• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Çocuklar Neden Diş Hekimlerinden Korkar

Çocuklar Neden Diş Hekimlerinden Korkar
Küçük yaşlarda edinilen deneyimler, yetişkinlik dönemindeki fobilerin temelini oluşturuyor. Bugün özellikle çocukların diş hekimlerinden korktukları düşünülse de aslında yetişkinler de aynı şekilde tedirgin bir tavır sergileyebiliyorlar.

Küçük yaşlarda edinilen deneyimler, yetişkinlik dönemindeki fobilerin temelini oluşturuyor. Bugün özellikle çocukların diş hekimlerinden korktukları düşünülse de aslında yetişkinler de aynı şekilde tedirgin bir tavır sergileyebiliyorlar. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, çocuklarda diş hekimi korkusu ile ilgili görüşlerini aktarıyor.

Diş hekimi ile erken yaşlarda tanışılmalı

Toplumumuzda genellikle gördüğümüz bir tutum, aynı şekilde sağlık konularında da kendisini gösteriyor. Büyük sağlık problemleri ya da şikâyetler yaşanmadan rutin kontroller maalesef ki yaptırılmıyor. Bu durumdan ise en çok çocuklar etkileniyor. Şöyle ki onlar henüz birçok şeyi yeni yeni keşfetmekte ve bilmedikleri durumlarla geç yaşlarda(6-7) karşılaştıklarında korkuları artış gösterebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken ise onları erken yaşlarda diş hekimi ile tanıştırmak ve rutin kontrolleri aksatmamaktır.

 Anlayış, her kapıyı açar..

Bize gelen aileler, çocukları koltuğa oturacak, tedavileri yapılacak ve işleri hemen bitecek zannediyorlar. Biz ise başlangıcın iyi olmasını ve çocukları kazanmak istiyoruz. Hatta ilk tanışmada amacımız sorun çözmek değil, çoğunu kazanmak ve ilerde iyi bir hasta olarak, huzurla diş hekimine gelmesini sağlamak. Başlangıçtaki pozitif duygu ve düşünceler önemli. Çocuklukta kazanılan en ufak artı değer, ileriki yaşlarında da sürer. Eksi değer de kalıcıdır üstelik de sürekli büyür.

Çocuklarla kurulan ilk iletişim onların ilerleyen yaşlardaki görüşlerini büyük ölçüde şekillendirecektir. Bu yüzden özellikle ilk görüşmelerde, çocuğu tedirgin edici tavırlar sergilememeye özen gösteriyoruz. Hatta ilk görüşmelerde herhangi bir işlem uygulamamayı tercih ediyoruz. Çocukla sıcak bir iletişim kurmayı deneyerek, bir sonraki randevu için güvenlerini kazanmaya çalışıyoruz. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894