• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı
Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e

ALİAĞA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 96'ınci yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da da 'Gaziler Günü' töreniyle kutlandı.


Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı paylaşan: egeplay

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Hilkat, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Savcısı Gediz Ünsal, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Sahil Güvenlik TCSG 61 Başçarkçısı Üsteğmen Akın Satkan, daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar ve Gaziler katıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Gazi Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşegül Okşak yaptı.

Gazilerin Allah yolunda ve vatan uğruna ölmeyi göze alarak hayatta kalan kişiler olduğunu belirten Okşak, “Türk Milleti için gazilik ve şehitlik kavramlarının daima en onurlu kavramlar olmuştur. Hür Türk bu onura kavuşmak için dini, vatanı, milleti ve kutsal bildiği tüm değerleri için savaşır. Bu değerler için gözünü bile kırpmadan canını vermeye hazırdır. Geçmişte olduğu gibi bugün de hiçbir kuvvet, bu milleti, canından aziz bildiği değerleri uğruna savaşmaktan alıkoyamaz ve yıldıramaz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve mareşallik rütbesinin verilmesinin meclis tutanaklarını Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Tuğba Aral ve Bekir Samet Güzlek okudu. Atatürk’ün TBMM’ye teşekkür mesajını ve orduya mesajını Ensar Kotan, ‘Yaşasın Kahraman Gazi’ adlı şiiri ise Demir Ötkan seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören protokol üyeleri, gazilerin ve vatandaşların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu./EGE BASIN GRUBU

aliaga-gaziler-gunu-kutlandi-16.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894