• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Demirören Medya Lisesi Törenle Kapılarını Açtı

Demirören Medya Lisesi Törenle Kapılarını Açtı
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 31 Mayıs 2022 tarihinde yapılan bir törenle açıldı.

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 31 Mayıs 2022 tarihinde yapılan bir törenle açıldı. Okulun açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay katıldı. 5 Haziran 2022’deki LGS ile ilk öğrencilerini kabul edecek olan okul, Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek bir ilki hayata geçirecek ve öğrenciler  medya sektörünün en tanınmış profesyonel isimlerinden eğitim alacaklar. 

 

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi görkemli bir törenle kapılarını açtı. 5 Haziran 2022’de yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’yla öğrenci almaya başlayacak ve 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk öğrencilerini kabul edecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) açılış töreni eğitim dünyasını bir araya getirdi. 

 

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda ilçe milli eğitim müdürü katıldı. 

 

“Geleceğin gazetecileri burada yetişecek”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törendeki açılış konuşmasında; “Türkiye’nin ilk ve tek Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını yaparak tarihi bir ana tanıklık yapmaktan dolayı gururluyum. Yıllardır yapmak istediğimiz çalışmaları meslek eğitim liseleriyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İş gücünün önündeki; ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ şeklindeki sesleri mesleki eğitim liseleriyle aşacağız. Özel sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için verdiğimiz mesleki eğitimlerde özel sektörü ayrı tutamayız. Özel sektörle birlikte tüm müktesebatı kullanarak, eğitimleri planlamak ve programlamak durumundayız” dedi. Bakan Özer, şöyle devam etti:

 

“Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle de medya alanında çalışmak isteyen öğrencileri lise hayatlarında mesleğe hazırlayacağız. Geleceğin gazetecileri burada yetişecek. Bugün aynı zamanda Demirören Medya Mesleki Eğitim Merkezi protokolünü imzalayacağız. Mesleki eğitim merkezleriyle haftada bir gün okula, dört gün iş ortamında eğitim alınıyor. Bu da istihdam edilebilirliği en yüksek olan mesleki eğitim türü.”

 

“Dünya standartlarında eğitim vermeyi hedefliyoruz”

Törende Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören de misafirlere yaptığı konuşmada, “Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yarının doğru, ilkeli, dürüst basını için geleceği oluşturacak. Okulumuzu son derece kısa bir sürede büyük bir titizlik ve emekle eğitime hazır hale getirdik.” diye başladığı konuşmasında şunları kaydetti: 

 

“İlk öğrencilerimiz 5 Haziran’da yapılacak olan LGS sınavı sonucuna göre okulumuza girme hakkı kazanacak. Medya dünyasındaki bu ayrıcalıklı konumda bulunan okulumuzda öğrenim görme şansı yakalayacak olan başarılı öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki onlar, dünya standartlarında eğitim vermeyi hedefleyen lisemizden mezun olduklarında, geleceğin donanımlı ve yetkin medya profesyonelleri olacak. Öğrencilerimiz ilkeli ve dürüst haberciliği, grubumuzda çalışan duayen isimlerden öğrenecek. İleri seviye İngilizce eğitimi sayesinde yabancı medyayı kendi dilinde okuma becerisi edinecekler. Medyaya içerik üreterek henüz lise çağındayken deneyim kazanacaklar. Başarılı öğrencilerimize burs, staj ve istihdam olanakları da sağlayacağız.”

 

Medyanın kalbindeki okul

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, mesleğinde en donanımlı gençleri yetiştirmek üzere, akademik eğitimi ilgili sektörlerle buluşturarak hayata geçirdiği Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında yer alan okul, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Böylece öğrenciler mesleklerini Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarındaki sektörün duayenlerinden öğrenebilecek; derslere katılmakla birlikte medya içeriğini yerinde, profesyonellerle birlikte üretecek, henüz lise öğrencisiyken deneyim kazanacaklar. Mezunlar aldıkları eğitim sayesinde gelecekte Türkiye ve dünya medyasına yön verecekler.

 

15 kişilik sınıflarda global ölçekte eğitim 

Demirören Medya MTAL’da, alanında örnek okul olarak Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin eğitim görmesi hedefleniyor. Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında olmak üzere 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfında öğrenciler yabancı dil derslerini ana dili İngilizce olan öğretmenlerden alacaklar. Demirören Medya MTAL başarılı öğrencilerine burs ve Demirören Medya içindeki Türkiye’nin en büyük medya markalarında istihdam olanağı da sağlayacak. İlk sene toplam 30 öğrenci okula kabul edilecek okulda dünya standardında eğitim vermek için çeşitli uluslararası denklik programlarıyla iş birliği yapılacak. Avrupa Birliği akreditasyon programlarıyla yurtdışında sosyal ve mesleki yönleri geliştirici faaliyetler gerçekleştirilecek. Okuldaki AR-GE merkezinde artırılmış sanal gerçeklik ve metaverse, dijital medya ve yeni gazetecilik üzerine projeler geliştirilecek. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerine, yurt içi ya da yurt dışında üniversite eğitimi alabilmeleri için özel bir üniversite hazırlık programı da uygulanacak. İstanbul dışından okulu tercih edecek öğrencilere yurt imkânı sunulurken, okul öğrencilerinin yemek ve servisleri Demirören Medya tarafından karşılanacak. Medya eğitimi için gerekli teknik olanaklar okul içinde ücretsiz olarak sağlanırken öğrenciler Demirören Medya’nın stüdyo vb. olanaklarından da faydalanabilecek, özel atölye çalışmalarına katılabilecek.

 

Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezi’nin ilk adımları atıldı

Açılış töreninde aynı zamanda Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezi’nin ilk adımları Milli Eğitim Bakanlığı ve Demirören Medya arasında imzalanan protokolle atıldı. Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezi’nde lise, üniversite mezunu genç ve yetişkinlere dijital dünyanın kapıları açılacak. Medya dünyasının profesyonellerinin vereceği derslerle sektöre yeni bir istihdam sağlayacak olan eğitim merkezindeki sertifika programı kapsamında öğrenci alımı yapacak. Eğitim merkezi hakkında konuşan Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, “Medya dünyasının son yıllarda hızla dijitale evrilmesini yakından takip ediyoruz ve dijital dönüşüm projelerini tüm markalarımızda özenle uyguluyoruz. Şimdi bu tecrübelerimizi ve bilgi birikimimizi gelecek nesillere aktarma zamanı.  Bu istekle, Bakanlığımızın da çok kıymetli desteklerini alarak, kurduğumuz Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezimizle, gençlerimize ve yetişkinlere dijital dünyanın kapılarını açıyoruz. Sertifika programını tamamlayanlar arasından işe alım kriterlerimize uygun öğrencileri Demirören Medya bünyesine kazandıracağız. Mesleki eğitim merkezimizin en önemli özelliği, müfredatımızın medyanın duayen isimleri tarafından Bakanlık iş birliğiyle özel olarak oluşturulması. Medya alanında yeni bir meslek sahibi olmak isteyen, farklı alanlarda kendini geliştirmek ve yeni bir kariyer planı çizmek isteyen kişiler için, Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezi önemli bir fırsat olacak. Hem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz hem de Dijital Mesleki Eğitim Merkezimiz, sektörün en donanımlı profesyonellerini yetiştirmekle kalmayacak aynı zamanda geleceğini de şekillendirecek.” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894