• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bilimi Rehber Edinecekler

Bilimi Rehber Edinecekler
İzmir Esnaf teşkilatı ile Ege Üniversitesi ortak çalışmalar yaparak, hem mevcut esnaf sanatkarları hem de geleceğin umudu olan çırak ve kalfaları çağa hazırlayacaklar.

BİLİMİ REHBER EDİNECEKLER…

İzmir Esnaf teşkilatı ile Ege Üniversitesi ortak çalışmalar yaparak, hem mevcut esnaf sanatkarları hem de geleceğin umudu olan çırak ve kalfaları çağa hazırlayacaklar.

Günün yeniliklerine üyelerinin kolay uyumunu sağlayacak projeler üretmeyi hedeflediklerini kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Çağımız bilgi çağı. Günümüzde artık bilgiyi edinmek, üretmek ve kullanmak önem kazanıyor. Bu çerçevede Ege Üniversitesi ile işbirliği altında ortak projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Bilimin rehberliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üyelerimiz kendi mesleklerinde yeni bilgileri kullanarak haksız rekabet karşısında ayakta durabilir, işini geliştirebilir, refah seviyesini artırabilir.’ dedi.

14 ihtisas odasının başkanı ile birlikte Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden Mutlu, özellikle çağın gerektirdiği yeni meslek dallarındaki ara eleman ihtiyaçlarına öncelik vereceklerini söyledi.

İESOB’nin eğitim çalışmalarına ayrı bir önem verdiğini hatırlatan Mutlu, ‘Ege Üniversitesi’nin  desteği ile üyelerimize günün teknolojisine uygun eğitimler vermek ve üyelerimizin geleceğini aydınlatmak istiyoruz. Bu amaçla Ege Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ile üniversitenin eğitim verdiği alanlarda faaliyet gösteren meslek odalarımızın başkanlarını buluşturduk.’ diye konuştu.

BAHANEMİZ YOK, ÜRETMELİYİZ
Ege Üniversitesi’ni toplumla buluşturacak çalışmalara öncelik verdiklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ise, Ege’nin ciddi bilgi birikimi ve dev akademik kadrosuyla önemli çalışmalara imza attığına dikkat çekti.

Rektör Budak, “Gelişmiş ülkelerle rekabet edebilme gücümüzü arttırmak için tüm kuruluşların birlikte çalışması ve özellikle de katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerekiyor. İş birliklerini arttırmamız lazım. Gerek kalifiye ara eleman, gerek teknolojik yenilikler hakkında bilgi ve bilimsel çalışmalar anlamında her alanda destek vermeye hazırız. Yaptığım görüşmelerde iş insanlarımız, oda başkanlarımız ve yerel yöneticilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldım. Hep birlikte ülkemizi geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.   

Ziyarette Başkan Mutlu ve 14 ihtisas odası başkanı, üniversitenin akademisyen ve bölüm başkanları ile bir toplantı yaptı. Toplantıya, Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi,  İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, Camcılar ve Aynacılar Odası Başkanı Burhan Kocataş,  Dökümcüler Odası Başkanı Muzaffer Üründü,  Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Kalorifeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Kemal Erözel, Kuru Kahveciler Kuru Yemişçiler ve Baharatçılar Odası Başkanı İlyas Gönen, Matbaacılar Odası Başkanı Ceyhun Geçtan,  Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, İzmir Oto Tamircileri Odası Necdet Heppekcan,  Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Pide Gevrek İmalatçıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ile Yoğurtçular ve Sütçüler Odası Başkanı Nurettin Aydın katıldı. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894