• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Akhisar Ticaret Borsası'nda İş Birliği

Akhisar Ticaret Borsası'nda İş Birliği
Akhisar Ticaret Borsası'nda İş Birliği

Akhisar Ticaret Borsası (ATB), İŞKUR ile anlaşarak 'İŞKUR Hizmet Noktası' kurdu. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, hedeflerinin Türkiye ekonomisine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekerek "İş arayan ile işçi arayanı buluşturup iş dünyamızın teşvik ve desteklerden yararlanmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Hükümetin başlattığı istihdam seferberliğine Akhisar Ticaret Borsası da İŞKUR Hizmet Noktası oluşturarak destek verdi. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ile İŞKUR İl Müdürü Sinan Aktaş, Akhisar İlçe Müdürü Yunus Yorgancılar, hazırlanan işbirliği protokolüne imza attı.

Protokol kapsamında ATB bünyesinde görevlendirilecek personel, çalışma hayatına ilişkin çalışmada bulunacak, işçi ve işveren buluşturulacak. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alhat, hayata geçirilecek işbaşı eğitim programının (İEP), deneyimi olmayan işsizlerin, çalışırken iş başında eğitim ve deneyim kazanmasını sağlayacağını ve işe daha kolay yetiştirilmesini sağlayacağını söyledi. Alhat, "En az 2 sigortalı çalışanı bulunan, İŞKUR'a kayıtlı özel sektör işyerleri, dernekler vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler, vakıf üniversiteleri gibi kurum ve kuruluşalar bu programdan yararlanabilir" dedi.

TEMELLERİ SAĞLAM KÖPRÜ
Hedeflerinin iş dünyası ile iş arayanlar arasında bir "köprü" oluşturmak olduğunu belirten Alhat, "İstihdam seferberliği, Akhisar'ın istihdamını artırmada hepimize ortak sorumluluklar yüklüyor. İşgücü piyasamızı genişletmenin en doğru yolu da temelleri sağlam bir köprü oluşturmaktan geçiyor. Borsa bünyesindeki bu köprü ile gerek işverenler, gerekse iş arayanlar bir araya gelecek. İş Kurumu'nun hizmet ve faaliyetlerini, kurduğumuz hizmet noktasıyla iş dünyasının ayağına getiriyoruz. Bu köprünün en önemli özelliği ise işvereni de iş arayanı da yeni teşvikler konusunda bilgilendirmesi. Yani işveren, istihdam seferberliği kapsamında çıkarılan yeni teşviklerle ilgili bilgi alıp, eleman talebinde bulunabilecek. Böylelikle bu çalışma doğrultusunda iş dünyamızın bu teşvik ve desteklerden yararlanma oranını artacak" dedi.

AKHİSAR HİZMET NOKTASI
İş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri sunacaklarını belirten Alhat, sistemin en önemli özelliğinin "bilgi havuzu" olduğuna dikkat çekti. Alhat, "İş ve işçi arayanların bilgilerinin bulunduğu bir sistem bulunuyor. Bütün bilgilerin toplandığı yer İŞKUR. Hizmet noktası olarak Akhisar Ticaret Borsası, yapılacak müracaatlar doğrultusunda sisteme giriş yapacak. Eğer bizde ilgili iş kolunda işçi arayan varsa sistem, sanayici ile eşleştirerek ona iş bulmayı sağlayacak. Ancak bizde yoksa dahi İŞKUR sistemi aynı eşleşmeyi yine yapacak" diye konuştu.

İŞVERENE TEŞVİKLER 
İstihdam seferberliğinin işverene önemli avantajlar sunduğuna da dikkat çeken Alhat, "Bir kişiyi işe aldığınızda ilk 3 ayı vergisi, sigorta primlerinin tamamını ve maaşı da devlet ödüyor. 3 aydan sonra meslek eğitimi bitince, bu kişiyi çalıştırmaya devam ederseniz, devlet 9 ay daha bu kişi ile ilgili senden vergi ve sigorta primi almıyor. Sonuçta işveren vergi yükü altına girmiyor, istihdama katkı verirken işçi de ekonomiye dahil edilmiş oluyor" dedi.

İŞKUR Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş ise Akhisar Ticaret Borsası yönetimine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti. Aktaş, imzalanan protokolle şirketlerin, tüm istihdam ve eğitim taleplerini üye oldukları Akhisar Ticaret Borsası'na bildirebileceğini belirterek "İş arayan vatandaşlarımız da açık iş sorgusu ve iş başvurusu yapabilecek. Borsamız ise kendilerine gelen talepleri sisteme girecek. Müdürlüğümüz tarafından istihdam ve eğitim talepleri karşılanacak, programlar uygulanacak. Programlar sonucunda hem çalışanlar hem de işverenler teşviklerden ve desteklerden yararlanacak. Kurumumuzca verilecek eğitimi takiben Borsamız, yetkilendireceği kendi içinden bir görevli ile ayrıca bilgi danışmanlığı konularında da işverenlerimize ve vatandaşlarımıza yardımcı olacak" dedi. / /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Akhisar'a Çifte Bahar30 Nisan 2019 Salı 10:22
  • Serkan Kaya Manisalıları Büyüledi29 Nisan 2019 Pazartesi 15:48
  • Muradiye’nin Deresi Sağlıklı Hale Getiriliyor29 Nisan 2019 Pazartesi 15:40
  • Boyalı’da Kilit Parke Taş Uygulamaları Başladı29 Nisan 2019 Pazartesi 15:02
  • Yakup Koç’tan Başaran’a Tebrik Ziyareti29 Nisan 2019 Pazartesi 14:24
  • Kaynak Başından 4 Metrelik Kunduz Çıktı29 Nisan 2019 Pazartesi 13:36
  • Fettah Can Şarkılarıyla Mest Etti29 Nisan 2019 Pazartesi 13:28
  • Mesire Emeği Geçenler İçin Mevlit Okundu27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Zorlu’dan Başkan Ergün’e Ziyaret27 Nisan 2019 Cumartesi 12:05
  • Festival Sokak Gösterileriyle Renkleniyor27 Nisan 2019 Cumartesi 11:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894