• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bodrum’da Bir Günde 25 Arıza Meydana Geldi

Bodrum’da Bir Günde 25 Arıza Meydana Geldi
Bodrum’da Bir Günde 25 Arıza Meydana Geldi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da, 25 ayrı noktada arıza meydana geldi. Ekipler gün boyu aralıksız olarak arızlara müdahale ederken, Bodrum merkez mahallelerini besleyen hattın arızası toplamda 8 saatlik çalışma sonucu giderildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Şeker bayramı öncesi il genelinde su sıkıntısı yaşanmaması için önlemlerini artırırken ilçelerde yaşanan arızalara da kısa sürede müdahale ediyor. 

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum ilçesinde Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gecede yaşanan 2 ayrı noktadaki ani arıza, Bodrum ilçe merkezinde su kesintisine neden oldu. Yaklaşık 20 saatlik bir kesintiye neden olan 2 ayrı arızaya da kısa sürede müdahale eden MUSKİ ekipleri, sahur vaktinde de çalışmalarını sürdürdü.  

YOLDA ÇÖKME YAŞANMAMASI İÇİN ARIZAYA GECE MÜDAHALE EDİLDİ
Güvercinlik Mahallesi merkezinde ve Bodrum - Güvercinlik karayolu çamlık kavşak güzergahında bulunan 2 ayrı noktada ani arıza ihbarını alan MUSKİ Genel Müdürlüğü Su ve Kanal İşletme Dairesine bağlı 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, arızanın olduğu noktalara kısa sürede ulaştı. Arıza noktalarında öncelikle trafik ve bölge güvenliğini alan ekipler, daha sonra akustik dinleme cihazıyla içme suyu hattındaki arızanın nokta tespitini yaptı. Çamlık kavşağındaki arızanın Bodrum’un merkez mahallelerini besleyen içme suyu şebeke hattı olduğunu ve hatta basınçlı su olması nedeniyle yolun çökme riski olduğunu fark edilmesi üzerine su kesintisine gidildi. Milas ilçesinden gelen bir ekskavatör ile birlikte çalışma başlatan MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonrası arızayı giderdi. 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, Çamlık kavşağındaki arızayı gidermesinin ardından Güvercinlik mahallesi merkezinde meydana gelen ikinci  arızaya müdahale ederek burada yapılan akustik dinleme çalışmalarının ardından 4 saatlik bir çalışma sonucu arıza giderdi. 

GÜN İÇERİSİNDE 25 NOKTADA ARIZA MEYDANA GELDİ
Sahur vaktine kadar çalışmalarını sürdüren ekipler, gün içerisinde yaşanan 25 noktaya da kısa sürede müdahale etti. Güvercinlik’te ki 2 ayrı arızanın yanı sıra Bitez, Türkbükü, Gündoğan ve Yalıçiftlikte 1, Konacık’ta 2, Yalıkavak’ta 3, Bodrum Merkez’de 4, Mumcular’da 5 ve Turgutreis Mahallesinde 7 ayrı noktada arıza meydan geldi. Gün içerisindeki yaşanan arızalar nedeniyle bölgelerde kısa süreli su kesintileri yaşanırken MUSKİ ekipleri, arızalara kısa sürede müdahale etti. 

“BAYRAM TEDBİRLERİ ALINDI”
MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, il genelinde bayram öncesi hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtirken şu bilgileri verdi; “İl genelinde günlük çalışmalarımızı zaten yerine getiriyoruz. Bunların haricinde ise bayramda yaşanabilecek yoğunluğu da hesap ederek bayram hazırlıklarımıza da devam ediyoruz. Özellikle turizm noktalarımızda içme suyu depolarımızı maksimum seviyede tutuyor ve hatlardaki bakım onarım çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bunların haricinde il genelinde özellikle yazın su sıkıntısı çeken yerlerimizde bulunan içme suyu kuyularının bakım onarım çalışmaları tamamlanırken bölgeler de tankerle su dağıtımı yaparak bu noktalarda su sorunun yaşanmamasını amaçlıyoruz. Ayrıca, geçen yıl bayram öncesi Bodrum ilçemiz torba kavşağında yaşanan büyük arıza nedeniyle zor bir süreç geçirmiştik. Bu yıl aynı sıkıntının yaşanmaması için önlemlerimizi aldık ancak, Bodrum’un içmesuyu hattını herkes biliyor, bu yüzden Bodrum’da vatandaşlarımızın bireysel önlemlerini de almalarını önemle rica ediyoruz. Bu arada gece yapmış olduğumuz çalışmalarımız sürecinde bize destek olan kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ederiz.” // EGE  BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894