• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Çocuklarla Verimli Bir Yaz Tatili İçin Başrolde Oyun Var

Çocuklarla Verimli Bir Yaz Tatili İçin Başrolde Oyun Var
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meziyet Arı, çocuklarla verimli bir yaz tatili geçirmek için gerekli adımları paylaştı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meziyet Arı, çocuklarla verimli bir yaz tatili geçirmek için gerekli adımları paylaştı: “Ebeveynler çocuklarına yaratıcılıklarını yansıtabilecekleri oyunlar için gerekli zaman ve ortamı sağlamalı.”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meziyet Arı, yaz tatilini verimli geçirmek adına yapılabileceklerin ev içi ve ev dışı faaliyetler olarak ikiye ayrıldığını belirtti. Arı; ebeveynlerin, çocuklarının yaşlarına uygun, ev içi – ev dışı faaliyetlerin dengelenerek bir tatil planlamasının gerekli olduğunu ifade etti. Oyunun ise çocukların gelişimi için en önemli faktörlerden biri olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Meziyet Arı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Çocuğun en kolay ve en doğal öğrenme yolu oyundur. Çocuk, oyun ve oyuncaklarla, hiç kimsenin öğretemeyeceği konuları kendi deneyimleriyle öğrenir, beş duyusunu ve duygularını etkin bir şekilde kullanır, hayal gücünü çalıştırır. Oyunun stresi azaltan bir işlevi vardır. Bu özelliğiyle yetişkinlerin de kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olur. Anne-babaların işten geldiğinde çocuğuyla oyun oynaması aralarındaki duygusal bağı kuvvetlendirir. Zoraki oynuyormuş gibi bir tutum içinde olmaktan sakının, çocuğunuzla çocuk olmaya çalışın, onun duygularını paylaşın. Böylece çocuğunuzu TV, tablet, telefon gibi bağımlılık yapabilecek araçlardan uzaklaştırırsınız.”

ÇOCUKLARI SANAT ETKİNLİKLERİNE YÖNLENDİRMELİ

Yaz tatili süresince oyun oynamanın yanı sıra çocuklarla yapılacak ev içi ve ev dışı faaliyetlerin önemine de değinen Arı, ev içerisinde yapılabilecek faydalı aktivitelerin başında kitap okuma, yaratıcılığı destekleyici sanat ve resim etkinliklerinin geldiğini söyledi. Ailece kitap okumanın verimliliği artırdığına, çocuğun öğrenmesinde, yeni bilgiler edinmesinde, yetişkinle birlikte okunan kitapların katkısının büyük olduğuna dikkat çekti. Çocukların kendilerini ifade etmeye ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik el işi ve resim aktiviteleriyle zamanın verimli, eğlenceli bir şekilde değerlendirileceğini belirtti. Arı, aynı zamanda mutfak faaliyetlerinin de çocuk için ilgi çekici olacağına değindi. Yiyecek çeşitleri ve yararlarını konuşarak, öğün planlaması yaparak, pişirme sürecinin zevkli ve eğlenceli bir etkinlik haline getirebileceğini söyledi.

DOĞA GEZİLERİ ZİHİNSEL GELİŞİMİ OLUMLU ETKİLİYOR

Ev dışı faaliyetlerdeyse ebeveynlere, çocukların sanatsal becerileri ve algılarını geliştirmek üzere bölgedeki müzeler ve galerileri gezmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Meziyet Arı şunları söyledi: “Kültür Bakanlığı, belediyelerin veya bulunduğunuz bölgedeki özel kuruluşların çocuklara yönelik etkinliklerini araştırabilirsiniz. Birçok belediye, dernek, okul ve benzeri kurumların çocuklara yönelik düzenledikleri sanat ve yaratıcı faaliyetler çocuklarınızı hem eğlendirir hem de eğiterek birçok gelişim alanını destekler. Müzeler ve galeriler eşsiz bir bilgi, esin ve eğlence kaynağıdır.”

Bunun yanında Arı; çocukların özgüven duygularının gelişmesi, zaman yönetimini öğrenmesi ve zihinsel gelişimlerinin yeterli düzeyde olması için anne babalara, çocukları spora yönlendirmelerini, birlikte doğa gezileri yapmalarını önerdi. Çocuklarda sevgi ve aidiyet duygularının gelişimi için yapılacak akraba ziyaretlerinin, sosyal ve duygusal gelişime olumlu katkılar sağladığının altını çizdi. / EGE HABER GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894