• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

DenizBank, ÖR-KOOP ile “Akıllı Süt” Projesini Hayata Geçirdi

DenizBank, ÖR-KOOP ile “Akıllı Süt” Projesini Hayata Geçirdi
DenizBank ve ÖR-KOOP Nazilli ve Çervesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaptığı işbirliği ile “Akıllı Süt Toplama Kayıt

DenizBank ve ÖR-KOOP Nazilli ve Çervesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaptığı işbirliği ile “Akıllı Süt Toplama Kayıt Sistemi”ni hizmete aldı. Söz konusu sistem ile el değmeden, anlık olarak tartıdan merkezdeki sisteme süt bilgisi ulaştırılırken, kooperatife zaman tasarrufu, kayıp ve kaçakların önlenmesi ve maliyetlerin düşürülmesi gibi avantajlar sağlanıyor. Üretici de bu sistem ile kooperatifle anlık mutabakat sağlıyor, sütte kayıp ve kaçaklar önleniyor ve SMS ile verdikleri süt hakkında bilgilendirme alabiliyorlar.

Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğü yoğun faaliyetleri ve sektöre sunduğu yenilikçi ürünler ile özel bankalar arasında birinci sırada bulunan DenizBank, Üretici Kart ve tarım kredileri ile çiftçiye sağladığı avantajları hayata geçirdiği işbirlikleri ile zenginleştiriyor.

Banka bu çerçevede ÖR-KOOP Nazilli ve Çervesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Akıllı Süt Toplama Kayıt Sistemi’ni hizmete aldı. Sistem ile el değmeksizin, anlık olarak tartıdan merkezdeki sisteme süt bilgisi ulaştırılıyor. Böylece muhasebenin tutulması, mahsuplaşma işlemlerinin yapılması, sütün sağıldığı yerlerin hesap izlemesi ve muhasebesi gibi süreçlerde verimlilik sağlanıyor.

Sistem ayrıca pazarlama ve planlama avantajı, anlık mutabakat, kalite standartının geliştirilmesine yardımcı olmak, zaman tasarrufu, kayıp ve kaçakların önlenmesi, maliyetlerin düşürülmesi gibi kalemlerde de pek çok avantaj sunuyor. Üreticiler de kooperatifle anlık mutabakat sağlarken, SMS ile verdikleri süt hakkında bilgi alabiliyorlar.

ÜRETİCİ KART’A 3 AY VADE AVANTAJI

Üreticiler anlaşma kapsamında Kooperatiften, Üretici Kartları’nı kullanarak 3 ay vade ile tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılaşayabiliyorlar. Kooperatif üyesi üreticiler ayrıca avantajlı faiz oranlarıyla 5 yıl vadeye kadar süt kredisi kullanabiliyorlar.

İlgili organizasyona DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, DenizBank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, DenizBank Batı Anadolu Bölge Tarım Satış Müdürü Asuman Köseoğlu ve Ör-Koop Başkanı Çetin Kapucu katıldılar.

“ÜRETİCİMİZİN YANINDA YER ALIYOR, HER TÜRLÜ İHTİYACINA YANIT VEREBİLİYORUZ”

İşbirliğinden duydukları mutluluğu dile getiren DenizBank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan şunları söyledi; “DenizBank olarak faaliyetlerimiz ve tarım bankacılığı alanında gerçekleştirdiğimiz hizmet ve uygulamalarımızla her zaman ve her yerde üreticimizin yanındayız. Özel bankalar arasında yüzde 41’lik pazar payımız ile liderliğimizi devam ettiriyoruz. Sahip olduğumuz vizyon, tarımın sadece üreticilerimizin geçimlerini sağladıkları bir kanal değil, büyük bir ekonomik faaliyet alanı ve stratejik bir sektör olarak ele alınmasını kaçınılmaz kılıyor. Biz de hayata geçirdiğimiz işbirlikleri ile hizmetlerimizi zenginleştiriyoruz. Bu kapsamda ÖR-KOOP Nazilli ve Çervesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile uzun yıllara dayanan işbirliğimizi “Akıllı Süt Toplama Kayıt Sistemi” ile bir adım öteye taşıyarak, hem kooperatif hem de üreticilerimiz için verimi artırıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek.”

