• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Aliağa Belediyesi’nden Tarımsal Kalkınmaya Destek

Aliağa Belediyesi’nden Tarımsal Kalkınmaya Destek
Doğal ve yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasının yanı sıra tarım, turizm ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Deste

Aliağa Belediyesi’nden Tarımsal Kalkınmaya Destek

Aliağalı Üreticilere Zeytin Fidanı Dağıtımları Başladı

Aliağa Belediyesi 5 Binden Fazla Zeytin Fidanı Dağıtacak

Doğal ve yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasının yanı sıra tarım, turizm ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla kırsal mahallelerde zeytin fidanı dağıtımına başladı.

Aliağa Belediyesi tarafından kırsaldaki üreticinin desteklenmesi, yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projede, fidan destekleri kapsamında zeytin fidanı dağıtımlarına Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinden başlandı. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği dağıtımlarda 25’er adet fidan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı olan üreticilere teslim edildi. Dağıtılan fidanların 5 bin adeti geçmesi beklenirken ilk dağıtımların ardından ÇKS dışında olup da zeytin üreticiliği yapmak isteyen köylerdeki tüm vatandaşlar projeye dâhil edilecek. Dağıtımlar hafta boyunca tüm kırsal mahallelerde sürecek. “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla başlatılan “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi”, zeytin fidanlarının dağıtımının ardından tarım ve hayvancılık kapsamında çeşitli alanlarda devam ettirilecek.

ÜRETİCİLER MEMNUN

Zeytin dağıtımı programına yoğun ilgi gösteren üreticiler verilen destekten ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Üreticiye verilen desteğin çok değerli olduğunu ifade eden üreticiler, desteklerinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ettiler.  

ÇITAK MAHALLE MUHTARI ÜSTÜN GÜLEÇ: “DAĞITIMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ”

Yapılan desteklemelerin hem köy ekonomisini hem de köylünün refahını olumlu etkileyeceğini belirten Çıtak Muhtarı Üstün Güleç: “Yöremizde üretim yapmak için arazimiz de suyumuz da var. Dağıtımların devamını bekliyoruz. Tarımsal kalkınma kapsamında üreticiye verdiği destekten dolayı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇALTILIDERE MAHALLE MUHTARI ŞENOL YOLDAŞ: “TARIM ÇİFTÇİ İÇİN EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI”

Çiftçinin geçim kaynağının tarım olduğunu ifade eden Çaltılıdere Muhtarı Şenol Yoldaş, “Çiftçilerimize yapılan zeytin fidanı desteğinden çok memnunuz. Tarım çiftçi için en önemli geçim kaynağı. Bu nedenle desteklemelerin devam edeceğini umuyoruz. Çiftçimizi destekleyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRÜ ADİL ÇAĞLAR: “PANDEMİ SÜRECİNDE TARIMSAL ÜRETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Aliağa’nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğu bilgisini veren Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar ise şunları söyledi: “Aliağa 110 bin dekarın üzerinde tarım ve 50 bin dönümün üzerinde mera alanı ile önemli bir tarımsal potansiyel taşıyor. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Belediye olarak tarımsal üretimin desteklenmesi konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamda kırsal mahallelerimizde zeytin fidanı dağıtarak üreticilerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz. Dağıtımlara Çıtak ve Çaltılıdere Mahalleleri ile başladık. Hafta içinde diğer kırsal mahallelerimizde de dağıtımlara devam edeceğiz.”

// EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi’nden-tarimsal-kalkinmaya-destek-(1).jpgaliaga-belediyesi’nden-tarimsal-kalkinmaya-destek-(5).jpgaliaga-belediyesi’nden-tarimsal-kalkinmaya-destek-(8).jpgaliaga-belediyesi’nden-tarimsal-kalkinmaya-destek-(2).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894