• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Çift Başlılığın Ortadan Kalkması İçin İstikrar İçin EVET

Çift Başlılığın Ortadan Kalkması İçin İstikrar İçin EVET
Ak Parti Çiğli İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu Muhtarlar ve Sivil Toplum kuruluşları ile toplantıya Ak Parti MKYK üyesi İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ katıldı.

Ak Parti Çiğli İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu Muhtarlar ve Sivil Toplum kuruluşları ile toplantıya Ak Parti MKYK üyesi İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ katıldı. 30’u aşkın Sivil toplum örgütlerinin ve muhtarların katıldığı toplantı da Hamza Dağ önemli mesajlar verdi.
 
16 Nisan’daki referandumda geleceğimizle ilgili çok önemli bir karar vermiş olacağımızı belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Anayasa değişikliğinin en önemli tarafı çift başlılığın ortadan kalkması ve istikrarın sağlanmasıdır. İşin özeti bu” dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında gece gündüz demeden çalışan, halka değişikliğin önemini anlatıp, neden “Evet” denilmesi gerektiğini aktaran Dağ, “Artık bir takım oyunlarla ülkenin dizayn edilmesine izin verilmemeli. Biz AK Parti olarak bu ülkede askeri vesayeti yıktık. En son 15 Temmuz’da tekrar denemeye kalktılar, başaramadılar. Yargı vesayeti vardı, onu da kaldırdık” diye konuştu.

Sürekli olarak güçlü bir lider aramak yerine, sistemi güçlendirmenin önemine dikkat çeken Hamza Dağ, “Kim cumhurbaşkanı olursa olsun, sistem hayata geçirildikten sonra ülkenin önü liderle değil, sistemle açılacak. Bunun için referanduma gidiyoruz. Bundan böyle her 5 yılda bir hem vekilleri, hem de cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhurbaşkanı kanunların verdiği yetki ile ülkeyi yönetecek” dedi.
Bu değişikliğin Recep Tayyip Erdoğan için yapılmadığının altını çizen Dağ, “Onun gibi gençlik kollarından başlayıp, il başkanlığı, belediye başkanlığı, genel başkanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapan hangi lider var? Rejim değişikliği çok soyut bir söz. Anayasanın ilk üç maddesine dokunmadık. Referanduma sunduğumuz 18 maddede de cumhuriyetin temel niteliklerini değiştiren bir şey yok? 18 yaş çok önemli. Örneğin ben 31 yaşında halkın içinden biri olarak Meclise geldim” diye konuştu.

“Anayasa değişikliğine gerek var mıydı?” diyenlere de cevap veren Hamza Dağ, şunları kaydetti: “Bir kez daha tarihi süreçten geçiyoruz. 9-10 yıl öncesini hatırlayın. AK Parti’ye kapatma davası açılmıştı. Eğer AK Parti o gün kapatılsaydı Türkiye ulaşımda, sağlıkta ve diğer birçok alanda bu kadar ileri durumda olur muydu? Gezi olaylarını dış güçler ve onların uzantısı dernekler tertipledi. Eğer başarılı olsalar bugün kim bilir ne durumdaydık? 15 Temmuz işgal girişimini milletimiz hep birlikte püskürtmeseydi Türkiye Cumhuriyeti bugün hangi ahvalde olurdu? Bundan önceki dönemlerde bu millet bir tarafta cumhurbaşkanı, bir tarafta başbakan olması sebebiyle birçok operasyona tabi tutuldu. Bu iki başlı sistemin ortadan kalkması için buna ihtiyaç vardı. Güneş Motel pazarlıkları henüz unutulmadı. Bunların bir daha yaşanmaması için ‘Evet’ diyoruz. Güçlü bir sistemin kalıcı olması için ‘Evet’ diyoruz” dedi. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894