• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Başkan Saka, Katar’da İş Gezisine Katıldı

Başkan Saka, Katar’da İş Gezisine Katıldı
Aliağa Ticaret Odası (ALTO)’nın da aralarında yer aldığı 365 oda ve borsanın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde Katar’a iş ve yatırım programı düzenledi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO)’nın da aralarında yer aldığı 365 oda ve borsanın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde Katar’a iş ve yatırım programı düzenledi. 

TOBB’un Ortadoğu ve Körfez açılımı çerçevesinde Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Jassim himayelerinde, TOBB ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Katar’da Türk ve Katarlı firmalar bir araya geldi. Katar’daki iş ve yatırım programında Aliağa iş dünyasını temsilen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka katıldı.

Katar iş gezisi ile ilgili değerlendirmede bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka, Katar Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ahmed Bin Abdullah Al Mahmoud’un ev sahipliğinde düzenlenen 2. KOBİ Konferansı programının yeni işbirlikleri oluşturma ve ticareti artırma amacı taşıdığını belirtti.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ
Konferansta, yatırım finansmanı, e-ticaret, girişimcilik, yenilik, teknolojinin artırılması ve tarım konuların görüşüldüğünü ifade eden Saka, "KOBİ Konferansı ile tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve gaz, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık, ilaç ve sağlık ekipmanları, makine ve teçhizat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde, ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlamak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

KATARLI İŞ ADAMLARINA ALİAĞA’NIN YATIRIM FIRSATLARINI ANLATTIK
Konferansta ve yapılan ikili görüşmelerde, Türkiye ve bölge ekonomisine katkısını her yıl katlanarak artıran Aliağa’yı ve bünyesinde barındırdığı stratejik sektörleri anlatma fırsatı bulduklarını aktaran Saka, “Katarlı yatırımcılara Aliağa’nın potansiyeli ile yatırımcı için cazibe merkezi olduğunu, Aliağa’nın Ege’nin dünyaya açılan kapısı konumunda bulunduğunu ve tek başına 20 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip olduğunu anlattık. Ayrıca bölgemizdeki petrol ve petro kimya endüstrisi, enerji üretimi ve ulusal enerji kapasitesi, demir çelik sektöründeki öncülüğü, organize sanayi bölgesi, gemi söküm, kâğıt ve gübre sektörlerindeki yatırımlar, liman ve lojistik yatırımları ile Aliağa’nın yatırımcılara oldukça cazip fırsatlar sunduğunu detaylı olarak konuşma fırsatı bulduk. Katar’da yaptığımızı görüşmelerde bölgemizde yatırım yapacak yatırımcılara Aliağa Ticaret Odası olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu da kendilerine ilettik” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

turkiye-katar-2.-kobi-konferansi.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894