• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Ahmet Arslan İzmir Basını İle Buluştu

Bakan Ahmet Arslan İzmir Basını İle Buluştu
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan İzmir’e yaptığı ziyarette İzmirli basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan İzmir’e yaptığı ziyarette İzmirli basın temsilcileri ile bir araya geldi. Mövempick otelde yapılan kahvaltılı sohbette basın kuruluşlarının önde gelen isimlerini ağırlayan Bakan Arslan Başbakan Binali Yıldırım’ın seçim bölgesi olan İzmir ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

Tanışma toplantısı olarak planlanan kahvaltıda soruları da yanıtlayan Bakan Arslan İzmir projeleri ile ilgili gelişmeleri anlattı. Bakan Arslan Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarını yerine getirme konusunda hassasiyetlerini dile getirdi. “İzmir projelerinde bizden ve diğer bakanlıklardan kaynaklanan eksiklikler yoktur.” diyen Ahmet Arslan şunları söyledi; “İzmir farklı bakanlıklarla koordineli olarak ses getiren büyük projeler yapıyor. Körfez projesinin ÇET süreci devam ediyor. Köfezin taranması ile ilgili bir proje var onun da ÇET süreci onaylandı. Alaçatı havalimanı tekrar küçük gövdeli uçuşların yapılabileceği bir alana dönüştürülecek.  İzmir- İstanbul otoyolunun bu sene sonuna kadar Bursa’ya ulaşmış olacak. Otoyolun İzmir tarafından 6 km’si tamamlandı, bu sene sonuna kadar 20 km’si tamamlanmış olacak. 384 kilometrelik otoyol ve bağlantı yolları 2018 yılı sonunda tamamlanacak. Afyondan İzmir’e kadar olan hızlı tren ihalesi yapıldı. Hızlı tren olması sebebi ile daha hassasiyetle çalışılıyor ve daha fazla zaman alıyor. Nihai hedefimiz İzmir ve Ankara’yı hızlı tren ile buluşturmak.

“SABUNCUBELİ’NDE 9 EYLÜL’DE IŞIĞI GÖRECEĞİZ
İzmir’de yapılan diğer projelerle ilgili de kısa bilgiler veren Bakan Arslan, en önemli projelerden biri olan Sabuncubeli tüneli güzergâhının tamamında farklı noktalarda çalışmaların hızla yürütüldüğünü söyledi. Bakan Arslan “Önümüzdeki yıl Manisa’nın kurtuluş günü olan 8 Eylülü İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylüle bağlayan gece ışığı görmeyi umut ediyoruz.” dedi. 

İZBAN seferlerinde yaşanan aksamalar ile ilgili de iyileştirme çalışmaları yapılacağını dile getiren Ahmet Arslan “İnsanların hayatını kolaylaştıran İZBAN aynı zamanda hükümet ile belediyenin işbirliğinin güzel bir örneği olduğu için kuzey ve güneyde uzatma çalışması devam edecek.” şeklinde konuştu.

“SALDIRILARDAN GÜÇLENEREK ÇIKIYORUZ”
Sohbet sırasında Türkiye gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Arslan “gezi olayları, darbe girişimi gibi saldırılardan Türkiye olarak güçlenerek çıkıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Ülkemizin büyümesi devam ediyor. Türkiye’deki güven ve istikrar ortamı yatırımcılar için teşvik edici durumdadır. Kredi derecelendirme kuruluşları siyasi manipülasyon yapıyor.” dedi. Son 14 yıldır yapılan yap-işlet-devret projelerinin son derece sağlıklı yürüdüğünü ve yatırımcı bulma noktasında sorun yaşamadıklarına dikkat çeken Arslan yatırım yapma konusunda bu ivmenin devam etmesinin önemine değindi. 

“BÜTÜN ÇALIŞMALAR İÇİN BİTİŞ TARİHİ PAZARLIĞIMIZ SÜRER”
Yapılan hizmetlerin bitiş tarihlerinin öne alınması ile ilgili “erken seçim habercisi olabilir mi?” sorusuna Ahmet Arslan “Biz hiçbir işte seçime yönelik zamanlama yapmıyoruz. Erken bitirilebilecek projelerde pazarlıklarımız her zaman sürer. Bizim yatırımlarımızın ya sosyal fayda sağlamaya ya da katmadeğer oluşmak hedefi vardır. Onun için yapılan işlerin hızlı bitirilmesi her iki açıdan da son derece önemlidir. Çok güçlü şekilde seçimden çıkmış bir partinin hizmetleri iyi devam ederken erken seçim tartışmaları beklenen verimi düşürür. Erken seçim için gerekçe yoktur ve erken seçim ihtimali kesinlikle yoktur.” diye cevap verdi. 
Basın temsilcileri tanışmaya yönelik sohbet toplantısından memnuniyetini dile getirirken Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan da katılımcılara teşekkür etti ve sık sık İzmir’e geleceklerini söyleyerek “Kendimizi doğru anlatma noktasında sağlıklı bilgi alışverişini önemsiyoruz.” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894