• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Babalar Gününün En Mutlu İki Babası

Babalar Gününün En Mutlu İki Babası
Babalar Gününün En Mutlu İki Babası

İzmir’de  Yavuz inan (33) 7 aylık kızı Serra’ya, Şenol Kiraz (31) 2 yaşındaki oğlu Ensar’a donör oldu, karaciğer nakliyle evlatlarını hayata döndürdü. İnan ve Kiraz, çocuklarının bir gülücüğünün en güzel hediye olduğunu belirtirken, bu Babalar Gününün de en mutlu iki babası oldu. Doç. Dr. Murat Kılıç, “278 bebek-çocuk naklimizin 78’inde babalar verici olarak, çocuklarının hayatını kurtardı” dedi. 

AMBULANS UÇAKLA SEVK EDİLDİ
Rize’de yaşayan hemşire Meryem Kiraz (28) ile ambulans teknikeri Şenol Kiraz (31), ikinci çocukları Ensar’ı 14 Kasım 2014’te kucaklarına aldı. İki yaşına kadar sağlıkla büyüyen Ensar’ın cildinin sararmaya başlamasıyla ikisi de sağlıkçı olan anne baba doktora başvurdu. Rize’den Trabzon’a gönderilen Ensar’a otoimmmün hepatit tanısı koyuldu. Ensar iyice ağırlaşınca uçak ambulansla İzmir’e Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Nakil kararı alının Ensar’a babası Şenol Kiraz verici oldu ve 3 ay önce 14 Mart Tıp Bayramı’nda Doç. Dr. Murat Kılıç ve Opr. Dr. Cahit Yılmaz başkanlığındaki ekip tarafından nakil gerçekleştirildi. 

SARILIKTAN KARACİĞER NAKLİNE
Manisa’da tornacılık yapan Yavuz İnan (33) ile ev hanımı Emel İnan’ın da  (30) ikinci çocukları Serra 22 Haziran 2016’da dünyaya geldi. İlk çocukları Ebrar’da (5) yaşamadıkları sarılık sorunuyla karşı karşıya kalan İnan çifti, Serra’yı üniversite hastanesine götürdü. Aylarca takip edilip tetkikleri yapılan Serra’nın safra kanallarının tıkalı olduğu saptandı, siroz tanısı koyuldu. Sağlığı hızla bozulan Serra da karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne getirildi. Ensar’da olduğu gibi Serra’ya da babası Yavuz İnan donör oldu. Doç. Dr. Murat Kılıç ve Opr. Dr. Cahit Yılmaz başkanlığındaki ekip, babadan alınan karaciğer dokusunu minik kıza nakletti. 

MUTLU BABALAR
İki bebeğin de hayatını babaları kurtarırken, Babalar Günü öncesi doktorlarıyla buluşan aileler duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Ensar’ın babası Şenol Kiraz, “Oğlumuz elimizden kayıp gidiyordu. O günle bugün arasında dünyalar kadar fark var. Sağlık Bakanlığımıza, Kent Hastanesi ve doktorlarına çok teşekkür ediyorum. Çocuğumu zaman kaybetmeyelim diye uçak ambulansla İzmir’e gönderdiler. Havaalanından ambulansla hastaneye geldik. Tek kuruş ödemeden naklimiz oldu, şimdi de kontrollerimiz oluyor.  Oğlumun bu duruma gelmesi bizim için en büyük hediye. Onun gülmesi, konuşması her şeye değer” diye konuştu.

Kızı Serra’ya can aşısı olan baba Yavuz İnan da duygularını şöyle dile getirdi: “Zor bir süreç geçirdik, Serra sapsarıydı, halsizdi. İnsanın çocuğunu sağlıklı mutlu görmesi yetiyor, bütün sıkıntılar geçiyor. Bir baba olarak mutluluğumu ifade edemem, yaşayan bilir diyorlar ya öyleyim. Yüzündeki gülücüğü görünce dünyalar babasının oluyor. Çok güzel bir babalar günü geçireceğime inanıyorum.”

78 BABADAN ÇOCUĞUNA NAKİL GERÇEKLEŞTİ
Öte yandan 8 yılda 278 bebek ve çocuğa karaciğer nakli yaptıklarını belirten İzmir Kent hastanesi Karaciğer Nakli Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç şöyle konuştu: “Çocuklarda karaciğer yetmezliği çok ciddi bir sorun hayati tehlike yaratan bir durum. Karaciğer nakli olmazsa bu çocukların haftalar ya da aylar içinde kaybedilmeleri söz konusu. Karaciğerde, böbrek yetmezliğindeki gibi diyaliz imkan olmadığı için nakil tek şans. Maalesef kadavra bağışlarda yeterli değil. Kent’te 8 yılda 278 bebek- çocuk nakil oldu. Bunların sadece 18’i kadavradan. Ağırlıklı canlı vericili nakil yapıyoruz. Öncelik annelerde. 104 anne, 78 baba verici. İki çocuğumuzda da babalar verici olmaya uygundu, çocuklarının hayatlarına kurtardı. Onları amca, dayı, hala, teyze, büyükanne, büyükbabalar izliyor. Canlı vericili nakillerde ülkemiz Avrupa’da birinci durumda. Bu nakiller yüzde 90 kurtulma imkanı sağlıyor.”

CANLI DONÖR DAĞILIMI ŞÖYLE
Kılıç, Türkiye’de en çok bebek- çocuk karaciğer naklinin yapıldığı Merkez olan Kent’te donör dağılımını şöyle açıkladı:
Anne:104, Baba:78, Kardeş (ağabey-abla): 15
Teyze:12, Amca:10, Dayı:10
Hala:5, Dede:5, Kuzen:5
Yenge:3, Anneanne:2, Babaanne:2
Etik kurul:9, Kadavra:18

// EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894