• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Büyükşehir Yenilenebilir Enerji Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Büyükşehir Yenilenebilir Enerji Seminerine Ev Sahipliği Yaptı
TURSEFF Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Semineri Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İkiz

TURSEFF Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Semineri Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İkiz Kuleler Konferans Salonunda yapıldı. Potansiyel yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımlarının özellikleri, finansmanı, uygulama yöntemleri ve başarılı örneklerinin paylaşıldığı seminere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun katıldı.

TURSEFF ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı işbirliği ile Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliliği Semineri, MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonunda yapıldı. Seminere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Mahmut Bilgen, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı şube müdürleri ile personelleri ve TURSEFF yetkilileri katıldı. Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya gerçekleştirdi. Yalçınkaya konuşmasına  “TURSEFF tarafından düzenlenen “Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Verimliği Seminerleri”ne katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Böylesi önemli bir çalışmaya Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum” diyerek başladı. 

ÇEVRE PROJELERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Küresel dünyada artan nüfus oranına bağlı olarak iklim değişikliği yaşanmakta ve bu da bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Bu bilinçten hareketle yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjinin önemi ortaya çıkmış, kaynakların verimli kullanılması gerektiği ne yazık ki geç de olsa insanlar tarafından kavranır duruma gelmiştir. Bu noktada rüzgâr, jeotermal ve güneş enerjisi açısından önemli kaynaklara sahip olan ülkemizin bu kaynaklarının geliştirilmesi, gerek iklim değişikliğiyle mücadele, gerekse enerjide ithal ve fosil yakıt bağımlılığının aşılması açılarından hayati öneme sahiptir. Günümüz teknolojisi ile de bu hedefi gerçekleştirmek mümkündür. Bu bağlamda bu tür çalışmaların yanı sıra yenilenebilir ve sürdürülebilir çevre projelerine büyük önem veriyoruz” dedi. 

MANİSA’NIN ÇÖP SORUNUNU TARİHE GÖMDÜK

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Yalçınkaya, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve yenilenebilir enerji konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili birkaç bilgi vermek isterim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün girişimleriyle şehrimizin 40 yıllık çöp sorununu 4 Ekim 2017’de hayata geçirdiğimiz Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile tarihe gömdük. Bu önemli tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte il genelinde bulunan vahşi depolama alanlarında rehabilite çalışmaları yaparak, bu tesislerden elektrik üretimini sağladık. Bir zamanlar patlamalarıyla, çevreye verdiği zararla gündeme gelen bu alanlar artık enerji üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan yerler haline geldi. İlk etapta 1 yıl içerisinde elde edilecek elektrik enerjisiyle yaklaşık 74 bin konutun aydınlatma ihtiyacı buradan karşılanacak. Daha sonra yapacağımız revizyonlarla birlikte 3 yıl içerisinde toplam 231 bin konutun aydınlatma ihtiyacını karşılayabilecek bir enerji üretim tesisi oluşturmuş olacağız” dedi.   

MASKİ ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle Kula ve Salihli Belediyelerini de işin içine alarak Jeopark Belediyeler Birliği’nin kurulduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Manisa’mızda jeotermal enerjinin verimli kullanılması ve binlerce yıllık Kula Jeoparkı’nın turizm açısından tanıtılması için bu projemiz de oldukça önemli bir yere sahip. MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla hem Gediz hem de Kuzey Ege Havzası’nın yıllardır süre gelen kirliliğini ortadan kaldırmak adına 13 ilçemizde toplam 16 adet atık su arıtma tesisini aktif duruma getirdik. Manisa Merkezinde yapımı tamamlanmak üzere olan atık su arıtma tesisimizde de çok yakın zamanda su alımına başlayacağımızı müjdelemek istiyorum. Bunların hayata geçmesiyle birlikte Gediz Nehri’nin temizliği noktasında Manisa, üzerine düşeni çok büyük ölçüde yerine getirmiş olacak. Bu saydığım çalışmaları yaparken enerjide yerli ürün kullanımına da özen gösterdiğimizi belirtmeden geçemeyeceğim. Ayrıca güneş enerji santralleri ve panelleriyle atık su arıtma tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

ENERJİ KAYNAKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYİZ

Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “Bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci yatırımlarıyla örnek olan ve bu konuda öne çıkan bir belediye olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi hem dünya, hem de ülkemizde nüfus artışı ile paralel bir şekilde tüketim de çok hızlı bir şekilde yükselmekte. Hal böyleyken artan nüfusun da getirdiği yoğun tüketim ile mevcut enerji kaynaklarının belirli bir süre sonra tüm insanlığa yetmeyeceği açık bir gerçek. Bu sebeple yenilenebilir enerji konusunda hem çevremizi korumak amacı ile hem de dünya üzerindeki yaşamın uzun yıllar boyunca devam edeceğini düşünerek şu anki yenilenemeyen enerji kaynaklarının yeterliliğini sağlayabilmek için Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu konuda önemli bir bilinç ve görev almaktadır. Bu duygularla TurSEFF tarafından düzenlenen ve ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğumuz bu önemli seminerin faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

AKILCI ENERJİ KULLANIMI VE YEREL YÖNETİMLER İÇİN KAYNAK VERİMLİLİĞİ

Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya’nın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, ‘Güçlü Ekonomi için Akılcı Enerji Kullanımı’ konusunda konuşma yaptı. Prof. Dr. Emre Alkin, Enerji kullanımının Dünya üzerindeki etkisi ve ülkelerin bu konu hakkındaki çalışmalarına değindi. Programda, TURSEFF Baş Mühendisi Dr. Mesut Avcı Yerel Yönetimler için Kaynak Verimliliği Potansiyelleri üzerine bilgiler verdi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894