• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Baharın Gelişine Coşkulu Kutlama

Baharın Gelişine Coşkulu Kutlama
Baharın müjdeleyicisi sayılan Nevruz Bayramı, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı
Baharın müjdeleyicisi sayılan Nevruz Bayramı, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen programda yumurta tokuşturuldu, Nevruz ateşinin üzerinden atlanıldı, örste demir dövüldü. Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı katıldı.
 
Baharın gelişinin müjdeleyicisi Nevruz Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı’nın katıldığı törenle kutlandı. Bu sene 478’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin açılış törenleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Daire Başkanları, Oda ve Derneklerin temsilcileri katıldı. 
 
“TEMELİNDE BİRLİK BERABERLİK VAR”
 
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan programda daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende ilk olarak Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak konuşma yaparken, Sudak, Nevruz geleneğinin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatarak, farklı şekilde kutlamaların ve adetlerin olduğunu ancak temelinde sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. 
 
“TÜRK MİLLETİ NEVRUZ’A ÖNEMLİ ANLAMLAR YÜKLEMİŞTİR” 
 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, törende yaptığı konuşmasında, “Baharın gelişi ve dostluğun müjdeleyicisi Nevruz Bayramı dolayısıyla böyle güzel bir günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Güneşin Koç burcuna girdiği ve gece ile gündüzün eşitlendiği gün olan yeni bir Nevruz Bayramına ulaşmanın sevincini milletçe yaşıyoruz. Sizleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına selamlıyorum. Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış büyük Türk milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemiştir. Baharın lezzeti, rahmet pınarlarının çağlaması, toprağın uyanıp nimetlerini sunması şüphesiz Nevruz vesilesiyle olmaktadır. Nevruz asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir. Binlerce yıldır bu topraklarda sevgi, dostluk, kardeşlik ve muhabbetle bir arada yaşayan Büyük Türk Milleti, bu güzel birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla önemli günler ve haftalarda sık sık bir arada olmuştur. Nevruz da, bu birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi açısından güzel bir vesiledir. Bu güzel günü, baharın müjdeleyicisi olan bu güzel ayı farklı noktalara taşımaya çalışanlara en güzel cevap, yine bu birliğin ve beraberliğin gösterilmesiyle mümkündür” dedi.
 
“AYNI HEDEFLE BİR ARAYA GELEN GÖNÜLLER” 
 
Başkanvekili Elmalı, vatan toprağının birliğine vurgu yaparken, “Yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı hedefle bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapmış ve sonsuza kadar bağımsız yaşama idealini herkese ilan etmiştir. Kış mevsiminin ardından bahara kapı aralayan bu ‘Yeni Günün’, barışın ve kardeşliğin habercisi olması en büyük temennimdir. Bu vesileyle son yurdumuz Anadolu’da tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içinde ülkemizin sonsuza kadar var olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla tüm Manisalıların ve milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum. Bu güzel gün, barışa, dostluğa vesile olsun. Ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan şer bulutlarının dağılmasına ve kahraman polis ve askerlerimizin sağ salim evlerine ulaşmalarına vesile olsun. Bu bağlamda Afrin’de ve ülkemizin çeşitli noktalarında vatanımızın bekası için görev yaparken şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu. 
 
REGAİB KANDİLİ’Nİ DE KUTLADI
 
İçinde bulunulan 3 aylara da değinen Başkanvekili Elmalı, son olarak şunları söyledi, “Sözlerime son vermeden önce yarın(Perşembe) Allah nasip ederse hep birlikte idrak edeceğimiz mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili’ne de bir paragraf açmak istiyorum. Tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandili’nin Manisa’mıza, ülkemize ve Türk-İslam alemine bolluk ve bereket getirmesini diliyor, hepinizin kandilini tebrik ediyorum. Bu duygularla bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyor, Nevruz Bayramımızı kutluyorum.”
 
ATEŞTEN ATLANDI, YUMURTA TOKUŞTURULDU, ÖRSTE DEMİR DÖVÜLDÜ
 
Nevruz bayramı kutlamaları çerçevesinde konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından nevruzla ilgili şiirler okundu. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi halk oyunları topluluğu tarafından halk oyunları sahnelendi. Kutlama programında son olarak protokol üyelerine dağıtılan nevruz yumurtaları tokuşturuldu. Akabinde Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı ve diğer protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atladı ve örste demir dövmesi ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sona erdi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894