• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Ak Partili Arslan’dan TÜGİAD Ziyareti

Ak Partili Arslan’dan TÜGİAD Ziyareti
AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’ni ziyaret etti. TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Yardımcısı Koray Kartal ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Arslan’ın ziyaretine AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven ve beraberindeki heyet katıldı.

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman; Ali İhsan Arslan ve beraberindeki heyete Dernek faaliyetlerinden bahsederek, Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını, iş dünyası olarak dünya ekonomisinin daraldığı bu dönemde, “bu ülkede kazandıklarını bu ülke için yatırıma istihdama dönüştürme” gayretiyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Kahraman, oylanacak anayasa değişiklik paketi hakkında bilgilenmek amacıyla düzenledikleri ve ilgili siyasi parti ve STK temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı “Anayasa Değişikliği ve Referandum” toplantıları hakkında da bilgi verdi.

“Bu ülke bizim ülkemiz” bilinci ve istikrar için çalışma azmiyle hareket ettiklerini ifade eden Kahraman, şunları söyledi:  “Her kesimi içinde barındıran bir Dernek olarak, neye ‘evet’, neye ‘hayır’ diyeceğimizi bilmek için bu süreçte herkese söz verip, onları dinleme gayretinde olduk. İş dünyası temsilcileri olarak en doğru şekilde süreci takip ediyor ve çıkacak sonuç ne olursa olsun bu ülke için üretmeye yatırım yapmaya dünyaya açılacak şirketleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“En çok fayda iş dünyasına”

Ali İhsan Arslan “Neden evet?” sorusuna verilecek çok cevap olduğunu ifade ederek, “Ama en önemlisi işlemlerin hızlı olması, sizlerin ihtiyaçlarının ve sorunlarının hızlı giderilmesi ve sizin oyunuzla seçilmiş iktidara gelen bir kişinin grubunu kurup hemen yönetime başlayabilmesi. Bu sağlandığı zaman en çok fayda sağlayacak sektör iş dünyası” dedi. Uzun yıllardır birçok farklı iş alanında faaliyet gösteren bir ailenin çocuğu olduğunu dile getiren Arslan, “Bir kere sizler işadamları olarak işlerinizin daha da gelişmesini istiyorsanız evet demelisiniz. Geçmişi hatırlayın, zorluklar yaşanıyordu, şimdi özgürlükler var ve bunun kıymetini en iyi siz bilmelisiniz” diye konuştu.

Arslan, düzgün ticaret yapma imkânına sahip olma ve yöneticilere ulaşmada zorluk çekmemenin iş dünyası için önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Bunlar sizler için önemli. Yeni sistemde bürokrasi azalacak, işlemleriniz daha da hızlı gerçekleşecek, tıkanıklıklar giderilecek. Bence bu bile evet demek için yeterli. Bir kişi seçeceksiniz, geldiği andan itibaren tüm sorumluluğu alacak. İktidara yüzde 34 oyla geldik ama inanın yaşadığımız iktidar döneminde sizin bize verdiğiniz yetkinin yüzde 5’ini bile kullanamadık. Bir hareket yapıyorsunuz, önünüze medya çıkıyor, altındaki müsteşar, genel müdür talimat verdiği konuyu imzalamıyor, birçok konuda önüne engel çıkıyor. Yargıda sorunlar yaşıyorsunuz, medya sürekli üstünüze geliyor. Siz konuya konsantre olamıyorsunuz. Ama bizim yerimize sizin seçmediğiniz kişiler kullandı. Dışarıdan yıkamadıklarında içeriden yıkmaya çalışıyorlar. Bu anayasayla bu durum değişecek. Tayyip Erdoğan zaten yeterince kudretli birisi, sözünün değeri olan birisi…”

Mevcut sistemde cumhurbaşkanı görevdeyken başbakanın ona mahkum olduğunu vurgulayan Arslan, cumhurbaşkanının icra için seçilmiş bir makamda olmadığı halde icranın elini kolunu bağlama gücüne sahip olduğunu dile getirdi. Arslan, “Bağladığı zaman da ülke hızlı bir şekilde gelişmiyor. Siz yine evrakınızı takip edeceksiniz, cumhurbaşkanı da hızlı bir şekilde ülkeyi yönetecek. İşin başındaki kişi yavaş gidiyorsa cumhurbaşkanı onu görevden alabilecek” dedi.

Bu arada doğu ve batı ülkeleri ile ilişkilerle ilgili soruya yanıt veren Arslan, Trump’ın ABD’nin başına geçmesi ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin gerginliği artırdığını belirtirken, “Ama ben bizim açımızdan süreci kötü görmüyorum. Biz güçlü bir ülkeyiz. İddia sahibi bir ülkeyiz. Eskiden fikrimiz sorulmazdı. Şimdi bizim fikrimiz de önemli. Varsın biraz gerilim olsun ama biz ne yaptığımızı bilelim” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894