• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Bilişim Sektöründe Dev Ortaklık

Bilişim Sektöründe Dev Ortaklık
Türkiye’nin hızla büyüyen IT entegratörlerinden aSAY Grup, dünyanın lider bilişim şirketlerinden Güney Afrika merkezli EOH ile ortaklık konusunda anlaştı.

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE DEV ORTAKLIK

Türkiye’nin hızla büyüyen IT entegratörlerinden aSAY Grup, dünyanın lider bilişim şirketlerinden Güney Afrika merkezli EOH ile ortaklık konusunda anlaştı.

Güney Afrikalı teknoloji devi EOH ile temelleri 1998 yılında atılan ve iletişim teknolojileri, altyapı hizmetleri konusunda yerel ve uluslararası projeler gerçekleştiren aSAY Grup stratejik bir ortaklık gerçekleştirdiler. EOH, orta ve büyük işletmelerin internet altyapılarının kurulması, bilgi güvenliği ve IP bazlı iletişim konusunda uzman, Ege Bölgesi’nin en büyük IT şirketlerinden olan aSAY’ın hisselerinin yüzde 50’sini satın aldı. Son dönemde Telekom ve Akıllı Şehirler konusunda yapmış olduğu projeler ile sadece Ege Bölgesi’nde değil, tüm Türkiye’de adından sıklıkla söz ettiren aSAY, bundan böyle EOH’un faaliyette olduğu 50’den fazla ülkede hizmet üretecek.

Gerçekleştirilen ortaklıkla aSAY’ın, özellikle Akıllı Şehir, Endüstri 4.0, bilgi güvenliği ve altyapı hizmetleri konusunda edindiği bilgi birikimini, EOH’un faaliyet gösterdiği 50’den fazla ülkede sunma imkanı bulduğunu vurgulayan aSAY Kurucu Ortağı ve Pazarlama Direktörü Tamer Tatlıcı, “EOH, özellikle SAP ve kurumsal kaynak planlaması konusunda Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, Afrika, İngiltere, Güney Amerika ve Türkiye ofislerinde 13 bin 500 personeli ile hizmet veriyor. Bu birliktelik ile telekominikasyon, üretim, lojistik, madencilik, elektrik, su, gaz hizmetleri, perakende, kamu ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilere yönelik katma değerli çözümler yaratmayı planlıyoruz” dedi.

50 ÜLKEDE FAALİYETTE OLACAK

EOH’un, aSAY İletişim Hizmetleri Sanayi, aSAY Vad Otomasyon Teknolojileri Sanayi, aSAY Enerji İnşaat Sanayi ve aSAY Elektronik Elektronik Malzemeleri Servis Hizmetleri Sanayi şirketlerinin yüzde 50 hissesini satın aldığına dikkat çeken Tatlıcı, “EOH, klasik anlamda şirketlere sadece ortak olan bir oluşum değil. Ortaklık gerçekleştirdiği firmalara faaliyette olduğu ülkelerde yeni pazarlar açıyor. Bu anlamda bundan böyle EOH’un faaliyette olduğu 50’nin üzerindeki ülkede artık aSAY da faaliyet gösterecek. Genişleyen uluslararası iş hacmimizi gözeterek Dubai’de yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde yurtdışı hizmetlerimizi Dubai merkezli yöneteceğiz” diye konuştu.

YATIRIMLARA DEVAM

aSAY Grup’un, tüm şirketlerindeki bilgi birikimiyle müşterilerine yazılım, donanım ve saha kurulumları dahil uçtan uca destek verebilen, bölgenin en önemli ve katma değerli firmalarından olduğunu dile getiren Tatlıcı, “Vizyonumuzu “loT Entegratör” olarak belirledik. Önümüzdeki 5 yıl içinde MEA bölgesinin en büyük “loT Entegratör” firması olmayı hedefliyoruz.  aSAY önümüzdeki günlerde yerel ve uluslararası yatırımlarına devam edecek” şeklinde konuştu.

EGE BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK IT ŞİRKETİ

Temelleri 1998 yılında atılan aSAY’ın, iletişim teknolojileri ve altyapı hizmetleri konusunda yerel ve uluslararası birçok proje gerçekleştirdiğini hatırlata Tatlıcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Orta ve büyük işletmelerin internet altyapılarının kurulması, bilgi güvenliği ve IP bazlı iletişim konusunda uzmanlıklarını sertifikalandıran, Ege Bölgesi’nin en büyük IT şirketlerinden birisiyiz. aSAY İletişim olarak, tüm Türkiye’de anlaşmalı olduğumuz 600’ün üzerindeki iş ortağımızla müşterilerimize 2 saat içinde yerinde müdahale ve 4 saat içinde kalıcı çözümler sunabiliyoruz. Müşterilerimizin IT sistemlerini 7/24 kendi çağrı merkezimizden izleyerek, oluşan veya oluşabilecek arızalara anında müdehale ediyoruz. Kurduğumuz haberleşme altyapıları ile müşterilerimizin güvenli bir şekilde haberleşmelerini sağlıyoruz.”

“AKILLI ŞEHİRLER” KURUYOR

aSAY Enerji’nin ise verimlilik odaklı sorunlar üzerine çözümler ürettiğini belirten Tatlıcı, “Endüstri 4.0, loT ve Akıllı Şehirler konularında kendi Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirerek katma değerli çözümler üretiyoruz. Fabrika ve üretim tesislerinde makinalardan verilerin toplanması, birim maaliyetlerin hesaplanması ve önleyici bakım hizmetleri konusunda yazılım ve çözümler sunuyoruz. Bu çözümler işletmelerin karlılıklarını artırmalarına ve üretim kayıplarını önlemelerine yardımcı oluyor” dedi.

YENİ YAPILARA DEĞER KATIYOR

Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu konularında faaliyet gösteren aSAY VAD’ın ise, yurtiçinde 40’tan fazla sertifikalı bayisi ile Türkiye’nin en yaygın ev otomasyon çözümü sağlayıcılarından olduğuna dikkat çeken Tatlıcı, inşaat firmalarıyla yapmış oldukları iş birliktelikleri sayesinde yeni projelerin değerlerinin arttırılması ve tercih edilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

EOH 50 ÜLKEDE FAALİYETTE

Afrika’nın gelişimine, büyümesine katkı sağlamak amacıyla teknoloji, bilgi ve beceri sunan EOH’un hisseleri, 1998 yılından bu yana JSE’de (Güney Afrika Borsası) işlem görüyor. EOH, toplamda 13 bin 500 personeli ile Güney Afrika’da 134’ten fazla lokasyonda ve 50 ayrı ülkede uluslararası faaliyetlerini aktif olarak yürütüyor.  / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894