik olduğunu belirterek, “Aramızda çok değerli bir sanatçımız daha bulunuyor. Kendileri, keman virtüözü olarak sanatını uzun yıllar icra etmiş; kendisinden sonra gelenlere ilham olmuş ve ülkemizi de başarıyla temsil etmiş bir isimdir. Bizi kırmayarak törenimize katılan Devlet Sanatçımız Suna Kan hanımefendiye hem hoş geldiniz diyorum hem de açılış törene katıldıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İLK DERS DEVLET SANATÇISI SUNA KAN’DAN 

Konservatuvarın eğitim-öğretim yılı açılışına katılan Devlet Sanatçısı Suna Kan, açılış dersini verdi. Suna Kan, daha sonra okulda düzenlenen söyleşiye katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

60. ŞEREF YILI

Açılışta konuşan DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ümit İşgörür de, “Konservatuvarımızın 60. şeref yılı açılışına hoş geldiniz. Ülkenin en iyi konservatuvarlarından biri olan okulumuz, yıllardır ulusal ve uluslararası birçok başarıya gururla imza atmıştır. Emeği geçen akademisyenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894