• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Depremi Unutma

Depremi Unutma
Depremi Unutma

Bayraklı Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deprem Etüt Merkezi, 7 yılda binlerce konutu depreme karşı risk analizinden geçirdi. Riskli olarak değerlendirilen yapılarla ilgili vatandaşlar Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne yönlendirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Deprem gerçeğini aklımızdan  çıkarmamamız gerekiyor. Maalesef bununla ilgili çok acı tecrübelerimiz var. Son deprem hepimizi korkuttu. Vatandaşlarımıza oturdukları evlerin depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz” dedi.    

Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir’de binaların depreme dayanıklılığını 2009 yılının sonlarında kurduğu deprem etüt merkeziyle test etmeye başlayan Bayraklı Belediyesi, kent genelinde 7 yılda 12 binin üzerinde konutu testten geçirdi. Yapılan incelemeler sonrası vatandaşlar, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM)’a yönlendirildi. Depreme dayanıklılık testinden geçirilen 11 bin 882 konutun yüzde 57’si çok riskli, yüzde 38’i az riskli, yüzde 5’i ise risksiz yapı olarak değerlendirildi.

DEPREM KONUSUNU AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’in birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Son yaşadığımız deprem hepimizi korkuttu. Deprem konusunda maalesef acı tecrübelerimiz var. Belediye olarak deprem konusunda farkındalık yaratmak, vatandaşları almaları tedbirler noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemiz kurulduktan hemen sonra bir ilkin altına imza atarak bünyemizde Deprem Etüt Merkezi kurduk. İzmir’in geneline hizmet veren merkezimizdeki arkadaşlarımız geçtiğimiz 7 yılda binlerce konutu kontrol etti. Bina risk raporunu verdiğimiz vatandaşları Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımıza oturdukları evlerin depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol ettirmesini tavsiye ediyoruz. Deprem olmadan önce yerine getirmemiz gereken yükümlülüklerimizin olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894