• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bağlantı Sorunları İlişkileri Zedeliyor

Bağlantı Sorunları İlişkileri Zedeliyor
Telefon arızaları, biten piller ve hırsızlık: Kaspersky Lab'ın yaptığı araştırmaya göre, bağlantı olmadığında her şey alt
Telefon arızaları, biten piller ve hırsızlık: Kaspersky Lab'ın yaptığı araştırmaya göre, bağlantı olmadığında her şey alt üst oluyor
 
Sürekli bağlantı halinde olmak, günümüzde birine önem verdiğini göstermenin zorunlu bir parçası oldu. Kaspersky Lab tarafından yapılan bir çalışmaya göre, sürekli bağlantıya sahip olmak artık ailemiz, arkadaşlarımız ve sevdiklerimize karşı sorumluluklarımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Araştırmada, insanların cihazlarını kullanamadığında yaşadığı en büyük sıkıntıların aile ve arkadaşlarının onlar hakkında endişelenmesi (%51) ve ailenizden birinin başına bir şey geldiğinde yardım edemeyecek olma (%45) olduğu belirlendi. 
 
Bir akşam eşinizle önemli bir yıl dönümü için buluşacağınızı düşünün. Bir anda geç kaldığınızı fark ettiniz. Eşinize haber vermelisiniz, sevilmediğini veya terk edildiğini düşünmesini istemezsiniz. Ancak tam arayacakken telefonunuzun pili bitti. Bağlantınız koptu ve o andan sonra önemli yıl dönümünüzün artık iyi gitmeyeceğini siz de biliyorsunuz.
 
Bağlantı kopmasıyla ilgili endişeler ve bunların aşk hayatlarımız için anlamı genellikle doğru çıkıyor. Türkiye’de, çalışan bir bağlantıya sahip olmamanın etkisi bir buluşmayı kaçırmaktan (%30) uzun vadeli sorunlara kadar uzanıyor. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yaklaşık dörtte biri (%23), pilleri bittiğinde, cihazları kaybolduğunda veya çalındığında sevdikleriyle sorun yaşadığını itiraf etti.
 
Zarar gören tek şey ilişkilerimiz de değil. Çoğumuzun günlük yaşantısı, bize yol gösteren bağlantılı cihazlar olmadığında mahvoluyor. Ankete katılanlar arasında bağlantı sorunu yaşayıp cihazlarıyla internete girememiş olanların beşte biri (%21) bir eğitim/iş fırsatını kaçırdığını, %16’sı kaybolduğunu ve yaklaşık onda biri (%13) parti gibi sosyal bir aktiviteyi kaçırdığını belirtti.
Bağlantıya bu derece bağımlı olmalarına rağmen Türkiye’de insanların %16’sı cihazlarının çalışır ve bağlı kalması için hiçbir şey yapmazken, yalnızca %36’sı pil seviyesini kontrol ediyor ve %24’ü cihazlarının durumunu düzenli olarak kontrol ediyor.
 
Kaspersky Lab Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin, “Bağlantının günlük yaşantımızdaki rolü çok büyük. Araştırmada da görüldüğü gibi, cihazlarına erişemeyen insanların hayatı alt üst oluyor. Fırsatları kaçırıyor, kayboluyor ve birbirlerinden endişe ediyorlar. Bağlantının kopması, ilişkilerimize de uzun vadeli etki edebiliyor çünkü bu konuda hata yaptığımızda karşımızdakinin kalbi kırılabiliyor. İnsanlar cihazlarının güvenliğiyle ilgilenmediğinde bu gibi durumlar yaşanabiliyor. Çiftler birbirlerinden cevap bekliyor, ebeveynler çocuklarının nerede olduğunu hemen öğrenebilmek istiyor ve arkadaşlar da göz ardı edilmeyi beklemiyor. Cihazlarımızı ve bağlantımızı daha iyi korumak için önlem almak hayati önem taşıyor.” dedi.
 
Kaspersky Security Cloud insanların yaşantılarının alt üst olmasını önlemeye yardımcı oluyor. Uyum sağlayabilen güvenliği sayesinde kullanıcılar cihazlarının bağlantısını koruyabiliyor. Böylece sevdikleriyle sorun yaşamıyorlar. İnsanların bağlantı ihtiyaçlarına uyum sağlayan çözüm; Mac, Windows, iOS ve Android kullanıcılarının en çok ihtiyaç duydukları anlarda bağlantılarını kaybetme riski taşımadan dijital yaşantılarını sürdürebilmesine yardım ediyor. Örneğin:
 
• Çocuklarınız dışarıda ve onların sizinle iletişime geçip geçemeyeceğini bilmeniz gerekli - Kaspersky Safe Kids’te bulunan yeni Pil Takibi özelliği ile ebeveynler çocuklarının bağlanıp bağlanamayacağını görebiliyor. Bu özellik, çocukların mobi cihazlarının pili azaldığında ebeveynlere haber veriyor.
• Bir randevuya veya buluşmaya yetişemeyeceğinizi fark ettiniz ve insanları bekletmek istemiyorsunuz - Cihaz Güç Tüketimi özelliği Android cihazınızda ne kadar pil kaldığını ve bitmesine ne kadar süre olduğunu gösterir. Böylece çok geç olmadan insanlara haber verebilirsiniz.
• Cihazınızı kaybettiniz fakat cevap veremezseniz bu ilişkinizin veya kariyerinizin sonu olabilir -Hırsızlık Önleme özelliği Android cihazınızın yerini bulmanıza yardımcı olur. Bu sayede o önemli mesajı gönderebilirsiniz. Bu özellik, kayıp cihazın alarmını açmaya, cihazı kilitleyip yerini bulmaya ve hatta o an kullanan kişinin fotoğrafını çekmeye yarıyor.  /EGE BASING GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894