• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Çocuk Takibi Uygulamasında Büyük Güvenlik Açığı

Çocuk Takibi Uygulamasında Büyük Güvenlik Açığı
Ebeveynlerin, çocuklarının akıllı telefonlarında gerçekleştirdiği tüm işlemleri takip etmesini sağlayan TeenSafe

Ebeveynlerin, çocuklarının akıllı telefonlarında gerçekleştirdiği tüm işlemleri takip etmesini sağlayan TeenSafe uygulaması, binlerce kullanıcının verilerinin sızdırılmasına neden oldu. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, çocuklarını çevrimiçi risklere karşı güvende tutmak isteyen ebeveynleri, kullandıkları uygulamaların güvenliği konusunda uyarıyor.

İngiltere’deki güvenlik araştırmacısı Robert Wiggins’in iddiasına göre Amerika’da bir milyondan fazla kullanıcısı olan telefon uygulaması TeenSafe, binlerce kullanıcının kişisel verisini, güvenlikten yoksun bir Amazon sunucusunda saklıyordu ve bu durum dikkate değer bir sızıntıya yol açtı. Hem Android hem de iOS cihazlarından indirilebilen uygulama, çocukların sosyal medya mesajlarının, arama motorlarındaki aramalarının, çağrı geçmişinin ve indirdiği uygulamaların ebeveynleri tarafından takip edilebilmesi için tasarlanmıştı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, çocuklarını çevrimiçi risklere karşı güvende tutmak isteyen ebeveynleri, kullandıkları uygulamaların güvenliği konusunda uyarıyor.

VERİLER ŞİFRESİZ BİR SUNUCUDA SAKLANIYORDU

TeenSafe, kendisini güvenli bir takip uygulaması olarak tanımlıyordu ve ebeveynlere, çocuklarının mesajlarını, lokasyonlarını, ne zaman kimi aradıklarını, web geçmişlerini ve yükledikleri uygulamaları gösteriyordu. Söz konusu olan veri sızıntısı, şirket verilerinin bulunduğu Amazon’un bulut sistemindeki veri sunucularından birinin güvenlik zafiyetiyle patlak verdi ve cihaz isimlerinin, Apple kullanıcı e-maillerinin ve şifrelerinin, güvenlikten yoksun bir şekilde saklandığı ortaya çıktı. 10.000’den fazla ebeveynin ve çocuğun hesabına dair bilgilere, şifresi olmayanların bile erişebildiği dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor. Açıklanmayan bir nedene göre, uygulamayı kullanmak için Apple’nin çift faktörlü koruma sisteminin kapatılması gerekiyordu ve bu da herhangi birinin verilere ulaşmasını daha da kolay hale getirdi.

Şirketin sözcüsü, veri sızıntısına yol açan sorunlu sunucunun erişimini kapatmak için harekete geçildiğini ve sızıntıda etkilenme ihtimali olan müşterileri uyarmaya başladıklarını belirtti.

EBEVEYNLER NASIL ÖNLEM ALABİLİR?

Çocuklarını çevrimiçi risklere karşı güvende tutmak isteyen ebeveynler, bu soruna çeşitli şekillerde yaklaşabilirler. Ebeveyn kontrolü içeren ödüllü bir güvenlik çözümü kullanılmasının daha doğru olduğunu belirten global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs, ebeveynlere 6 önemli güvenlik uyarısında bulunuyor.

Çocuğunuzu oyalamak ya da kendinize biraz zaman ayırmak için internete bağlı cihazları kullanmaktan kaçının. Ebeveyn rehberliği olmadan çocuklar saatlerce çevrimiçi oyun oynayabilir veya internette sörf yapabilir.
Kuralları belirlemek önemlidir. Çocuğunuza telefon kullanımı ile ilgili kurallar koyun ve onlarla nelerden endişelendiğiniz hakkında konuşun.
Çocuğunuzu müstehcenlik ve saldırganlık içeren spam mesajlar, anlık mesajlar ve e-postaları cevaplamaması konusunda uyarın.
Çocuğunuz sosyal medyada hesap oluştururken, gizlilik ayarları için ona yardımcı olun. Maruz kalacağı içerikleri kısıtlamak konusunda teşvik edin ve çevrimiçi arkadaşlarını gerçek hayatta da tanıdıklarından emin olun.
Çocuğunuza uygulamalar indirirken dikkatli olması konusunda öğüt verin. Uygulamaların bazıları saldırgan reklam yazılımları ve ücretli hatlara mesaj gönderen kötü amaçlı yazılımlar içeriyor olabilir. Oyunları ve diğer uygulamalarını sadece resmi uygulama mağazalarından indirin.
Çocuğunuzun çevrimiçi aktivitelerini izleyebileceğiniz Ebeveyn Kontrolü içeren bir güvenlik çözümü edinin. Bitdefender Ebeveyn Kontrolü, uygunsuz içerikleri engeller, internet erişimini belli saatlerle kısıtlar ve ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerini uzaktan görüntüleme imkanı sunar. Bitdefender Internet Security ve Bitdefender Total Security ürünlerinin içerisinde yer alan Bitdefender Ebeveyn Kontrolü aynı zamanda bağımsız bir uygulama olarak da mevcuttur. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894