• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Aliağa 'Kime Vereyim' Derdine Düştü

Aliağa 'Kime Vereyim' Derdine Düştü
Türkiye’de anayasa değişikliği tartışmaları devam ede dursun, Aliağa, 2019’da kimlerin belediye başkan adayı olacağı sorusuna kilitlendi.

ALİAĞA 'KİME VEREYİM' DERDİNE DÜŞTÜ

Türkiye’de anayasa değişikliği tartışmaları devam ede dursun, Aliağa, 2019’da kimlerin belediye başkan adayı olacağı sorusuna kilitlendi. Yerel seçim atmosferine erken giren Aliağa’nın siyasi kulislerinde isimler şimdiden zikredilmeye başlandı. Buna göre CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut 2019 yerel seçimlerinde muhtemel adaylar arasında gösteriliyor. Her iki ismin de partilerinden aday gösterilmesi halinde Aliağa’da kıran kırana bir seçim olması bekleniyor.

Aliağa Belediye Başkanlığına aday olması yönünde parti örgütünün büyük baskı yaptığı iddia edilen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın yakın tarihte aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Özcan Durmaz’ın aday gösterilmesi halinde Aliağa Belediye Başkanlığını kazanması kontr-garanti olarak görülüyor. Aliağa’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütleri, sendikalar ve kanaat önderleri de Özcan Durmaz’ı işaret ediyor. Kamuoyu Özcan Durmaz ismi üzerinde birleşirken,  Aliağa’nın yerel iktidar partisi MHP’ye gönül veren vatandaşlar da Özcan Durmaz’ın aday gösterilmesinden endişe ediyor. Öyle ki,  Özcan Durmaz,  zaman zaman sosyal medya üzerinden MHP’li Aliağa Belediyesi’ne yakın bazı isimlerin sözlü saldırılarına maruz kalıyor. Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde CHP Eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü’nün Aliağa Belediye Başkanlığına DSP’den aday olmasıyla bölünme yaşadıklarını hatırlatan CHP’liler, ikinci bir bölünmeye daha tahammülleri olmadığını belirterek,  Aliağa’da CHP’yi bir çatı altında toplayabilecek tek ismin Özcan Durmaz olduğunu savunuyor. Hatta 2014 yılında yine CHP’den Aliağa Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kaybeden Barış Eroğlu’nun da, “Özcan ağabeyim bana ne kadar destek olduysa ben de kendisinden aşağıya kalmam” dediği iddia ediliyor. Bu iddia Barış Eroğlu’nun ikinci bir defa aday gösterilmediği taktirde Hakkı Ülkü gibi başka partiden aday olmayacağını gösteriyor.

Aliağalı CHP’liler Özcan Durmaz’ın aday gösterilmesi halinde 2019 yerel seçimlerini çantada keklik görürken, AK Partililer ise aynı fikirde değiller. Öyle ki Aliağalı AK Partililer de Özcan Durmaz tehdidine karşı ‘Yaşar Akbulut’ silahına güveniyor. Bunun içindir ki Özcan Durmaz’ın CHP’den aday olması halinde Aliağa Belediyesi’ni kazanamayacaklarını gören Aliağalı AK Partililer,  Özcan Durmaz’a karşı en büyük kozlarını oynamayı düşünüyor.  

Özcan Durmaz’ın isminin öne çıkması ile birlikte yerel seçim şansını Aliağa’da zora sokan AK Parti,  Aliağa siyasetinin yükselen yıldızı Yaşar Akbulut’a güveniyor. İzmir’de en başarılı İlçe Başkanları arasında gösterilen AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da, iddiaları destekler nitelikte bir tutum sergiliyor. Aliağa’yı sürekli müjde yağmuruna tutan ve kamuoyunda ‘müjdeci başkan’ olarak anılan Yaşar Akbulut, bir süredir adeta belediye başkan adayı gibi çalışıyor. 4 saat uyku ile yaşadığı söylenen Yaşar Akbulut, Aliağa’da sıkmadık el çalmadık kapı bırakmıyor. Gittiği her yerde halkın sevgi gösterileriyle karşılaşan Akbulut,  Özcan Durmaz’dan sonra Aliağa’nın ikinci kurtarıcısı olarak görülüyor. Öte yandan Aliağa’nın iş dünyası da Yaşar Akbulut’u istiyor. Aliağalı bazı iş adamları  “Bize Yaşar Akbulut gibi bir belediye başkanı lazım” diyerek, aday gösterilmesi halinde kendisine tam destek vereceklerini dillendiriyor./ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894