• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bergama’dan Symirna’ya Aliağa Kervan Yolu Çalışmaları Başladı

Bergama’dan Symirna’ya Aliağa Kervan Yolu Çalışmaları Başladı
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Aliağa’yı tarih ve kültür turizminin öncü kentlerinden

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Aliağa’yı tarih ve kültür turizminin öncü kentlerinden biri yapmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda birçok akademik çalışmaya destek veren Aliağa Belediyesi, “Bergama’dan Symirna’ya Aliağa Kervan Yolu” projesi için de çalışmalara başladı. 

Aliağa Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Bergama’dan Symirna’ya Aliağa Kervan Yolu” projesi çerçevesinde ön fizibilite çalışmaları saha incelemeleri ile başladı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencilerinden ve dört öğretim üyesinden oluşan 37 kişilik ekip Güzelhisar Mahallesi’nde, Eski Hacıömerli bölgesinde, Uzunhasanlar Mahallesi’nde bulunan Tisna Antik Kenti’nde, Myrina ve Gryneion Antik Kentlerinde ve turistik alanlar olan Kuş Cenneti ile Mavi Bayraklı Ağapark bölgelerinde teknik gezi gerçekleştirdi.   

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Vardar öncülüğünde yapılan teknik geziye Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin ile Arkeolog Pınar Taşpınar da katıldı. Öğretim Üyesi Serdar Vardar, teknik inceleme sırasında öğrencilere bölge hakkında önemli bilgiler verdi. 

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BAŞKAN YARDIMCISI DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SERDAR VARDAR: “ALİAĞA’NIN VE TÜRKİYE’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK”

Aliağa’nın doğal güzellikleri ve tarih kültürü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Vardar, “Kervan yolu projesi ile İzmir Symirna Antik Kentiyle kuzeyde Pergamon Antik Kentlerini geçmişte olduğu gibi bugünde Aliağa coğrafyasında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Doğal ve kültürel envanterin Menemen Buruncuk bölgesinden kuzeyde Aliağa’yı Bergama’ya bağlayacak kadar Aliağa ilçesinin doğu kesiminde Güzelhisar Barajı ve Tisna Bölgesinden kuzeye geçecek bir kervan eski rotası üzerinde sürekli yürüyüş faaliyetleriyle, pansiyonculukla yürüyecek, eğitim modelleri ve modülleriyle devam edecek bir çalışmanın var olmasını sağlama hedefini ortaya koyduk. Bu kapsamda Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’ın iradesiyle bir çalışma için niyet ettik ve Aliağa’ya geldik. Projelendirmenin ilk aşaması için özellikle Aliağa ilçesindeki bütündeki fizibilite çalışmalarının aşamalarını noktalar olarak belirlemek için bir araya geldi. Projenin bütün çerçevesinin ve renginin ortaya konulması bütün argümanları ile değerlendirilmesi için ilk beyin fırtınasını gerçekleştirdik. Hem Aliağa’nın ilçe varlığına sağlayacağı katkı hem de Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımına sağlayacağı katkı önemli bir proje. Bu proje özellikle Londra’dan Kudüs’e kadar devam eden geniş bir yürüme alanı içerisinde Aliağa’nın da var olmasını sağlayacak yerel çalışma fakat aynı zamanda ulusal ölçekte de yerini bulacak bir çalışmanın başlangıcıdır” dedi. 

Gün boyu süren teknik gezi programı saha araştırmaları sonrasında Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile son buldu. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’un da katılımıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısında kervan yolu projesinin önemine değinildi.

ALİAĞA BELEDİYESİ SOSYAL, KÜLTÜREL VE İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ ALİ OSMAN KARATEKİN: “KERVAN YOLU PROJESİ ALİAĞA’YI ÇOK DEĞİŞTİRECEK”

Değerlendirme toplantısı kapsamında katılımcılara hitaben konuşan Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, kervan yolu projesinin tanıtım konusunda hem ulusal hem de uluslararası ölçekte Aliağa’ya önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Karatekin, “Kervan yolunun kültür envanterine kaydedilmesi, ulusal ve uluslararası ölçekte tanımlanması ve bu destinasyonun işler hale gelmesi ile birlikte yöre insanımızın ekonomik gelir elde eder hale gelmesi Aliağa’yı çok değiştirecek. Aliağa Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın talimatı, isteği ve vizyonu ile bu projeyi gerçeğe dönüştürmeyi bir görev biliyoruz. Projenin gerçekleşmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya da hazırız” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-kervan-yolu-projesi-2.jpgaliaga-belediyesi-kervan-yolu-projesi-14.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894