• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü Kutlu Olsun

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü Kutlu Olsun
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da düzenlenen tören ve programlarla anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da düzenlenen tören ve programlarla anıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören ile başladı. Cumhuriyet Meydanındaki törene; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Kürşat Bahadır Turan, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Aliağa Temsilciliği adına Bülent Kusanç, şehit yakınları, gaziler, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyaretiyle son buldu.

Şehitleri anma programı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde organize edilen etkinliklerle devam etti. Aliağa Petrokimya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Petrokimya Ortaokulu öğretmenlerinden Ayşe Gülten Çakmak ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına Ufuk Zafer yaptı.

GÖSTERİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI
18 Mart Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının minnetle anıldığı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığın dile getirildiği konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Oratoryosu’ ile ‘Koro’ izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Son bölümde sahnelenen ‘Çanakkale Geçilmez Tiyatrosu’ ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Program, çekilen hatıra fotoğrafları ve hoşaf ikramıyla son buldu.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ, KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı. Başkan Serkan Acar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? ‘Gömelim gel seni tarihe’ desem, sığmazsın. İşte bu büyük destanın, Çanakkale ruhunun mimarları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894