• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Çocuklar Sınavda Veliler Eğitimde

Çocuklar Sınavda Veliler Eğitimde
“Güneş Alsancak’tan Doğuyor!” sloganı ile eğitim öğretim hizmeti veren Ege Alsancak Koleji’nde hem bursluluk

“Güneş Alsancak’tan Doğuyor!” sloganı ile eğitim öğretim hizmeti veren Ege Alsancak Koleji’nde hem bursluluk sınavı hem de veliler için aile tutumları eğitimi gerçekleştirildi.
 
Daha iyi bir eğitim için bursluluk sınavında yarışan minikler Ege Alsancak Koleji’nde buluştu. Ege Asancak Koleji tarafından düzenlenen bursluluk sınavında ayrıca okul tanıtımı ve veliler için eğitim gerçekleşti. Ortaokul Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Demirçeken ile  İlk ve Ortaöğretim Müdürü Aydın Tırpancı tarafından burs sınavına katılan öğrencilerin velilerine okul hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumda Aydın Tırpancı okulun öğrencilerine sağladığı katkılar ve okulun başarıları hakkında bilgi verdi. Tırpancı, “TUBİTAK Bölge ikincisi olduk. Eğitsel oyun tasarımı projesinde Scratch Benim Oyunum Projesi ile Scratch Başarı Belgesi kazandık. 13 ülkeden 20 bin öğrencinin katılmış olduğu matematik otoriteleri tarafından önemli bir sınav olarak kabul edilen Mathematics Without Borders sınavının AUTUMN etabında 12 altın 2 gümüş madalya alarak uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attık.” Dedi. 

Ortaokul Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Demirçeken ise yaptığı sunumda verdikleri eğitimle akademik yönden başarılı olacak çocuklar yetiştirdikleri gibi yaptıkları etkinliklerle de aile değerlerine, milli değerlere ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çocuklar yetiştirdiklerini açıkladı.

VELİLERE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

Okul tanıtımından sonra Eğitimci Gerçek Güvercin tarafından aile-çocuk iletişimi üzerine aile tutumlarını anlatan bir eğitim verildi.

Gerçek Güvercin, çocuğun da ailelerine şiddet uygulayabileceğini açıkladı. Ailelerin tavizkar tutumları olduğu takdirde çocukların psikolojik şiddet veya ekonomik şiddet gösterebileceğini belirten Güvercin “Çocuklar istendiği şey yapılmadığı zaman ağlıyor ya da ‘Sen beni sevmiyorsun’ diyor. Bu anne ve babalarına yaptığı psikolojik şiddet. İstediği ayakkabı alınmayınca ayakkabısını parçalaması gibi davranışları da çocukların ailelerine uyguladığı ekonomik şiddettir.” Dedi. Aşırı korumacı ailelerin de çocuklarının deneyim yaşamasına izin vermediğini kaydeden Güvercin, etkili anne baba iletişimi için en doğru aile modelinin demokratik aile modeli olduğun açıkladı. Güvercin, demokratik aile modelinde anne ve babaların çocuğuna değer verdiğini ve karşılıklı etkileşimin bu aile tipinde gerçekleştiğini anlatarak “Demokratik aile olmak ailedeki herkesin birbirlerini dinlemesi ve fikirlere saygı göstermesi ile olur. Bu da doğru bir iletişim kurarak mümkündür. Okulda görüyoruz. Çocuklar öğretmenlerini dinlemiyor. Hep bir şeyler anlatıyor. Çocuklar öğretmenini dinlemediği için okulda başarısız oluyor. Bu çocuklarımız dinlemeyi öğrenmediği için ileriki yaşamlarında da doğru iletişim kuramadıklarından bulundukları ortamlarda başarısız olabiliyor. Mutsuz aileler, boşanmalar dinlemeden konuşan ve doğru iletişimi beceremeyen ailelerde daha çok oluyor. Ailedeki yanlış iletişim anne-baba, anne-çocuk, baba-çocuk arasında yaşanan en büyük problemin en küçük tohumudur” diye konuştu. Güvercin, etkili dinlemek için hazır olup olmadığımızın önemli olduğunu belirterek göz teması kurmak ve konuşanın sözünü kesmemenin etkin dinlemenin olmazsa olmazları olduğunun altını çizdi.

KURALLAR HERKESİN MUTLULUĞU İÇİN VAR

Güvercin, demokratik tutumun iletişimin sağlıklı olduğu ailelerde var olduğunu açıkladı. Çocukların kaç yaşlarında olursa olsun birey olarak kabul görmesi gerektiğini vurgulayan Güvercin “Çocuklarınızla yakın ilişki kurmak ve bunu uygun bir şekilde ifade etmek çok önemlidir. Ayrıca sınırların ve kuralların da  belirlenmesi gereklidir. Kurallar çiğnenmek için değil herkesin mutluluğu için var. Kuraların özgürlüğü sınırlamak için konmadığını herkesin mutluluğu ve korumak için olduğunu anlayan çocuk büyüdüğünde de kuralları çiğnemez. Çocuklarınızla yaptığınız konuşmalarda iyi polis kötü polisi oynamayın tutarlı olun” şeklinde konuştu.

GDO’LU BESİN =CEP TELEFONU

Eğitimci Gerçek Güvercin, günümüzde boşanmaların en büyük sebebinin televizyon, telefon, bireyselleşme ve doğru iletişimin kurulamaması olduğunun altını çizdi. Güvercin, çocukların gerçek gıdalarının anne ve babalar olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Sizler gerçek gıda yerine cep telefonu verirseniz, televizyon karşısında yemek yedirirseniz, çocuğunuzla kaliteli bir zaman geçirmek yerine onu televizyon, cep telefonu, tabletlere yönlendirirseniz GDO’lu besin vermiş olursunuz. Çocuklarınıza bu kötülüğü yapmayın. Sağlıklı ve özgüvenli bireyler yetiştirmenin yolu etkin iletişim kurmaktır. Bunun yanında çocuklarınızın kişiliğini eleştirmeyin. Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın. İletişim olumlu yönde ne kadar önemliyse çocuklarınızı eleştirmek ve başkalarıyla kıyaslamak da olumsuz yönde önemlidir ve yapmamanız gereken davranışlar arasında yer almaktadır.”

Eğitimci Gerçek Güvercin’in vermiş olduğu aile tutumları üzerine eğitim, anne babalardan gelen soruların Güvercin tarafından cevaplanmasıyla sona erdi.

MERKEZİ LOKASYON

Öte yandan Ege Alsancak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Topçu tarafından yapılan açıklamada kolejin merkezi bir lokasyonda olduğu belirtildi. Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka başta olmak üzere tüm ilçelerden kolayca ulaşılabilen bir lokasyonda olduklarını belirten Topçu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Akademik, kültürel ve sportif etkinliklerde geçen yıl başarılar yakalamış bir kolejiz. Daha yeni kurulmuş bir kolej olarak aldığımız başarılı sonuçlar bundan sonra yapacaklarımızın da en büyük kanıtı. Öğrencilerimizi anaokulundan alıyoruz üniversiteye kadar akademik ve sportif başarısı için öğretmenlerimizle en iyi eğitimi veriyoruz. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi güneş Alsancak’tan doğacak.”  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894