• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Çakmaklı’ya ‘Kültür Köyü’ geliyor

Çakmaklı’ya ‘Kültür Köyü’ geliyor
ÇAKMAKLI’YA ‘KÜLTÜR KÖYÜ’ GELİYOR

İzmir Pergamon Lions Kulübü Başkanı Dilek Soylu, İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Çakmaklı mahallesinde yerel halk ve müzik akademisyenleriyle birlikte Türkiye’nin ilk ‘Kültür Köyü’nü hayata geçireceklerini bildirdi.

Dört yıldır Çakmaklı mahallesinde yaşayan çocuklara ücretsiz müzik kursları veren Müzikolog Dr. Aydın Öğüt ve koordinatörü olduğu Uluslararası Müzik Akademisi’nin (UMAK) Kurucusu Prof. Dr. Umut Akar, İzmir Pergamon Lions Kulübü üyelerini bölgede yaşayan iş adamlarından Hakan Erşen’in Çakmaklı’ya armağan ettiği Kültür Evi’nde ağırladı.

Geçtiğimiz günlerde UMAK’a yaptığı ziyaret sırasında projenin ilk kıvılcımlarının oluştuğunu belirten Dilek Soylu, kültür seviyesi oldukça yüksek olan Çakmaklı’nın projeyi rahatlıkla taşıyabilecek altyapıya sahip olduğunun altını çizdi.

Pergamon Lions Kulübü olarak halihazırda bir köy projeleri bulunduğunu ve bunu da Çakmaklı ile gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Dilek Soylu, “Burada özellikle okulların kapanmasıyla birlikte her yıl müzik atölye çalışmalarının yapıldığı, kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği ve sonunda da bir konserle taçlandıracağımız bir Kültür Köyü haline dönüştürmek istiyoruz. Aliağa Belediyesi ile Foça Belediyesi arasında kalan Çakmaklı için iki belediyemizden de destek isteyebiliriz. Projeyle birlikte Çakmaklı’nın tüm görüntüsü baştan aşağıya değişecek. Mimar arkadaşlarımızın köyümüze yapacağı ince dokunuşlarla yüzünü değiştirmek istiyoruz. İnanıyorum ki ekip halinde elimizi taşın altına koyarsak başarılı olabiliriz” dedi.

“VİYANA’DAN DESTEK VAR”

Türkiye’deki eğitim sisteminin sadece diploma odaklı olduğunu belirten Viyana Prayner Müzik ve Drama Konservatuarı Jazz ve Dünya Müzikleri Bölüm Başkanı ve UMAK kurucusu Prof. Umut Akar ise “Öğrencilerimiz bir diplomadan öteki diplomaya koşuyor. Maalesef içi doldurulamıyor. Projeyle amacımız bir nebze olsun çocuklarımızın dünya görüşünü değiştirebilmek. Gerekirse bende ayda bir kere Türkiye’ye gelip çocuklarımıza eğitim vermeye hazırım” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bu yıl sayısı 40’a ulaşan öğrencilere klasik müzik eğitimi verdiklerini ifade eden Viyana Prayner Konservatuarı Türkiye Koordinatörü Müzikolog Dr. Aydın Öğüt ise “Çeşitli dallarda sanatsal eğitimler vererek çocuklarımızı topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl 30 çocuğumuz kayıt yaptırdı. Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda konser vererek sezonu kapatıyoruz. Amacımız bölgede kalıcı bir proje yapmak. Sayın Dilek Soylu bölgeyi ‘Kültür ve sanat merkezi haline getirelim’ dedi. Eğer gerekli desteği sağlarsak Çakmaklı Mahallesi’ni kültür ve sanat merkezi haline getirebiliriz. Türkiye'de hiçbir köyde olmayan kültür evini bize kazandıran ve tek başına tüm maddi manevi desteği sağlayan sayın Hakan Erşen’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Çakmaklı’da faaliyet gösteren firmasıyla uluslararası deniz ticareti yapan iş adamı Hakan Erşen ise, “Alanında bu kadar usta kişilerin bir araya gelmesiyle birlikte maddi desteği bulmak inanın çok zor değil. Önemli olan bizim projeyi hayata geçirebilmemiz. Bu süreçte elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi./ EGE BASIN GRUBU

foto1.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894