• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Askon İzmir’den Kan Bağışı

Askon İzmir’den Kan Bağışı
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi ile Kızılay’ın birlikte düzenlediği “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” kampanyası yoğun ilgi gördü

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nde ASKON İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” Kan Bağış Kampanyası’na katılarak kan veren ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, Türk Kızılay’ının kendileri ve ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek “Kızılay hem ülkemizdeki hem de dünyada olan afetlere ilk olarak ulaşmaktadır. Sosyal sorumluluk projelerini artırarak ve yeni atılımlarla birlikte sürdüren Şubemizin başlatmış olduğu " Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” kan bağışı kampanyası ile üyelerimiz sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir” dedi.

Bu tür etkinliği yılda üç kez tekrarlayacaklarını söyleyen Gücü, “ASKON olarak bu tür kampanyaları çok önemsiyoruz. Buradan zaman zaman ülkemizde yaşanan kan sıkıntısına ve kan bağışında bulunmanın önemine dikkat çekmek istiyorum. Toplumumuzda, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” düşüncesini oluşturmaya çalışıyor ve sağlıklı olan her vatandaşımızı da gönüllü olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Ayrıca bugün burada bulunacakları bağışlarla örnek bir davranışa imza atan dernek üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök de sosyal sorumluluk çerçevesinde, kan bağışını yaygınlaştırmayı hedefleyen ASKON İzmir Şubesi’nin bu kampanyayı düzenledikleri için ve kan bağışı yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü ve ASKON üyelerine teşekkür etti.

Dr. Gökay Gök Türkiye'de her dört saniyede bir, bir ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ve her bir ünite kan bağışının üç kişinin hayatını kurtarmakta bu yüzden kan bağışlarını çok önemsiyoruz öte yandan “Kan bağışı hem verene, hem de alana şifa vermektedir. Kan bağışı vücuda hayat veren, insanlar arasında paylaşmayı sağlayan onurlu bir davranıştır. Afet durumlarında kan bağışının önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Ancak kan bağışı sadece afet durumlarında değil her zaman düzenli olarak yapılması gerekmektedir” dedi./EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894