• BIST 9562.78
  • Altın 2486.378
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Bakırçay Tarımına Alternatif Kapama Bahçeleri

Bakırçay Tarımına Alternatif Kapama Bahçeleri
Bergama Cumhur İttifakı adayı Hakan Koştu; Bergamalı seçmenlere Bakırçay'da tarımının modern anlamda

Bergama Cumhur İttifakı adayı Hakan Koştu; Bergamalı seçmenlere Bakırçay'da tarımının modern anlamda gelişmesi yönünde  tarımda çeşitliliğe öncülük edeceklerini  Belirterek,  "Kapama Bahçeleriyle "Bergama'da meyve yetiştiriciliği geliştirerek çiftçiye destek olacaklarını söyledi.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Bakırçay bölgesinde çiftçilerimizin arazilerde büyük ölçüde sulama sorunu yaşamadıklarını ileri süren Hakan Koştu, Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Belediye olarak Çiftçiyi destekleme birimi kuracaklarını, Bakırçay'da tarımını nasıl destekleyecekleri konusuna  şöyle açıklık getirdi.

"Biz modern tarım ve hayvancılık hizmetini Bakırçay havzası içinde  yaşayan tüm çiftçilerimize hitap edecek şekilde vereceğiz. Üreten çiftçimize  her konu da destek vermek istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde İlçe Tarım, Ziraat Odası Tarım Birlikleri, gibi kurumlar dan destek alarak uzman kişilerden oluşturacağımız profesyonel bir ekip ile çiftçimizin rehberliğini, karşılıksız yapmak istiyoruz. Tarımda sulama, ürün çeşitliliği, gübreleme, meyvecilik, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gibi konularda üreten ve yetiştiren çiftçimize rehber olmanın yanında ihtiyaçlarına anında  çare olacağız" dedi.

KAPAMA BAHÇELERİ OLUŞTURACAĞIZ

Hakan Koştu, Kapa Bahçelerini ise şöyle dile getirdi. "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Nihat Zeybekçi'nin de büyük destek verdiği bu projeye aynı zamanda Tarım Bakanlığımız da onaylamaktadır.  Bakırçay  kırsalında  yaşayan, yaşamını çiftçilik ve hayvancılık yaparak  kazanan yüzlerce köylü vatandaşımıza hayvancığın yanı sıra alternatif gelir elde etmeleri için  devlet destekli  "kapama Bahçeleri" kurarak meyve yetiştiriciliğindeki çeşitlilikleri arttırarak bilimsel anlamda  meyvecilik yapmalarına hiç masraf yapmadan imkan sağlayacağız. Sadece kırsalda değil, bir zamanlar üzümü ile meşhur olan Bergama bağlarımız içinde bu yenilik üreticilerimize alternatif dönüşüm olacak. Bakırçay havzası içinde çiftçimiz hangi ürünü yetiştiriyorsa o, ürününü gerçek değerinden satabileceği pazarı da biz oluşturacağız Tarımda ayrıca Arazi toplulaştırma ve teraslama çalışmalarına öncülük ederek çiftçilerimizin işlerini kolaylaştıracağız" dedi. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-5_edited-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894