• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

33.Ödemiş Milli Fuarı Açıldı

33.Ödemiş Milli Fuarı Açıldı
33.Ödemiş Milli Fuarı Açıldı

Ödemiş ilçesinin kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Milli Fuar bu yıl 33. kez açıldı. 3 Eylül Pazar akşamı yapılan törenle açılan fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fuar alanında yapılan törene ilçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu,Garnizon Komutan vekili Mehmet Ertem, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem,  Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk, protokol üyeleri, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün mehteran takımının dinletisiyle başladı. Ödemiş Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterisi izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Kentimizin son 100 yıllık geçmişine baktığımızda, Cumhuriyetin ilk yıllarında  o günün sanat okulları, şimdi ise endüstri meslek lisesi bulunan, nitelikli, kalifiye elamanların yetiştiren okulların  ilçemizde olması, nitelikli, üreten iş adamların yetiştiği bir kentte olmamızı sağladı.Onların kentimizde güzel işlere imza attığını hepimiz biliyoruz ve daha güzel işlerde  yapacaklarına da inanıyoruz. Bizler de kentimizin gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. 1990’lı yıllarda temeli atılan ve uzun yıllar ineklerin otlatıldığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, yönetim kurulunun özverili çalışmaları bakanlığımız desteği ile alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Parseller satıldı. Belki bu yılın sonuna doğru ilk fabrikanın temeli atabiliriz. Bu Ödemiş’te hep ortaya koyduğumuz tarım, hayvancık ve turizm dışında sanayinin de gelmesiyle ile insanımıza iş bulmada önümüzü açacaktır. Sanayi iş kollarında da iş bulma imkanı getirecektir” dedi. 

Kaymakam Celil Ateşoğlu; “Düşmanları bu topraklardan attığımız kurtuluş günümüzün 95. yılı hepimize kutlu olsun. Memleketimiz çok güzel bir yer. Ödemiş’te memleketimizin güzel bir bölgesi. 95 yıl önce bu topraklarda atalarımıza saldıran o zihniyetin o düşmanlığını hala bitirmedi bizi hala rahatsız ediyor. 
Cumhuriyetimiz, demokrasimiz çok ciddi bir sınavdan başarılı bir şekilde geçti. Bizim gençlerimize vereceğimiz en önemli mesaj, düşmanın uyumadığı düşmanın durmadığıdır. Bizimde uymadığımız, durmamamız ve çok  çalışmamız gerektiğidir.Ödemiş çalışkan insanların olduğu bir ilçe. Küçükmenderes havzasının topakları çok verimli. Tarımla yıllardır uğraşan bu topluluğun  yeni iş yerlerine ihtiyacı var. OSB ile yen iş sahaları olacak. Ödemiş, tarımla birlikte sanayi kenti olacak. Önünüzdeki yıllarda bu fuarda çok önemli sanayiciler olacak’ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelası kesilerek, stantlar gezildi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894