• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler Bu Kitapta

Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler Bu Kitapta
“Uluslararası Aliağa ve Çevresi Aiolis Bölgesi-Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu Bildirileri”nin Dağıtımı Sürüyor.

Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler Bu Kitapta 

“Uluslararası Aliağa ve Çevresi Aiolis Bölgesi-Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu Bildirileri”nin Dağıtımı Sürüyor.

Öğretim Üyesi Murat Çekilmez’den Aliağa Belediyesi’ne Teşekkür.

Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında hazırlanan ve serinin 12.Kitabı olarak Aliağa Kent Kitaplığı’ndaki yerini alan “Uluslararası Aliağa ve Çevresi Aiolis Bölgesi-Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu Bildirileri”nin dağıtımı yoğun ilgiyle devam ediyor. 

Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından “Oku, Okut” kampanyası kapsamında Şubat ayı kitabı olarak dağıtımı ücretsiz gerçekleştirilen eser, 27-28 Eylül 2018 tarihlerinde Aliağa Belediyesi’nin kurumsal organizasyonu ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin bilimsel desteğiyle yapılan “Uluslararası Aliağa ve Çevresi, Aiolis Bölgesi, Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar sempozyumu”nda sunulan bilimsel bildirilerden oluşuyor.

Arkeoloji dünyasının başucu niteliğindeki eser 533 sayfadan oluşuyor. Eserin editörlüğünü yapan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Çekilmez, kitabın arkeoloji meraklılarına Aliağa ve çevresindeki antik kentlerle ilgili çok önemli bilgiler sunduğunu söyledi. 

ÖĞRETİM ÜYESİ MURAT ÇEKİLMEZ’DEN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Aliağa'nın kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması, kentin misyonu ve vizyonunu göstermesi açısından çok önemli bir esere sahip olduklarını belirten Çekilmez, “Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen uluslararası arkeoloji sempozyumunda 10 farklı ülkeden bilim adamı sunum gerçekleştirdi. Sempozyumda sunulan bildirileri Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla yayına dönüştürdük. Böylesine önemli bir kitabın editörlüğünü yaptığım için çok mutluyum. Bizlere verdiği destekten ötürü Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ESER, KAZI VE ARAŞTIRMALAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER SUNUYOR
Eserin, Aliağa ve bölgedeki antik kentler ve kültür varlıkları hakkında detaylı bilgiler sunduğunu ifade eden Çekilmez, “Kitabı eline alanlar Aliağa sınırları içerisinde yer alan Kyme, Tisna, Myrina ve Gryneon antik kentleri ile ilgili, ayrıca Aliağa yakınlarındaki Elaia, Aigai, Phokaia, Larisa, Melanpagos, Pergamon ve Leukai yerleşimlerinde yapılan kazı ve araştırmalar hakkında detaylı bilgilere sahip olacak” dedi. 

DİJİTAL VERSİYONLARI ONLİNE OLARAK YAYINLANDI
“Uluslararası Aliağa ve Çevresi, Aiolis Bölgesi, Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu Bildirileri”nin dijital versiyonları Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasına yüklendi. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyor.

// EGE BASIN GRUBU

aliaga-ve-cevresindeki-antik-kentler-bu-kitapta-(3).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894