• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bu Mutfakta Aşk Var

Bu Mutfakta Aşk Var
İngiliz ünlü Şef Christopher George Downs ile kalite uzmanı Esra Downs, 11 yıl önce çalıştıkları otelin mutfağında birbirlerine aşık oldu

İngiliz ünlü Şef Christopher George Downs ile kalite uzmanı Esra Downs, 11 yıl önce çalıştıkları otelin mutfağında birbirlerine aşık oldu. Çift yemek tarifleri sohbetlerinin ardından evlilik  kararı aldı. Yemeğe gönül veren çiftin İzmir'de açtıkları mutfak atölyesi ise büyük ilgi gördü. Gizli kalan tatları gün ışığına çıkardıklarını söyleyen çift,  “Bu mutfakta aşk var. İstiyoruz ki herkes aşkla yapılan yemekleri tatsın, aşkla yemek yapsın” dedi.

İngiliz Christopher henüz 8 yaşındayken tutuğu balığı pişirince kendisi mutfakta buldu. Bu yolculuk  kendini gastronomi eğitimine götürdü. İngiltere'de üniversiteyi bitirmesinin ardından Londra'nın en ünlü restoranlarında çalışmaya başladı. Yaptığı lezzetlerle ünü artınca bu kez Paris'in aranan şefleri arasına girdi. Dünya mutfaklarına olan ilgisi nedeniyle Avrupa'dan Uzakdoğu'ya Hindistan'dan  Mısır'a, Fas'tan  İspanya'ya kadar bir çok ülkede lezzetin peşine düştü. 11 yıl önce ise Türk mutfağın öğrenmek aynı zamanda da dünya mutfağını öğretmek üzerine Türkiye'ye geldi.

Fethiye'de 5 yıldızlı bir otelin şeflerine eğitmek için geldiği sırada burada kalite uzmanı olarak çalışan İzmirli Esra Downs ile çalıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan çift evlilik kararı aldı. İş nedeniyle İstanbul'da 9 yıl kalan çift, İzmir'e yerleşme kararı aldı. Christopher George Downs, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak Türk mutfağına yeni şefler kazandırmaya başladı. Kısa süre sonra Bostanlı'da altı ay önce açtıkları Thechef4u adındaki mutfak atölyesi ise bir anda büyük ilgi gördü. 

YEMEKLERİNE AŞIK OLDUM

Tanıştıklarında  Christopher George Downs'ın kendisine jest olarak tatlılar yaptığını söyleyen Esra Downs, “Banan çiçek almak yerine tatlılar yapıyordu. İş nedeniyle dünyanın bir çok ülkesine gittim ama öyle tatlıları hiçbir yerde görmedim.  Aslına bakarsanız onun yemeklerine aşık oldum. Biz de istedik ki herkes bu lezzetleri tatsın. Tatmakla kalmasın aynı zamanda yapabilsin. O yüzden bu mutfak atölyesini hizmete açtık. İnsanlar burala geliyor hem keyifle yemek yapmayı öğreniyor hem de anlatabilecekleri güzen anılardan oluşan bir ortamı yaşıyor” dedi.

LEZZETE İNGİLİZCE DESTEĞİ

Atölyenin iş hayatının getirdiği stresten uzaklaşmak isteyen doktorlar, avukatlar, mühendisler, işadamlarından yoğun ilgi gördüğünü, aynı zamanda Şef Christopher George Downs'ın öğrencilerinin de kapıda kuyruk oluşturduğunu söyleyen Esra Downs, “Çocuklarının İngilizce pratik yapmasını isteyen anne babalarda bize geliyor. Şefimizin İngilizde verdiği derslerle minikler hem anne babalarına lezzetli yemekler yapıyor hem İngilizcelerini pekiştiriyor hem de burada harika vakit geçiriyorlar” diye konuştu. 

Şef  Christopher George Downs ise Türk mutfağının muhteşem olduğuna dikkat çekerek, “Burada hem yetişkinler hem çocuklar dünya mutfaklarından gizli kalmış en ünlü lezzetleri uygulamalı olarak öğrenebiliyor.  Atölyelerimize katılmak için hiçbir tecrübe veya yemek pişirme bilgisi gerekmiyor. Bizim amacımız mutfağa sevdalı kişilerin kendilerini geliştirmelerine fırsat vermek, geliştirirken de aynı zamanda eğlenmelerini sağlamak, günlük hayatın hızından kaçıp stres atmak için lezzetli bir kaçamak yapmak isteyenlere bir kapı açmak” dedi.

AŞKA DAVET

İzmir'i ve İzmirlileri çok sevdiğini söyleyen Christopher Georges Downs, “Çikolata mı yapmak istiyorsunuz, eşi benzeri olmayan tatlılar mı, muhteşem bir akşam yemeği mi ya da harika bir aperatif mi? Tüm bunların sırrı aşkta yatıyor. Eğer mutfakta aşk varsa yemeklerin en güzelini yaparsınız. Bizim mutfakta aşk var ve herkesi buna davet ediyoruz” diye konuştu./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894