• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Başarının Anahtarı Balıkta

Başarının Anahtarı Balıkta
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte uzmanlar, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından balığın önemine dikkat çektiler.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte uzmanlar, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından balığın önemine dikkat çektiler.  

Uzmanlar Omega 3 ve diğer vitaminleri bünyesinde barındıran balığın çocuklara haftada iki kez mutlaka  yedirilmesi gerektiğine işaret ediyor. Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Özlem Gürcü, Omega 3 ve diğer besin öğelerini bol miktarda bulunduran balığın çocukların zihin gelişiminde önemli rol oynadığını açıkladı. Balığın hafızayı güçlendirdiğine dikkat çeken Gürcü, çocukların derslerinde başarıyı yakalamalarında balığın kilit rol oynadığını belirtti. 

DİKKATİ ARTTIRIYOR
Zengin besin değeri ve Omega 3 gibi zengin mineralleri bol miktarda barındıran balığın çocuklara tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Gürcü, çocukların okul süresinde bol miktarda balık tüketmesinin dersleri açısından da olumlu etki yaratacağını ifade etti. Hem sağlıklı hem de taze olan balığın her hafta tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gürcü, “Balığın en büyük faydası kalbi korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve zihni geliştirir” dedi.

HASTALIKLARA KARŞI EN İYİ KORUMA
Balığın içinde barındırdığı protein ve diğer zengin besin öğelerinin çocukların bağışıklık sistemine destek sağladığına dikkatleri çeken Gürcü, “Okul süresince kalabalık sınıflarda ve birçok okul arkadaşıyla yakın ilişki içine giren çocuklarımız bu süreçte çevreden birinin hasta olması ile kısa sürede hastalık kapabiliyor. Balık içinde barındırdığı mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu sebeple, çocuklarımızın hastalıklara karşı korunması açısından haftada en az 2 kez balık yedirmeliyiz. Balık tüketimi okul süresince çocuğa hem sağlığı açısından hem de zihinsel açıdan büyük destek sağlayacaktır” diye konuştu.

ZİHNİ GÜÇLENDİRİYOR
Balığın içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde zihnin açarak hafıza kaybı ve unutkanlık oranını azalttığına işaret eden Gürcü, “Haftada en az 2 kez balık tüketenlerin tüketmeyenlere oranla daha etkin bir hafızaya sahip olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu noktada eğitim ve öğretim süresi boyunca çocuklarımıza balık tükettirmeliyiz. Balık tüketimi, zihni geliştirdiğinden çocuklarımız derslerinde daha başarılı olacak ve derslerde dikkatleri diğer öğrencilere göre daha iyi olacaktır. Hafızayı güçlendiren balık çocuklarımızın öğrendiği bilgileri unutmamasında önemli rol oynayacaktır. Hem sağlıklı beslenmeleri hem de zihinsel açıdan daha hızlı gelişmeleri noktasında balık çocuklarımız için oldukça önemli bir besindir” dedi.

DÜNYA, TÜRKİYE’DEKİ BALIKLARI TERCİH EDİYOR
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi için balığın olmazsa olmaz bir besin olduğunun altını çizen Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan ise balığın bol bol tüketilmesini tavsiye etti. Balığın lezzeti ve besleyiciliği nedeniyle çocuklar için birebir olduğunu belirten Kızıltan, “Balık protein kaynağı olması nedeniyle çocuklar için çok önemli bir besin. Kaliteli besin değerine sahip. Ülkemizin zengin su kaynakları ile önemli bir balık rezervi bulunuyor. Bu nedenle ucuz bir şekilde elde etme imkanımız var. Sağlıklı nesiller için balık büyük bir şans” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894