• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Başkan Şahin’in Hedefi ; “Dayıbaşı yerine Kooperatif Sistemi”

Başkan Şahin’in Hedefi ; “Dayıbaşı yerine Kooperatif Sistemi”
Menemen’de toplanan İzmir’deki Kadın Kooperatifleri’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; bu çalışmaların da yeterli olmadığını,

Menemen’de toplanan İzmir’deki Kadın Kooperatifleri’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; bu çalışmaların da yeterli olmadığını, özellikle tarım işçisi kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda adımlar atılması gerektiğini söyleyerek; “Tarım işçisi kadınlarımız Dayıbaşı Sistemi’nden kurtarılıp, Kooperatif çatısı altında buluşturulmalıdır” dedi.

İzmir’deki Kadın Kooperatifleri’nin 7. toplantısına, Menemen Belediyesi S.S. Menemen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ev sahipliği yaptı. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Menemen, Bornova, Kavacık, Urla, Bergama, Çeşme,  Kargönül, Bayraklı, Balçova ve Tire Kadın Kooperatifleri ile Seferihisar ve Bayındır Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkan ve Yöneticileri katıldı. Toplantıya,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Temsilcisi Ayşe Temiztaş, Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Zerrin Polat ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nde Şef Burcu Pınar Şahin konuk oldu.

İzmir’deki 13 Kadın Kooperatifi’nden birisi olan ve kurduğu Anaokulu ile örnek teşkil eden Menemen Belediyesi S.S. Menemen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Başkanı Berna Eyinç’in kooperatif faaliyetleri hakkında yaptığı sunumun ardından katılımcıları selamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kadın Kooperatifleri’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ancak sunulan bu hizmetlerin de yetersiz kaldığını ifade ederek; “2013 yılında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Temsilcisi Ayşe Temiztaş ile yola çıkmıştık. Çok doğru bir projeydi, biz de o projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Menemen’de Anaokulu sektöründe hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben bunun da yeterli olmadığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde, diğer kadınlarımız da bu Kooperatife üye olur. Hedefimiz, Mesleki Eğitim Kurslarımıza katılan kadınları kooperatife üye yapmaktan öte, bu soğukta çalışan tarım işçilerini Kooperatife dahil edebilmek. Bu soğukta kadınlarımız Menemen Ovasında 38 TL’ye ıspanak söküyor. Dayıbaşı denilen sistemle çalışıyor. O kadınlarımızı Kooperatif çatısı altında toplayabilirsek, kendimi mutlu hissedeceğim. Biz her sabah bin kişiye Aşevi’mizden çorba ve salep ikram ediyoruz. Çoğunlukla tarım işçilerimiz bu hizmetlerimizden faydalanıyor. Bundan mutluluk duyuyoruz ama esas mutluluğumuz, hiçbir sosyal güvencesi olmayan tarım işçilerimizi Kooperatif çatısı altında toplamak olacaktır. Bu hayalim ancak bu devlet politikası olmalı. 30 günde 20 gün işe gidiyorsa o kadının sigortalı olması gerekir. Kadınlarımızı Kooperatif çatısı altında toplayabilirsek birkaç yıl sonra Dayıbaşı sistemi kalkacak, Kooperatifleşme gelecek. Bunu başardığım anda ben mutluyum. Bu hizmetleri yapmanın yolu da sizin gibi bilinçli insanların katkılarından geçiyor ” diye konuştu.

HALKIN YARARINA İSE BAŞKAN ŞAHİN’DE MEVZUAT YOK…

“Dün Anaokulu açtık, inşallah ikinci Anaokulu’nu da açacağız. Sosyal politikalara hep destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen’de ikinci ücretsiz dershane yapma planları yaparken Menemen Belediye Dershanesi’nin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmak istendiğini hatırlatarak; “Kanun Hükmünde Kararname ile Dershaneler kapatıldı dendi, birçok arkadaşımız kapattı. Ben kapatmadım. Hatta o günlerde ikinci ücretsiz dershaneyi kurma planları yapıyorduk. Kamu menfaati varsa, kadın, erkek,  genç, yaşlı, memur, işçi, emekli menfaati varsa o zaman mevzuat Tahir Şahin de yok” dedi.

İzmir’in farklı ilçelerinden toplantıya katılanlara Menemen’e özgü toprak vazo, Menemen Tarihi Albümü ve kadınların el emeği çantalardan hediye eden Başkan Tahir Şahin’in kadınlara son sözü; “Yolunuz açık olsun, korkusuzca ilerlemeye devam ediniz” oldu.

Hediyelerini Başkan Tahir Şahin’in elinden alan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Temsilcisi Ayşe Temiztaş ise konuşmasında; “Birçok Belediye’de şu sıkıntıyla karşılaşırız. Mekan verilecek ‘Ben bu mekanı nasıl vereceğim’, kuruluş için para verilecek ‘Ben bu parayı nasıl vereceğim’, ‘Mevzuat bunu diyor’ gibi söylemlerle karşılaşıyoruz. Mevzuat yok Başkan Tahir Şahin’de. Tahir Bey’de halk yararına olan işle, olmayan iş vardır. ‘Bu halkın yararına mı, kadınların yararına mı, ben onu mevzuata uydururum’ dedi ve uydurdu ve uydurmaya devam ediyor” dedi.

Toplantının sonunda katılımcılar, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde öğle yemeğinde konuk edildi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894