• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

15 Temmuz Türk Milletinin İkinci Kurtuluş Savaşı’dır

15 Temmuz Türk Milletinin İkinci Kurtuluş Savaşı’dır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un şehitleri ve gazileri anmak üzere tatil edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un şehitleri ve gazileri anmak üzere tatil edileceğini söyledi. Erdoğan, 15 Temmuz'daki tüm şehitleri minnetle rahmetle yad ettiğini belirterek, "Her 15 Temmuz artık şehitlerimizi gazilerimizi anmak üzere o gün tatil edilecektir" dedi.

27’ncisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK’da 15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’ olarak kutlanması tavsiyesinde bulunduğunu, hükümetin de bu kararı alması durumunda 15 Temmuz’un şehitlerin ve gazilerin anılacağı bir gün olarak resmî tatil günü ilan edileceğini açıkladı. Öte yandan Türkiye gündemini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ve terör örgütlerine karşı verilen mücadeleye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Millî Güvenlik Kurulunun OHAL'in uzatılmasına yönelik tavsiye kararını, Suriye meselesini ve Türkiye’nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşlarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  15 Temmuz’u ‘Türk milletinin ikinci bir Kurtuluş Savaşı’ olarak niteledi ve 1923’te imzalanan Lozan antlaşması üzerinden gündem yaratacak ifadeler kullandı. Uzun bir aradan sonra muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“ ELİMİZDE KALAN SON PARÇANIN İŞGALİ TEŞEBBÜSÜYDÜ

15 Temmuz, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan üniformalı bir grubun, bir cuntanın eseri olması dolayısıyla bir darbe girişimi; darbecilerin millete karşı hedef gözetmeksizin uyguladıkları şiddet, gerçekleştirdikleri eylemler ve kullandıkları yöntemler itibariyle bir terör saldırısıdır. Hem projenin gerisindeki siluetler, hem de darbenin başarılı olması halinde hayata geçirilecek niyetler itibariyle 15 Temmuz, 1912’den 1923’e kadar geçen kısa sürede 5’te 1’e düşen topraklarımızdan elimizde kalan son parçanın işgali teşebbüsüydü.

ADALARI LOZAN’DA VERDİK; ZAFER BU MU?

Tarihte bize ne yaptılar? 1920’de bize Sevr’i gösterdiler, 1923’te Lozan’a bizi razı ettiler, birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar, her şey ortada. İşte şu anda işte şu anda Ege’yi görüyorsunuz değil mi? Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik; zafer bu mu? Oralar bizimdi, oralarda hala bizim camilerimiz var, mabetlerimiz var. Ama şu anda hala Ege’de ‘kıta sahanlığı ne olacak, havada ne olacak, denizde ne olacak’ bunları konuşuyoruz, hala bunun mücadelesini veriyoruz. Niye? İşte o anlaşmada masaya oturanlar sebebiyle. O masaya oturanlar o anlaşmanın hakkını vermediler, veremediler, veremedikleri için şimdi onun sıkıntısını biz yaşıyoruz. Şayet aynen bu darbe de başarılı olsaydı herhalde Sevr’i dahi aratacak bir dayatmayla karşımıza çıkacaklardı.

3 AYLIK SÜRENİN YETERLİ OLMAYACAĞI GÖRÜLÜYOR.

Mesele öylesine derin ve öylesine girift ki, 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Bunun için dün yaptığımız toplantıda olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi. Hükümetimiz de gerekli değerlendirmeleri yapacak, gerekli adımları atacaktır. Olağanüstü hal uygulaması tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Ana muhalefet partisinin, olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclisin rutin çalışmalarıyla çözülebileceği görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Biz Meclis’in bu noktada ne kadar hızlı çalıştığını gayet iyi biliyoruz, biz bu Meclis’in içinden geldik ve siyasette de hamdolsun tecrübemiz bu ifadeleri kullananlarla mukayese edilemeyecek kadar derin, bu işi iyi biliriz. Her şeyden önce Meclisin mevcut iç tüzüğü böyle pratik bir çalışma yürütülmesine imkân vermiyor.

BİZİM SURİYE’NİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK

Suriye halkı kendi topraklarında güvenli bir şekilde yaşama imkânı buldukça göç ve mülteci sorunu kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Görüldüğü gibi gayet insani, gayet ahlaki, gayet vicdani bir zemini olan bu projenin hayata geçmesini istemeyenler ise rejim güçleri, DEAŞ ve PYD, YPG’dir. Bunlar ve arkalarındaki devletler dışında herkes Türkiye’nin güvenli bölge projesine gayet sıcak bakıyor. Tabii biz her yerde, her platformda görüştüğümüz herkese hakkı ve hakikati anlatmaya devam edeceğiz. İnşallah Suriye halkının başındaki kara bulutların dağılacağı günler yakındır. İşte o gün aynı zamanda Türkiye’nin de Suriye kaynaklı tehditlerden kurtulduğu gün olacaktır. Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok, öyle bir derdimiz de yok. Ama tehdit oluşturacak olan o terör koridorunu kaldırmakta kararlıyız. Çünkü bize Suriye’nin kuzeyinden herhangi bir tehdit oluşmayacak, Kilis’e roketler düşmeyecek, Gaziantep’e düşmeyecek. Yani bizim özellikle Suriye sınırındaki vilayetlerimiz artık onların bu tehditlerini görmeyecek.

BUNLARIN CEBİNE 3-5 KURUŞ EKSTRA PARA KOY, İSTEDİĞİN NOTU AL.

Şimdi bizim notumuzu düşürdüler de ne oldu? Hazine biliyorsunuz hemen bir piyasa yaptı ve Hazine’nin kağıtlarına dışarıdan-içeriden bunların beklediğinin çok daha üstünde bir ilgi, bir alaka oldu. Niye? Türkiye’nin gerçeği bu değil ki. Batmış, bitmiş bir ülkeye bir anda bakıyorsun 4 kat büyümede bir derece vermeye kalkıyorlar, Avrupa’dan 400 milyar avro destek gören bir ülkeye bu desteği veriyorlar, Türkiye gibi kendi ayakları üzerinde duran bir ülkeye de bakıyorsunuz durağan diyor. Bu sefer durağan da demediler, ne yaptılar? Puanı, notu düşürdüler. İstediğiniz kadar düşürün, Türkiye’nin gerçeği bu değil. Türkiye yatırımlarına devam ediyor, kalkınmaya devam ediyor, yükselmeye, güçlenmeye devam ediyor evvel Allah. Siz Türkiye’nin gerçeklerinden uzaksınız. Bunların cebine 3-5 kuruş ekstra para koy, istediğin notu al. Bunlar böyle, böyle çalışıyorlar. Talimatları zaten nereden aldıklarını da biliyoruz. Biz gerçekleri her zaman konuşacağız." / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894