ÖR-KOOP Başkanı Çetin Kapucu ise DenizBank ile yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kapucu şöyle devam etti; “Denizbank Ör-Koop birlikteliğinde kooperatifin süt toplama bölgelerinde süt alımı konusunda veri kayıtlarının sağlıklı bir şekilde işlenebilmektedir. Üretici’nin verdiği sütün teslimat esnasında anında telefonuna SMS olarak gitmesi ve toplama merkezlerinde kendine her teslimattan sonra verilen sliplerle bilgi sahibi olması sağlandı. Kooperatif personeline yeni sistemle beraber işleyişte kolaylık sağlanmış oldu. Üretici’den teslim alınan sütün ve merkezlerimizde toplanan süt miktarının anında muhasebeleşerek takip edilebilmesi imkanı bulundu. Bu sistemin Üretici’de güven, kooperatifimizde bir kolaylık ve günlük takip imkanı sağladığını söyleyebiliriz.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN “ÜRETİCİ KART” HAKKINDA...

Çiftçiler Üretici Kartları ile; mazot, gübre, yem, tohum, tarım ilacı, tarım makinaları, yedek parça ve diğer tarımsal ihtiyaçları için üye işyerlerinden alışveriş yapabilirler veya Şube ve tüm ATM’lerden nakit çekebilir veya 3 yıla varan vadelerde Üretici Kart üzerinden taksitli kredi kullanabilirler.

Geri ödemeler DenizBank’ın tüm tarım kredilerinde olduğu gibi ürünün hasat tarihinde yapılabilir.

DenizBank şubelerinden, anlaşmalı üye işyerlerindeki POS makinalarından ve ATM’lerden Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca cep telefonuna URETICI yazıp T.C. kimlik numarası ve bulunulan ilin plaka kodunu aralarında birer boşluk bırakıp 3280’e SMS göndererek de Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor.

Turkcell faturaları için Üretici Kart'a otomatik ödeme talimatı vererek yıllık 600 TL'ye kadar olan cep telefonu faturaları faiz ödemeden hasada ertelenebilir. Kampanyaya katılım için cep telefonundan 3280'e TURKCELL yazıp gönderilmesi yeterli.

Her ay düzenli ödenmesi gereken Bağ-Kur primleri ve tarımsal faturalar için otomatik ödeme talimatı vererek ödemeler hasada ertelenebilir.

Üretici Kart Ödemeleri tüm DenizBank Şubeleri ile PTT merkez ve şubelerinden yapabilir.

Tarımsal elektrik ve su faturaları Üretici Kart üzerinden otomatik ödemeye alınabilir uygun faiz oranı ile hasatta ödenebilir.

DENİZBANK HAKKINDA

DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 740 şubesi ile 15 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nda DenizBank’ın yanı sıra beş yerli ve üç uluslararası finansal iştirak, altı yerli finansal olmayan iştirak ve Bahreyn’de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

SBERBANK HAKKINDA

1841 yılında kurulan, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, ülkedeki bankacılık sektörü aktiflerinin yaklaşık üçte birini elinde bulundurmaktadır. Sberbank’ın ana pay sahibi, Banka’nın sermayesinin %50’si + 1 adet paya sahip olan Rusya Merkez Bankası’dır. Banka’nın diğer payları, çok çeşitli yerli ve uluslararası yatırımcılara aittir. Sberbank, hizmetlerini Rusya’nın en büyük bankacılık dağıtım kanalı olan yaklaşık 14,6 bin adetlik şube ağı ile sunmaktadır. Sberbank, sahip olduğu yaklaşık 80 bin ATM ve self-servis terminalinden oluşan ATM ağının yanında sırasıyla 29 milyon kullanıcılı Sberbank Online internet bankacılığı uygulamaları ve 27,9 milyon kullanıcıya sahip olan Mobil Bank hizmetlerini içeren uzaktan erişimli kanallar yoluyla da bankacılık hizmetine katkı sağlamaktadır. Sberbank uluslararası faaliyetlerini Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesi’nde (Kazakistan, Ukrayna, Beyaz Rusya), DenizBank ile Türkiye’de, Sberbank Europe aracılığıyla İsviçre, Avusturya ve Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde ve aynı zamanda Almanya ve Çin’de temsilcilikleri, Hindistan’da bir şubesi ile yürütmektedir. Sberbank, Rusya Merkez Bankası tarafından verilen 1481 no’lu genel bankacılık lisansına sahiptir.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.trA

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894