• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Çocuklar, Karşılıksız Sevgisiyi Evcil Hayvanlardan Öğreniyor!

Çocuklar, Karşılıksız Sevgisiyi Evcil Hayvanlardan Öğreniyor!
Çocuklar, Karşılıksız Sevgisiyi Evcil Hayvanlardan Öğreniyor!

EVCİL DOSTLARIMIZ GELECEĞİN BİLİNÇLİ BİREYLERİNİ YETİŞTİRİYOR…

Uzaklaşıyoruz. Doğadan, hayvanlardan, sevgiden ve daha birçok güzel şeyden uzaklaşıp kopuyoruz. Ancak bu korkutucu kopuştan en çok çocuklar etkileniyor. Sokakta arkadaşlarıyla oynayan çocuklar yok artık. Doğayla arasına uzunca bir mesafe girmiş, hayatlarını evde tablet, telefon başında geçiren çocuklar var. Evcil hayvanların ise bu mesafeyi kısaltmada ve çocuk gelişimi üzerindeki etkisi yadsınamaz. Bu etki o kadar güçlüdür ki çocuğun daha güçlü bir psikolojiye sahip olmasının yanı sıra topluma entegre olmasında ve topluma uyum sağlayan sosyal bir varlık olmasında belirleyici bir rol oynar. Avrasya Hastanesi’nden Psikiyatri Uzmanı Burak Berber, evcil hayvanların çocuk gelişimi üzerindeki mucizevi etkilerini anlatıyor.

ÇOCUKLARLA DOĞANIN ARASINDAKİ MESAFE GİDEREK BÜYÜYOR

Günümüz şartlarının zorunlu kıldığı hatta bir nevi yasalaştırdığı eve hapsolma durumu ev dışı toplumsallaşmayı devre dışı bırakırken çocukların birçok deneyimi yaşamasına da engel oluyor. Sınırsız dünyaları ev, okul eksenine kapatılan çocuklar ise bu çelişkinin içinde kapalı bir dünya algısı geliştirerek geleceğin duyarsız, ben merkezci ve hatta bazen acımasız bireylerine dönüşüyorlar. Bunun önüne geçmek ve doğayla arasına girilen mesafeyi en aza indirmek içinse en etkili yok hayvan sahiplenmekten ve hayvan sevgisinde geçiyor. 

HAYVAN SEVGİSİ ÇOCUK ÜZERİNDE MUCİZE ETKİLER BIRAKIYOR

Çocuklar, küçücük kalplerinde kocaman sevgi barındırırlar. Sınırsız dünyalarında uçsuz bucaksızdır hayalleri… Tam da bu yüzdendir en az kendileri kadar masum olan bu canlılarlı bu kadar sevmeleri. Bu kadar iyi geçinmeleri, yetişkinlerin anlayamayacağı kadar derin ilişkileri hep bu yüzdendir! 

Hayvan sevgisinin çocuklar üzerindeki etkisi ise tam bir mucize… Öncelikle şunu bilmelisiniz ki içinde hayvan sevgisi olan bir çocuk asla birine zarar vermez. Olayları çözmek için başvuracağı yöntem şiddet olmaz. Merhamet ve empati duygusu ağır basar, uzlaşmayı ve yıkıcı olmak yerine yapıcı olmayı seçer.

ÇOCUKLARDAKİ YALNIZLIK HİSSİNİ AZALTIYOR

Çocuklar yalnız kalmayı hiç sevmezler. Her zaman yanlarında güvenebilecekleri birilerini isterler. Evcil hayvanlar ise çocuklar için gerçek bir arkadaş, sığınabilecekleri gerçek bir dosttur.  Evde sürekli etrafında olan, onunla vakit geçirebilecek, oyunlar oynayabilecek, beraber uyuyabilecek bir dostun olması çocuklar üzerinde olumlu etkiler yaratır. Her zaman arkalarında olan bir dostun varlığı çocuklarda yalnızlık hissini azaltır./EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894