• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Şahin’in İlk Hedefi Kardeşliği Sağlamak

Başkan Şahin’in İlk Hedefi Kardeşliği Sağlamak
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM)’nde eğitim görüp girdikleri LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

BAŞKAN ŞAHİN’İN İLK HEDEFİ KARDEŞLİĞİ SAĞLAMAK

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM)’nde eğitim görüp girdikleri LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.  Başarılarıyla gurur duyulan MEBGEM’i kurmaktaki ilk hedefinin, doğu ve güneydoğudan ilçeye göç edenler ile Menemen’de yaşayanlar arasında kardeşlik köprüsü kurmak olduğunu açıklayan Başkan Tahir Şahin; “Bu ülke ne çekiyorsa bencillikten, kardeş olamamaktan, birlik olamamaktan çekti” diye konuştu.
    
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu MEBGEM’de 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde kursa katılarak hedefledikleri başarıyı yakalayan öğrenciler, aileleriyle birlikte Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. MEBGEM yönetici ve öğretmenlerinin de yer aldığı ziyarette katılımın yoğun olması sebebiyle Başkan Tahir Şahin, misafirlerini Belediye Meclis Toplantı salonunda ağırladı.
    
HEDEF: KARDEŞLİĞİ SAĞLAMAK

Doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asarlık’ta hizmete açılan MEBGEM’i 6,5 yıl önce kurduklarında bin öğrenciden sadece 8’inin ilçe merkezinden geldiğini, bugün ise öğrencilerin yarıdan fazlasının Menemen merkezden geldiğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “İlk yıl Menemen merkezden 8 kişi, şimdi ise %50-60’ı Menemen merkezden öğrencimiz var. Dershaneyi yaptığımızda ‘Ne işin vardı Asarlık’ta’ diye bizleri eleştirdiler. Türkiye kaynıyor, biz kardeşliği sağlıyoruz. Yine o bölgemizde hizmete açtığımız Gölpark Menemen için de ‘Ne işin var oraya yaptın’ diyorlar. Biz kardeşliğe kardeşlik katıyoruz. Doğulu, batılı vatandaşım orada kaynaşmaya başladı.  Gölpark Menemen’i orada yapmamdaki birinci amaç da buydu. Kardeşliğin devamı için hepimize büyük görev düşüyor. Çünkü bu ülke ne çekiyorsa bencillikten, kardeş olamamaktan, birlik olamamaktan çekti. Eğer Kurtuluş Savaşı’nda başarı varsa; Kürdü, Türkü, Alevisi, Çerkezi, Boşnakı ile  aynı cephede savaşan o birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bu vatan kurtuldu. Bu ay yıldızlı bayrağımız öyle göndere çekildi. O kardeşliği sağlayamadığınız takdirde, sadece 3 günlük kar için, 3-5 oy için derseniz bir gün gelir 15 Temmuz hiç tasvip etmediğimiz şekilde patlar” dedi.
    
TIP ÖĞRENCİSİ : “PARLAK BİR ÖĞRENCİ DEĞİLDİM..!”

Urfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Abdullah Fatih Uysal, Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilere ayda 500 TL burs desteği vereceğini açıklayarak öğrencilerin motivasyonunu artıran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e tüm öğrenciler adına çiçek sunarak, teşekkürlerini iletti. Ortaokul yıllarında parlak bir öğrenci olmadığını ifade eden Uysal konuşmasında; “Lise’de de durum pek değişmedi. Şanslıydım ki MEBGEM ile tanıştım. İlk dönem belge bile alamazken, ikinci dönem ilk takdirimi tattım. Daha sonra da devamı geldi. Bu başarıda benim rolüm, buz dağının görünen kısmı kadardır. Ama aslında bana sevdiğim işi yapmamda en büyük katkıyı sunan sayın Belediye Başkanım Tahir Şahin’e, değerli Müdürüm Metin Yaşatürk’e ve emektar öğretmenlerime çok teşekkür ederim” dedi.
    
MEBGEM, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR…

Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi’ni kazanan Emin Orkun Ulu’nun annesi Ayşe Ulu ise tüm veliler adına yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Günümüzde eğitime ayrılan payın azlığı, siyasi iktidarın eğitimi bir yazboz tahtasına dönüştürmesinden dolayı bugün içinde bulunduğumuz durum pek iç açısı değildir. İlçemizdeki eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması bakımından MEBGEM’in üstlendiği rol oldukça büyük. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm eğitim emekçilerimize teşekkür ediyorum.”

MEBGEM’DE BAŞARI % 100

7. döneme başlayan MEBGEM’in kuruluşundan bugüne Müdürlüğünü yürüten Metin Yaşatürk ise konuşmasında; “5 Mart 2011’de eğitim öğretime Menemen Belediye Dershanesi olarak başladık ve ilk 6 ayda 17 öğrenciyi üniversiteye yerleştirdik. 17 öğrenci de SBS olarak Anadolu Liselerine yerleştirdik. Öğrenci sayımız yine bindi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında TEOG sınavında başarı gösteren öğrenci sayımız 147, 5 öğrencimiz de özel okula gitti. Onlarla birlikte 152. Sınava giren öğrenci sayımız da 152, başarı %100’dür” dedi. Yaşatürk; LYS’de ise sınava giren 220 öğrenciden 210’nun yurdun dört bir yanındaki üniversitelere girdiğini ve ağırlıklı olarak mühendislikleri tercih ettiklerini söyledi./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894