• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Can Sıkıntısı Cüzdana Da Zarar

Can Sıkıntısı Cüzdana Da Zarar
Her 10 kadından dördü son bir ayda AVM ya da çarşıda yaptığı en az bir alışverişten dolayı suçluluk duyuyor.

Her 10 kadından dördü son bir ayda AVM ya da çarşıda yaptığı en az bir alışverişten dolayı suçluluk duyuyor.

Kadınların suçluluk duyduğu satın almalar, en fazla can sıkıntısı nedeniyle çıkılan AVM ya da çarşı pazar gezilerinde yapılıyor. Avantajix.com’un araştırmasına göre, her 10 kadından dördü son ay içinde yaptığı en az bir alışverişten dolayı suçluluk duyarken, online alışverişte bu oran 10 kadından birine kadar düşüyor.

400’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara ödül olarak nakit para ödeyen Avantajix.com, yaklaşık 2 bin kadın üyeye son bir ay içinde fiziksel ya da online mağazalardan yaptıkları alışverişlerden dolayı suçluluk duyup duymadıklarını sordu.

Bu soruya yanıt veren 710 kadından 305’i (yüzde 43’ü) sadece gezmek için gittikleri AVM’lerde ya da çarşı pazarda, değişik nedenlerden dolayı, gerçekten ihtiyaç duymadıkları bir ürünü aldıklarını, bundan dolayı da suçluluk duyduklarını ifade ettiler.

Kadınlar suçluluk duydukları alışverişlerin yüzde 29’unu can sıkıntısından dolayı çıktıkları alışverişlerde yaptıklarını belirtirken; tezgahtarın ısrarları sonucu aslında ihtiyacı olmayan bir ürün alıp, sonra da suçluluk duyanların oranı ise yüzde 18 olarak belirlendi.

Kredi kartında yüklü bir miktardaki taksidin sona ermesinin ardından çıkılan alışverişte suçluluk duyulan satın almaların oranı yüzde 16’yı buluyor. Sadece ucuz olduğu düşünülerek yapılan, sonradan suçluluk duyulan alışverişlerin oranı ise yüzde 15.

Suçluluk duyulan alışverişlerin yüzde 13’ü kadın kadına çıkılan AVM gezilerinde yapılırken, açken çıkılan market alışverişleri de kalan yüzde 9’u oluşturuyor.

-Online alışverişte oran çok daha düşük

Araştırmada sorulara yanıt veren 710 kadından sadece 68’i (yüzde 9.5) online alışverişte ihtiyaç duyulmayan bir ürün aldıklarını ifade ettiler.

Suçluluk duyulan online alışverişler, ağırlıklı olarak can sıkıntısı nedeniyle sanal mağazalarda atılan turlar, indirim tutarının cazipliği, fırsat sitelerinde sunulan bir ürün ya da hizmeti kaçırmama isteğinden kaynaklanıyor.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, satıcı baskısı ya da arkadaş yönlendirmesi olmadığından dolayı online alışverişlerin, çok daha bilinçli yapıldığınının altını çizdi.

-Alışverişte suçluluk duymamanın yolu

Kadınların yaptıkları tüm alışverişlerde, online alışverişin payının sürekli yükseldiğini gözlemlediklerini kaydeden Kayral, “Online alışveriş kadına, aradığı ürünün daha fazla çeşidine ulaşma imkanı sunuyor. Bir tıkla fiyat karşılaştırması yapabildiğinden içi rahat bir şekilde ürünü alabiliyor. Ayrıca, Avantajix.com gibi yapılan her alışverişe ödül para veren siteler alışverişleri benzersiz şekilde ucuza getirebildiğinden, online mağazalar kadınlara daha cazip geliyor” dedi.

Güçlü Kayral’a göre alışverişte suçluluk duymayı engellemenin yollarından biri de Avantajix gibi alışveriş yaptıkça ödül veren siteleri kullanmak. Hatta daha da iyisini yapmak isteyenler; önce karşılaştırma sitelerinden en ucuz fiyatı bulduktan sonra, indirim kuponu sitelerinden o fiyatı daha da ucuzlatabilir; ve en sonunda da ödül veren bir siteyi kullanarak alışverişi -değil suçluluk duymak- arkadaşlarına gurur duyarak anlatabilecekleri bir hikayeye çevirebilir. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894