• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

ALTO’dan Hopa TSO’ya Ziyaret

ALTO’dan Hopa TSO’ya Ziyaret
Aliağa Ticaret Odası, 2014 yılında kardeş oda protokolü imzaladığı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

ALTO’DAN HOPA TSO’YA ZİYARET

Aliağa Ticaret Odası, 2014 yılında kardeş oda protokolü imzaladığı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Akyıldız, Ekrem Toker, Kamer Karaman, Meclis Üyesi Mustafa Uzunoğlu, ALTO Hukuk Müşaviri Meriç Kaptan ve Meslek Komitesi Üyesi Erim Erdem’den oluşan heyet Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Heyet, HTSO Meclis Salonunda kardeş oda istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan ortak toplantıya Hopa TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Durmuş, Şükrü Aydemir, Meclis Üyeleri Bülent Bayrak, İsmet Başar, Metin Karaman ve Gökhan Bıyıklı ev sahibi olarak katıldı.

Toplantının tamamlanmasının ardından heyet Hopa Limanını ziyaret etti. Akyürek, burada yaptığı konuşmada, “Hopa'nın bölgede coğrafi olarak önemli konumda yer aldığını belirterek, aynı zamanda Karadeniz Bölgesinin son yıllarda hızlı gelişen ticaret merkezi olduğunu vurguladı. Hopa'nın, Türkiye'nin en önemli kara hudut kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı'na sahip olduğuna dikkat çeken Akyürek, şöyle devam etti: "Geçen yıl yaklaşık 7 milyon, bu yıl ise şu ana kadar 8-8,5 milyon kişi kapıdan giriş çıkış yaptı. Günlük ortalama 25 bin kişinin geçiş yaptığı kapıya sahibiz. Yaklaşık 300 milyonluk Kafkaslar bölgesine açılan transit yolculuğuna ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bazında lojistikte birinci sıradayız. İran'la taşımacılığımız çok hızlı şekilde artarak devam ediyor. Son yıllarda artan ticaretimizi daha da profesyonel hale getirerek kamyondan tıra döndük. Kurumsallaşan firmalarla yaklaşık 40'a yakın C2 belgeli firmamız var. Aynı zamanda da yine TÜRSAB belgeli 8 turizm belgeli firmaya sahibiz. Hopa, turizm, lojistik ve ekonomi olmak üzere her alanda değişiyor ve gelişiyor" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise odalarının çalışmaları ve projeleri ile bölge gelişimi için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunurken Aliağa ekonomisi, ithalat ve ihracatla ilgili rakamsal bazda bilgiler sundu.

Misafirperverliklerinden dolayı Hopa TSO heyetine teşekkür eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Aynı ülke topraklarında farklı coğrafyalarda yaşayan insanların ortak hareket etmesinin, birlikte çalışmasının hem bölgeleri hem de ülke adına çok yararlı olmakta. Şehirlerin ve kurumların bu tür birliktelikler ile kendi yörelerine ait gelişmeleri, yenilikleri ve projeleri paylaştığı; karşılıklı gelişim sağlanan bir birliktelik olması açısından oldukça fayda sağlıyor” diye konuştu.

Daha önce Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ile de kardeş oda olduklarını hatırlatan ve bu tür birliktelikleri önemsediklerini vurgulayan Başkan Saka, “Bizler ticaret ve sanayi odaları olarak aramızda iş birliği yapıp neler yapabilirizin peşindeyiz. Akredite sistemlerde odaların birbirleriyle yakın olması ve bilgilerin karşılıklı olarak aktarılması odaların hizmet kalitelerinin gelişmesini sağlaması açısından önem verdiğimiz bir konu. Biz iki oda olarak tecrübelerimizi karşılıklı olarak paylaşarak ortak bir sinerji oluşturmayı hedefliyoruz.  Birlikte uzun vadeli projelere imza atmayı ve odalar arası olan birlikteliğin üyeler arası işbirliğine dönüşmesini diliyorum” diye konuştu.

Konuşmasında Hopa’nın çok büyük bir gelişme içerisinde olduğunu da ifade eden Saka, “Sınır kapısı ile günlük 25 bin kişinin transit geçiş yaptığı sınır ticaretinin bölgeye olan katkıları oldukça önemli. Hopa’nın 35 bin nüfusa sahipken 2 bin, 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip olması bu konudaki vizyonlarını açıkça ortaya koyuyor. Bununla birlikte Hopa limanı sürekli kendini geliştirerek bölge ülkelerine yapılan ticarette önemli rol oynuyor ve Aliağa limanları ile de etkileşim halindeler. Aliağa ile Hopa arasında bir kardeşlik köprüsü atıldı. Ümit ediyorum ki ticarette de yeni yeni işbirlikleri geliştirerek ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşırız” dedi.

Ziyaretin sonunda heyet, HOPAPORT’u ziyaret etti. Genel Müdür Meriç Burçin Özer, liman işletimleri hakkında heyete bilgi verdi./ EGE BASIN GRUBU

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894